Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaidat

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 12 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.Utolsó posztok
érkezett válaszod?
Díjazottaink
A Nyár nyertesei


A nyár férfi karaktere

M'Baku
A nyár nõi karaktere

Natasha
A nyár párosa

Pepper & Tony
A nyár canon karaktere

Steve & Bruce & Rocket
A nyár kedvenc karaktere

Pepper
A nyár saját karaktere

Esther & Vitali
A nyár elõtörténete

Gamora & Herkules
A nyár játéka

A 4. kaland (III. - IV. kör)

Share|
Wanda & Vision - no one dislikes you


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
5
∆ Tartózkodási hely :
base of the AvengersTárgy: Wanda & Vision - no one dislikes you Szomb. 08 Szept. 2018, 23:18


Wanda & Vision
no one dislikes you

Lassan érintettem össze az ujjbegyeim, finoman nehezedve rá az állammal, miközben lassan előre dőltem a fotelben és az előttem lévő sakktáblát tanulmányoztam. A Bosszúállók tagjai hamar megutálták játszani velem ezt a játékot. Az egyik legélvezetesebbnek találtam azok közül, amiket az ember alkotott. Logika és stratégia, ugyanakkor rá kellett jönnöm arra, hogy az emberek számára egy játék veszít az értékéből, ha már az induló esélyeik is kilátástalanok. A sokat hangoztatott ”részvétel a fontos” elv így megdől, mielőtt egyáltalán esélye lenne érvényt nyerni. Partner nélkül pedig nem maradt más, minthogy saját magam ellen játsszak. Ezen felvetés eleinte igencsak idegen volt a számomra, de objektíven szemlélve a játékot képes vagyok részrehajlás nélkül játszani. Őszintén szólva, nagy kihívást jelentett legyőzni magam.
- Bosszúállók. – köszönt, ahogy megjelent tőlem néhány méterre a belügyminiszter hologramja. Érdeklődve fordítottam felé a tekintetem, és láttam, ahogy felsóhajt. – Beszélhetnék valaki … emberrel? – bár érzékeltem a férfin, hogy szándékában állt minél kevésbé sértő éllel feltenni a kérdést, arra jutottam, hogy minden bizonyára úgy gondolta mégsem éri meg a fáradozást ezen próbálkozás.
Természetesen. – bólintottam a férfi szavaira. – A bolygón meglehetősen csekély az idegen életformák jelenléte, a kommunikációs képességei pedig adottak, hogy kapcsolatot teremtsen a fajtársaival. – magyaráztam a férfinak, miközben a testemmel is a hologram felé fordultam. – Feltételezem, hogy nem ezen kérdés miatt kereste meg a Bosszúállókat. – tettem hozzá, mire a férfi felsóhajtott.
- Kiakarjuk hallgatni a Bosszúállók tagjait a Wakandában történtekről. Tudnom kell, hogy kik tartózkodnak a bázison.
- Úgy tudom, Mr. Stark azért repült Washington-ba, hogy képviselje a Bosszúállókat. – feleltem a férfi szavaira. Mindezt nem nyugodt lelkiállapotban tette, ugyanakkor ezt nem teszem már hozzá. Mostanra megtanultam, hogy az emberek nem mondanak ki mindent, amit gondolnak. A társadalmuk meglehetősen működőképtelennek bizonyulna, ha így tennének.
- Tony Stark nem a Bosszúállók. Mikor aláírták az egyezményt, beleegyeztek abba, hogy az ENSZ külön erre a célra felállított vizsgálóbizottsága akár felül is bírálja a cselekedeteiket.
- Az Egyezményt hatályon kívül helyezték, miniszter úr. A törvényeik szerint nem kötelez már erre minket semmi. – feleltem a férfi szavaira, továbbra is végig nyugodtan beszélve a férfival. A mondandója ugyanakkor nem jelentett semmi jót. Sokan a saját módjukon igyekeznek feldolgozni a történteket, és az ember az eddigi tapasztalataim alapján ilyen állapotban csak még instabilabbá válhat bizonyos külső hatások eredményeként. Az, hogy a történtek után úgy akarnak minket kihallgatni, mint a bűnösöket, a gyászon nem fog segíteni.
- Emlékeztetném, hogy a Föld népességének a fele eltűnt, feltételezhetően meghalt a Wakandában történtek miatt. A törvényeket rugalmasan is lehet alkalmazni szükségállapot idején.
-Nincs tudomásom a Bosszúállók jelenlegi tartózkodási helyéről. Attól tartok, hogy nem segíthetek. – pillantottam fel a férfira, aki aprókat bólogatva vette tudomásul a szavaimat, mielőtt bontotta volna a kapcsolatot.
Én pedig éppen visszafordultam volna a sakktábla felé, hogy ott folytassam a magammal vívott küzdelmet, ahol abbahagytam, mikor megpillantom Wanda alakját a falnak dőlve.
- Wanda. – ejtem ki a nevét, ahogy ráemelem a tekintetem. Az arckifejezéséből ítélve az előbbi beszélgetés minden, vagy jelentős részét hallhatta. – Ne aggódj! Ha Mr. Stark megadta volna, amit kérnek, nem történt volna meg ez a beszélgetés. – mondom, habár tisztában vagyok azzal, hogy ezen tény nem ad okot a nyugalomra. Csupán annyit jelent, hogy Mr. Stark sem ért egyet azzal, amit próbálnak ránk bizonyítani. – Tudod, ők csak … ez egyfajta hárítási mechanizmus, meglehetősen gyakori az embereknél. A hirtelen érzelmi behatás eredménye, amit nem képesek feldolgozni. – magyaráztam neki, igyekezve megnyugtatónak lenni. Sajnos, az ember lelkiállapotát befolyásolni igen komplex folyamat, főként olyan egyszerű és kezdetleges eszközökkel, mint a verbális kommunikáció. – A belügyminiszter pedig politikus, Mr. Stark szerint pedig a politikusok … pojácák. – kissé bizonytalanul ejtem ki a szót, mivel nem vagyok teljes biztos annak a jelentésében. Az teljesen világos, hogy egyfajta sértésként funkcionál ezen szó, a jelentésének szerkezete az, ami bizonytalan számomra. Elnagyot szociális minta, amit Mr. Stark a politikusokra használt, ettől függetlenül lehet benne igazság.

