Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaidat

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.Utolsó posztok
érkezett válaszod?
Díjazottaink
A Tavasz nyertesei


A tavasz férfi karakterei

Logan & Eric
A tavasz nõi karakterei

Norina & Caroline
A tavasz párosa

Pepper & Tony
A tavasz canon karaktere

Shuri
A tavasz kedvenc karaktere

Drax
A tavasz saját karaktere

Vitali
A tavasz elõtörténete

Franklin
A tavasz játéka

A 4. kaland (I. - II. kör)

Share|


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
926
∆ Kor :
37
∆ Tartózkodási hely :
next to my a-holesTárgy: Világleírás Vas. 26 Júl. 2015, 18:14

Világleírás

The good, the bad, always belong together. And You?
•• Általános leírás ••

Ha azt gondoltad, hogy kicsi a világunk, tévedtél.
A Föld parányi porszem csupán az Univerzumban. Ahol Kilenc Birodalom pihen. Ahol a sötétség folyamatosan szívja magába a fényt. És ahol a bátor ura lehet az egész világnak, beleértve a Tiédet is. Nyisd ki a szemed, és hidd el, amit látsz! Ideje eldöntened, hogy melyik oldalra állsz!

New York különböző rétegein hősök védelmezik a várost és a világunkat. A betondzsungel közepén toronymagasban figyelnek a Bosszúállók, akik bármikor készek egy újabb megmérettetésre. A Stark Torony és Bosszúállók Bázisa megfelelő főhadiszállás számukra, míg a Baxter pláza tökéletes lakhely a Fantasztikus Négyesnek, akik elszigetelve csinálják a maguk feladatait, és csak akkor csatlakoznak a többi védelmező mellé, ha már a szükség úgy kívánja.
Él a Földön egy ember, aki sebész volt, de a legnagyobb varázsló lett. Dr. Strange, a legfőbb varázsló kezében immár a hatalom, ki Agamotto szemével képes uralni az időt. Varázslótársaival igyekszik fenntartani világunk egyensúlyát, távol tartva minden kívülről érkező veszélyt.
A fiatal Erik Lehnsherr, Xavier Professor és néhány mutánsa egy végtelen követ használó titokzatos idegen közbenjárásával kerültek a jelenbe, idősebb énjeik helyébe. Xavier mutánsai és a Testvériség tagjai közti feszültség a jelenben sem változott, azonban akadnak függetlenek közöttük, akik elhatárolódnak mindkét csoporttól.
Egy magányos hős is ingázik az épületek között, különösképpen figyelve a rendre és az igazságra. Pókember egyelőre még nem csatlakozik a Bosszúállók csapatába, a saját feje után megy. De ez nem jelenti, hogy nem állnak lesben a szálak mozgatói, hogy behálózzák őt is. Ha nagy a gond, ha világméretű a pánik, a S.H.I.E.L.D. összehívja a mozgósítható harcosait. Ez a titkos szervezet immár Coulson keze alatt fut, ki ügynökeivel együtt még azelőtt megakadályozza a tragédiát, hogy az bekövetkezhetne. Előttük nincsenek titkok, ám a mi kis bolygónkon túl már nincs befolyásuk.
A Holdunkon épült fel az Inhuman faj titkos birodalma, Attilan, hol a királyi család feje, a bölcs Blackagar Boltagon uralkodik, oldalán szépséges feleségével, Medusaval. Vajon milyen képességeket adományoz számukra a terrigenezis? És meddig maradhat titokban ez a csodálatos faj?
Akadnak a galaxisban is olyanok, kik életüket kockáztatják a békéért, ám ők még a S.H.I.E.L.D. számára is elérhetetlenek. Asgard hű harcosai az univerzum békéjéért kockáztatják életüket. Létezik azonban egy mindennél erősebb faj is, túl a Föld bolygón. Alfheim a birodalom neve, élén a fény elfek királyával, a nemes Nimellossal. Megtörténik-e a bevésődés? Beteljesül-e lényük egésze? E lenyűgöző teremtények szövetségben állnak az asgardi birodalommal, de meg kell vívniuk a saját háborújukat a sötét elfek ellen is, kik eltökélt szándéka kiirtani minden más elf fajt szerte a galaxisban.  
Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy megmentővé, hőssé, különlegessé válhasson. Mindenhol élnek olyanok, akik igenis védelemre szorulnak. És nem véletlenül. Hiszen valamilyen közük van a hősökhöz.