lost on you |  jajj  |
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
5
∆ Kor :
29
∆ Tartózkodási hely :
∘∘ on the avengers base ∘∘Tárgy: Re: Wanda & Vision - no one dislikes you Pént. 14 Szept. 2018, 21:23

Vision & Wanda
• Uhm, thanks?  •
Csönd volt az épületben, legalábbis a szobámban elértem, hogy a légy zümmögését is hallani lehessen. A tévét két napja üzemen kívülre helyeztem, mert képtelen voltam tovább hallgatni, hogy a világ nagy része szerint minket terhel a felelősség a Wakanda-ban történtekért: annak ellenére, hogy egyetértettem velük, nem volt jó érzés folyamatosan ezzel a véleménnyel szembesülni. Sokat adtam volna azért, ha a harc más irányt vesz, de tehetetlenek voltunk Thanos ellen és a legcsúfondárosabb vereségünk következménye a fél univerzum halála volt. Elgondolkodtam azon, hogy vajon mi miért éltük túl? Hogy lássuk, mi történt, mert nem tettük oda eléggé magunkat? Egyáltalán volt még valami, amit megtehettünk volna a győzelem érdekében? Kérdések keringtek a fejemben, amelyekre senki sem adhatott megfelelő és kielégítő választ, engem mégis foglalkoztattak… és a megoldásukon az sem segített, hogy a konyhába menet meghallottam a belügyminiszter hangját. Várható volt az újbóli bejelentkezése, többször megtette már, de sohasem talált együtt minket. Leginkább elkülönülve ücsörögtünk, most is csak teáért jöttem le, viszont meghallva Vízió hangját nyugalom járt át. Ő is itthon van? Ennyire nem vettem észre, mi folyik körülöttem, ki jár-kel a házban? Össze kellene szednem magam. Arra ugyan nem voltam képes, hogy kilépjek a konyha nyújtotta biztonságból, mégsem tudtam gátat szabni a kíváncsiságomnak és a falnak simulva hallgattam végig Vízió és a miniszter beszélgetését. Az ENSZ a fejünket akarta, semmi csodálkoznivaló nem volt ezen, de azért nyeltem egyet: nem mintha rosszabb lenne egy börtönben sínylődni, mint azzal a tudattal érni, hogy benne volt a kezem a népesség felének eltűnésében.
- Nem az lett volna a logikus lépés, ha elmondod neki, hogy itt vagyok? – Kérdeztem Víziótól, miután bontotta a vonalat és végre előléptem a rögtönzött rejtekhelyemről. Vzió sajátja volt, hogy a legnehezebb helyzetekben is a dolgok racionális oldalát nézte, és ha a belügyminiszter a Bosszúállók tagjainak holléte felől érdeklődik, akkor a racionalitás magával hozza, hogy elmondja neki: én a bázison tartózkodtam. Ki sem tettem innen a lábam napok óta.
- Arra a hirtelen érzelmi behatásra gondolsz, hogy a rokonaik, barátaik és ismerőseik egy csapásra eltűntek? Nem tudom hibáztatni őket az elhárító mechanizmusok használatért. – Közelebb sétáltam, majd leültem vele szembe, a sakktábla másik oldalára. Gyerekkoromban apa tanított sakkozni, ahogy mostanában Vízió is, aki a leckeadástól függetlenül természetesen sorozatosan legyőzött. Igazából, neki az volt a dolga, hogy bárki eszén túljárjon, nem vettem személyes hiányosságomnak a sakkpartikból vesztesen való kikerülést.
- Ő sem mindenható, Vis. – Sóhajtottam egyet, amikor felhozta Mr. Stark-ot. – Biztos megteszi, ami tőle telhető, de… talán itt az ideje, hogy az ENSZ tényleg elbeszélgessen velünk. – Nem néztem rá, inkább a bögrémet bűvöltem. A csata elvesztésével rengeteg került a rovásunkra, a miniszterek és a külföldi kormányok elöljárói szemeit pedig eddig is csíptük, hát még most. Az ENSZ emellett nem mehet el szó nélkül és nem fogják megpaskolni a vállunkat azzal a felkiáltással, hogy legközelebb ügyesek leszünk. És lehet, hogy nem is kellene annyiban hagyniuk a dolgot.

awhh ||
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
5
∆ Tartózkodási hely :
base of the AvengersTárgy: Re: Wanda & Vision - no one dislikes you Szer. 19 Szept. 2018, 19:18


Wanda & Vision
no one dislikes you

A Bosszúállók tagjai mind a saját maguk módján igyekeztek feldolgozni a gyászt. Van, aki távozott és messze tőlünk próbálja összeszedni magát, mások magányra vágynak, megint mások pedig igyekeznek megbocsátást keresni vélt bűneik miatt. Logikusan nézve a Wakandában történteket az, ami történt, elkerülhetetlen volt. Olyan erők idézték elő mindezt, amelyek nálunk sokkal erősebbek voltak, nem volt reális esélye annak, hogy győzni tudunk. Ezt a tényt azonban a gyász érzete elhomályosítja és teret nyernek az olyan szélsőséges érzelmek, mint a gyűlölet és a bosszúvágy. Ez épp úgy érinti az átlagembert, mint azokat, akik őket képviselik a világ előtt.
Wanda kérdését hallva néhány pillanatra leveszem róla a tekintetem, a sakktáblát figyelve.
-Ezen hipotézis mentén haladva ebből az következett volna, hogy kormányügynökök jönnek érted. Nem logikus, hogy olyan miatt büntessenek, amiről nem tehetsz. – feleltem, ahogy felpillantottam rá. Lassan, érthetően beszéltem, igyekezvén megfontolva haladni a mondandómban. Az emberek az eddigi tapasztalataim alapján hajlamosak mást érteni ugyanazon, ha más perspektíva szerint mondjuk azt el.
-Igen. – bólintottam, követve a szememmel az alakját, ahogy leült velem szemben. – Ez azonban nem a te hibád, Wanda. A küzdelem két lehetséges opciója közül nem volt reális esélyünk a győzelemre, a tények objektív vizsgálata alapján. – ezt nehéz elfogadni az embereknek, mint az kiderül abból is, hogy az utóbbi időben mennyi verbális atrocitás ért minket. Az ember szubjektív lény alapjaiban, és mint ilyen, nem képes arra, hogy tényszerűen vizsgáljon olyan helyzetet, melyben érintett.
-De befolyásos személy. Talán jobb belátásra bírhatja őket. – azáltal, hogy Mr. Stark aláírta az Egyezményt, az elsődleges célpontja lett az ilyen esetekben a bürokráciának. Akik aláírták azt, most bűnbakok, akik pedig nem, bűnözők. Nehéz egy emberként többek érdekeit képviselni, főleg, ha azok ellenkeznek az egyén sajátjaival. Ugyanakkor úgy gondolom, a csapat minden tagja a belátása szerinti legjobb döntést hozta meg, független azon ténytől, hogy az Egyezményt végül aláírta-e. Az Egyezmény a jelen helyzetben csak indok, már nem releváns. – A jelen helyzetben nem születne igazságos, objektív eredmény a bűnösségünket illetően. A jelen helyzet … hasonlatos ehhez itt. – mutattam a köztünk lévő sakktáblára. Vizuálisan szemléltetve talán könnyebben értettem meg magamat. – Jobb lépéshelyzetben vannak, létszámfölényben. Így ők diktálják az iramot, jobb esélyeik vannak feltételeket szabni. Ha most leülnénk velük beszélni, feláldoznánk a mérkőzést, abban reménykedve, hogy hagynak minket tovább játszani, és nem élnek egyből a kínálkozó alkalommal, hogy véget vessenek a játszmának. A jóhiszeműségükre bíznánk magunkat, amit befolyásolnak a külső körülmények. – magyaráztam, a sakktáblán mutogatva közbe. Mostanra könnyebb kommunikálnom az emberekkel, ugyanakkor gyakorta esek abba a hibába mindmáig, hogy túlzottan is objektív szemléletet képviselek. Az emberek világában ez a fajta szürkezóna igen ritka, általában mindig tartoznak ehhez, vagy ahhoz az oldalhoz.  
lost on you |  jajj  |
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
↷ i still believe in heroes

Tárgy: Re: Wanda & Vision - no one dislikes you

Vissza az elejére Go down

Wanda & Vision - no one dislikes you

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Pietro Maximoff / Higanyszál és Wanda Maximoff / Skarlát Boszorkány (elhunyt)
» Wanda Maximoff / Skarlát Boszorkány
» Ma éljjel egyedül vagyunk! - [Wanda&Tony]
» Whispers in the dark - [Wanda&Thanos]
» And we can't stop - [Pietro&Wanda]

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Univerzum - Játéktér :: Föld :: New York :: Bosszúállók fõhadiszállás-