Hogy is létezhetne a jó a rossz nélkül? A gonosz, a sötétség már túlnyúl az általunk ismert világon. Az univerzum állandó veszélyben van. Így itt az idő, hogy átgondold, hogy mi a fontos számodra! A hatalom, a becsvágy, a pénz és a világuralom? Vagy az igazság, a becsület, az ártatlanok védelme és az oldaladon harcoló társaid? Döntsd el, hogy ki mellé állsz!
írta: Peter Quill


Az oldalon immár három nagy kalandot játszottunk ki, melyek fontos részét képezik történetünknek.


•• 2016. június - Az új gonosz ••
Az 1. nagy kaland röviden

A világegyetem egyik legnagyobb gonosztevője, Thanos kilépett az árnyékból, s megtette első lépéseit az univerzum leigázása felé. A Hatalom Kesztyűje olyan eszköz, amely képes összegyűjteni az univerzum energiáit, s viselőjét felvértezi a lehető legnagyobb hatalommal, amit csak elképzelni lehetséges. Ám ahhoz, hogy az ereje teljes legyen, Thanosnak szüksége van a teremtés hat kövére, amelyek univerzumunk különböző pontjain lelhetők fel. Ezek a végtelen gyémántok külön-külön is óriási hatalommal bírnak, de egy helyre gyűjtve őket, viselője minden istenség felett állhat.
A Titán tervének első lépéseként elraboltatta Wandát az éj leple alatt, és elmeirányítás alá vonta. Ezután Thanos és serege leigázta Xandart, ahonnan a Valóság köve mellé sikeresen begyűjtötte a Hatalom gyémántját is. Az Őrzők az invázió elején megszöktek, hogy a Bosszúállókat segítségül hívhassák bolygójuk megmentésére. Amikor az Őrzők visszaértek a segítséggel, megtalálták Wandát Thanos egyik hajóján. Felvették a küzdelmet Thanos és kree serege ellen, ám minden hiábavaló volt. Xandar sűrűn lakott fele elpusztult a harcban, a túlélők a bolygó másik felére menekültek, és később ott alakították ki az új Nova főhadiszállást.
A robbanás elől hőseink megmenekültek, majd a Milánóval a Föld felé vették az irányt. Wanda akarata felett irányítást gyakorolt Thanos, így a skarlát erővel a Földön több hőst is egymás ellen uszított elméjük befolyásolásával. Harcok törtek ki a különleges képességűek között New York több pontján, rengeteg emberi áldozatot követelve. Összefogva a Galaxis Őrzőivel az elmekontroll alól végül kivétel nélkül minden harcos felszabadult.
A Titán ezután megérkezett a bolygóra, hogy megszerezze Vízió végtelen kövét is, és megölje Wandát, akire már nem volt szüksége. A lányt meggyilkolta a "kijózanodott" hősök szeme láttára, kik végül véres harcok árán megállították Thanost és szörnyeit. Az Elme kő nem került a Titán birtokába, aki alábecsülte a Föld harcosait. Mielőtt visszavonult, Manhattant teljesen elpusztította a birtokában lévő két végtelen gyémánt erejével, így többek között a Stark torony is teljesen megsemmisült. Wanda életét a Bölcső és Clea adták vissza. New Yorkban eluralkodott a káosz…  

• A kalandot ITT tudjátok visszaolvasni.
írta: Bruce Banner


•• 2017. január - Polgárháború ••
A 2. nagy kaland röviden

Az ENSZ életbe léptette a Manhattani Nyilatkozatot, miután New York szívére Thanos végső csapást mért. Több ezer ember halt meg Ultron keze által Sokoviában és röviden utána Thanos támadásai miatt Manhattanben. Ezt nem nézhették tovább tétlenül a világ vezetői. Minden különleges erővel rendelkezőt, hőst, mutánst és Bosszúállót köteleztek arra, hogy aláírásukkal hozzájáruljanak, hogy az ENSZ teljes irányítást gyakoroljon felettük. A Bosszúállók egy része (élükön Tony Starkkal) és Charles Xavier mutánsai egyet értettek abban, hogy együtt kell működniük az Egyesült Nemzetek Szövetségével, így elmentek Bécsbe, hogy a világsajtó előtt szentesítsék a szövetséget. Viszont a Bosszúállók másik fele (élükön Steve Rogerssel), valamint a Testvériség mutánsok élesen elzárkóztak az egyezménytől. Utóbbiak elrabolták az ENSZ szóvivőjét, Ross tábornokot, és élő adásban fenyegették meg a Kongresszust. Végül Thaddeus Rosst a mutánsok búvóhelyén meggyilkolva találták a Titkosszolgálat egységei.
Von Doom hipnotizálta Buckyt, aki Bécsben robbantott, meggyilkolva több mutáns gyermeket és hőst, valamint ENSZ képviselőt (közöttük T'Chaka királyt). A túlélők csupán Wanda és a Főnix erejének köszönhették életüket. A tett helyszínéről menekülő Barnest Tony Starkék elfogták, és ideiglenesen egy titkos ENSZ bázisra zárták. Wanda és Rhodes megsebesültek az akcióban, ők kóházba kerültek. Mikor Pietro és Clint értesültek a lány állapotáról,  belopóztak hozzá a Bécsi Kórházba. Harcba keveredtek Vízióval, akit Wanda állított meg. A két férfi el tudott menekülni, de a katonák elfogták az önfeláldozó lányt. A Kapitány hitt abban, hogy Bucky nem magától követte el a robbantást, így csapatával a Tél katonájának megmentésére sietett. Ehhez harcolniuk kellett a Szövetség és T'Challa katonái ellen. Segítségükre volt Magneto a mutánsaival, akik egy gépen érkeztek a bekerített mentőcsapatért.
A gépet találat érte, így kényszerleszállást hajtottak végre a Bécsi repülőtéren, ahol aztán szóváltást követően ölre menő harc tört ki a két fél között. Kapitány és Barnes a Vasember ellen, She-Hulk és Vadóc Hulk ellen, Xavier mutánsok a Testvériség ellen és így tovább.
Az ütközetek során több ENSZ katona is meghalt, ráadásul öt mutáns ifjú is életét vesztette, miután Magneto egy parkolóházat zúdított ellenségeire. A harcoknak végül X-Professzor vetett véget, miután képességével lebénította ellenfeleiket.
A foglyok az Atlanti-óceán közepén eldugott Raft börtönbe kerültek. Oda, ahová a Skarlát Boszorkányt vitték a kórházi incidens után. Onnan képtelenség volt kijutniuk, képességeiket blokkolták, egyeseket kínoztak is. Thanos megjelent Wanda elméjében, és titkon alkut ajánlott a lánynak ismételt szolgálataiért. Ha a Titán mellé szegődik, megtanítja teljesen kiaknázni a skarlát erőt, így új távlatok nyílhatnak meg előtte. Cserébe a társai szabadok lesznek. Így Thanosnak köszönhetően a rabok kiszabadultak, és a Titán ajándékával, egy helikopterrel elmenekülhettek a helyszínről. Wanda viszont eltűnt, Thanos mellé szegődött. Steve Rogersék és Magnetoék  ezután bujkálni kényszerültek, hiszen felkerültek a világ legkörözöttebb bűnözőinek listájára.

• A kalandot ITT tudjátok visszaolvasni.
írta: Bruce Banner


•• 2017. október - A végtelen kesztyű ••
A 3. nagy kaland röviden

A kaland több, mint egy évvel az 1. nagy kaland után játszódott. Manhattan ekkorra már teljesen visszaépült. Thanos elszánta magát, hogy minden követ összegyűjt, hogy bosszút állhasson korábbi vereségéért, és a saját képére újrateremthesse a világegyetemet. Wanda emlékeit kitörölve a lányt hónapokon át saját lányaként nevelte, ki véres terrorcselekményeket hajtott végre szerte a galaxisban. A Nova hadtest halára ítélte a Skarlát Boszorkányt, és elfogatóparancsot adott ki ellene. A hírt az Őrzők közölték a Bosszúállók néhány tagjával, s felajánlották segítségüket. Egy előre megbeszélt időben (a kaland napján) a hajnali órákban megjelent a Milano, és felvette Tony Starkot, Bruce Bannert és Carol Danverst. A maroknyi csapat elindult, hogy még a xandari flotta előtt megtalálják a lányt. Egy füles alapján elsőként Thanos bolygója felé vették az irányt, ám csak reménykedtek, hogy a Titánt nem találják otthon. Szerencséjükre néhány kree katonát leszámítva a kisbolygón nem volt más. Nem véletlen, hiszen Thanos és a szövetséges vezetők már messze jártak. A Titán Hellbe juttatta magát, csak hogy Helával szövetségre léphessen. A birtokában levő két végtelen kővel megvolt az ereje, hogy a Pokol Úrnőjét annyira felerősítse, hogy az ismét Asgardba léphessen. Odin Lokinak hála Odin-álomban volt, így a kövekkel felvértezve Hela könnyedén átjutott az istenek honába. Thanos Iggdrasil kérgét felsértve átjárókat nyitott a világok között, így megindult a démoni offenzíva az Istenek birodalma ellen. Az Őrzők, Starkék, néhány elf harcos és a xandari flotta Asgard védelmére sietett, ám a Fekete Rend, Thanos, a Titán új szövetségesei valamint Hela és démonai ellen nem volt esélyük. A Tesseract és a Lélek kő is Thanos birtokába került. (Az oldalunkon a Lélek kő Heimdall vértjében volt.)
Odin felébredt az álomból, amiben eddig a helyébe lépett Loki tartotta, elrejtve a Mindenek Atyját. Az apa fiainak segítségére sietett. Loki lelepleződött. Heves harcot követően Hela az Éjkard használatával megölte Odint, aki fiait védelmezte. Asgard királyának lelke Valhallába távozott. Majd miután Thanos és a Rend elhagyták a bolygót, Hela a kardjával mindent elpusztító tűzviharral porig égette Asgardot. Néhányan sikeresen elmenekültek a Milánón, mások az olümposziakkal és Narsil sárkányaival távoztak, ám a legtöbb harcos odaveszett.
Eközben a Földön váratlanul megjelent Wanda, és megkezdte Thanos tervének első fázisát. A Xavier Birtok előtt szabadjára engedte a Skarlát erőt és minden X-gént teljesen elnyomott az egész Földön, így megszűntek a különleges mutáns képességek. Egyesek emiatt azonnal meg is haltak. A Bosszúállók körözött hőseivel, valamint a Testvériség mutánsok segítségével Wandát elfogták, aki visszakapta emlékeit korábbi életéből, s visszaadta a mutánsok erejét. A kree harcosokat és az érkező démonok első hullámát legyőzték, de örömük korainak bizonyult. Démonok milliói árasztották el a mi világunkat is, megjelent Thanos, vele a Titán armadája, a Fekete Rend és Hela, akik offenzívát indítottak a Föld ellen. Vízió és Dr. Strange kövét megszerezve a Végtelen kesztyű kiteljesedett. Az android hős élet-halál között lebegett, ám végül a földi varázslók mentették meg.
A nagy ütközetre New York városában került sor. Eleinte a Titán csak játszadozott ellenségeivel, míg a Fekete Rend három harcosa a Birtokot ostromolta és mutánsokat öltek. Thor, Loki és néhány asgardi, az Inhuman sereg Crystalia vezetésével, és az ölümposzi istenek Zeus zászlaja alatt felsorakoztak az immár teljes Bosszúállók és mutáns csapat mellett.
Thanos a kesztyű erejével felhasította a Föld kérgét, így világszerte vulkánkitörések pusztítottak. Az emberiség teljes kiirtásáig percek voltak hátra. Véres ütközet során, egy csellel leválasztották Thanos kezéről a végtelen kesztyűt, és elpusztították a Fekete Rend minden harcosát. Hela is a Titán ellen fordult, miután az egy egész fajt kiirtott volna. Az armada visszavonult, illetve szétszéledt a bolygónkon. A folyamatot leálltották és visszafordították. A sebesült Titán magára maradt. A kegyelemdöfést lánya, Gamora vitte be neki. Ám mielőtt teljesen eltűnt volna, a benne felhalmozott kozmikus energiát koncentrálva a Holdunkból egy 100 km átmérőjű darabot szakított ki, és a Földre irányított. A méretes meteort végül sikerült megfékezni, a Titán pedig végleg semmivé lett.
Hela démonaival önként távozott Hellbe, ám előtte a halott asgardiakat visszahozta az életbe és nem egy haldokló hőst mentett meg a haláltól.
A kövek erejével Asgard újraépült, a kövek pedig - néhány kivétellel - visszakerültek korábbi tulajdonosaikhoz. Így Vízió halántékára visszakerült az Elme-kő, míg Dr. Strange nyaklánca ismét Agamotto szemével tündökölhetett. Heimdall is birtokába vehette a Lélek-követ. A megmaradt három végtelen gyémánt küzül a Hatalom-köve Xandarra került vissza, a Valóság-kövét az elfek királya, Nimellos kapta meg, s a Tér végtelen gyémántja Asgardban maradt.
A Föld megmenekült, ám hatalmas árat fizetett. Milliók haltak meg a démonok, az armada, és a tűzhányók által. A legnagyobb városok világszerte - beleértve New Yorkot is - felismerhetetlenségig lettek rombolva és milliók váltak hajléktalanná.
A Titán lelkét a multiverzum legtávolabbi pontján a Halál Istennője magához hívta, és új életet adott szerelmének...

• A kalandot ITT tudjátok visszaolvasni.
írta: Bruce Banner


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Világleírás
» Világleírás
» Általános világleírás
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Elsõ lépések :: Információk-