HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejtsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaid

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég


A legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.
Utolsó posztok
érkezett válaszod?

Az ősz díjazottjai
az évszak nyertesei

Az õsz férfi karaktere

Bucky
Az õsz nõi karakterei

Sigyn & Daisy & Carol
Az õsz párosa

Eleanne & Wrenor
Az õsz canon karakterei

Lord & Thor & Bucky
Az õsz kedvenc karakterei

Lord & Rocket & Bucky
Az õsz saját karaktere

Reimos
Az õsz elõtörténete

Erik Killmonger
Az õsz játéka

A 5. kaland (I. - II. kör)

Share | 
A topik címe: Szabályzat

Peter Quill

∆ Hozzászólások száma :
1030
∆ Kor :
38
∆ Tartózkodási hely :
next to my a-holesA poszt írója Peter Quill
Elküldésének ideje Vas. 26 Júl. 2015, 17:12
Ugrás egy másik oldalra

•• Oldal szabályzat ••

Everybody Wants To Rule The World !
♦ Általános információk ♦

→ A staff szeretne egy jó közösséget az oldalon tudni, ehhez azonban elengedhetetlen néhány szabály. Igyekszünk nem korlátozni, nem létrehozni anarchiát. Általános, jól betartható követelményeket szabni. Minden jó csapattag sámlit tart a másik lába alá, te is tégy így!

→ A regisztrált köteles betartani az itt leírt pontok mindegyikét! Amennyiben megszegi azokat, a staffnak jogában áll tiltások közé korlátozni, törölni őt. Bár nem áll szándékunkban a fenyegetőzés, fontosnak tartjuk a másik tiszteletét, ezért kérünk titeket, hogy ti is így gondoljatok ezekre a pontokra!

→ Minden felhasználó köteles a tiszteletadásra! A másik játékos bármiféle megsértése törlést vonhat maga után. Semmilyen formában nem szeretnénk tudomást szerezni róla, hogy az oldalon ilyesféle dolog történik. Kérünk titeket, vallástól, nemtől, nemi-identitástól, etnikumtól, kortól függetlenül a másik megbecsülésére!

→ Szeretnénk kérni, hogy ha bárki, bármilyen pontnak a megszegését tapasztalja, jelezze felénk! Sajnos nincsen elég időnk, sem fölösleges energiánk az összes bejegyzést gondosan átfutni, a privát beszélgetéseket pedig nem áll módunkban ellenőrzésre bocsátani, így ha valaki véletlenül belefut az egyik szabályzati pont megszegésébe, és úgy véli, hogy a staff nem fordított rá kellő figyelmet, kéretik jelezni felénk!

♦ Regisztráció ♦

→ Regisztráció előtt érdemes alaposan tanulmányoznod az oldal leírásait (világleírás, fajleírás, csoportok). Ha a képregényes ismereteid hiányosak, ne aggódj! A staffnak nem áll szándékában emiatt vérszemet kapni. A félreértések elkerülése végett fontos, hogy olyan karaktert válassz, akivel jól érzed magad akár hosszú távon is! Amennyiben a világ elnyeri a tetszésed, fogj hozzá a regisztráláshoz!

→ Mielőtt belefognál, hasznos lehet átolvasni a Canon-listát. Rengeteg canonunk van, akik megalkotásra várnak. Amennyiben a választottad neve mellett szerepel, hogy 'Szabad', nyugodtan regisztrálj vele! Ha a neve mellett a 'Foglalt' szót találod, ebben az esetben a karaktert már valaki lefoglalta vagy megalkotta.
A foglalással kapcsolatban, nem áll szándékunkban két hétnél tovább fenntartani egyetlen felhasználó foglaltját sem. Ez azt jelenti, hogy két hét áll rendelkezésedre, hogy a regisztrációdat követően elkészülj a karakter előtörténetével. Amennyiben személyes okok miatt az idő nem elegendő, privát üzenetben jelezd a staff felé!
Amennyiben két felhasználó regisztrál be azonos karakterrel, az a karakterlap kerül elfogadásra, amelyik hamarabb elkészül. Ha ugyanazon időintervallumban készül el két karakter, a staffnak jogában áll dönteni, melyik kerüljön elfogadásra. Ha keresett karakterről van szó, úgy a hirdető döntheti el, melyik karakterlap a szimpatikusabb.

→ Ha a Canon-listában nem találtál számodra szimpatikus karaktert, érdemes átfutnod a keresett karakterek listáját is. A már elfogadott játékosok meghirdetett - ám még nem beregisztrált - karaktereit találod itt. Nagy szükségük van rájuk, így, ha megtetszik valamelyik, ne habozz lecsapni rá! Ami fontos, hogy egyeztess a hirdetővel, hogy milyennek képzelte el - mielőtt jeleznéd a staff számára, hogy elkészültél a karakterlapoddal - hiszen ez esetben neki hozod a keresettjét!

→ Ha megalkottad a fejedben a karaktered, mindenképpen fusd át az avatar-foglalót!
Senki sem örülne annak, ha az ő arcával megjelenne egy új karakter. Milyen komikus lenne, ha két Robert Downey Jr. mászkálna az oldalon. Ez alól kivételt képeznek az ikertestvérek.
A Canon karakterek arcai előre lefoglaltak.

→ Fontos, hogy a regisztrációt megelőzve pontos nevet adj meg, hiszen ezzel a felhasználónévvel játszol, létezel, élsz majd az oldalon! Például: "Charles Xavier".
Tehát: "Vöricica" és "zsirosbodon@citromail.hu" felhasználónevekkel rendelkező regisztráltakat töröljük, illetve külön kérésre átnevezzük.

→ Amennyiben megalkotásra kerül általad egy olyan Marvel karakter, aki korábban még nem szerepelt a filmes univerzumban, szabadon választhatsz hozzá pb alanyt. A pb alany akkor is maradhat, ha azt egy másik karakter kapja meg a filmes univerzumban, hiszen te hamarabb alkottad meg vele karaktered. Ha pedig időközben váltanál arra, akivel a rendezők álmodják meg a karaktert, van lehetőséged módosítani, ha az még nem foglalt.

♦ Profil / Karakter ♦

→ Elengedhetetlen a profil kitöltése. A mezők segítenek abban, hogy a játékosok jobban megismerjék egymás karaktereit. Amennyiben valamelyik pontban segítségre szorulsz, kérdezz bátran a stafftól vagy a játékos társaidtól!

→ Az avatar-képed 200x320 pixel méretű legyen! Mindenféleképpen kerüljön ki! Ha segítség kell, nyugodtan keresd fel valamelyik staff tagot! Az avatar-képeden annak a karakternek az arca szerepeljen, akit a játéktéren megszemélyesítesz!
Nem fogadunk el rajzot, helyszínképet vagy egy arctalan képet profilképnek, és ha a megálmodott karakteredről esetleg nincs is kép, akkor is válassz egy színészt, egy énekest, vagy bárkit, akiről találsz hasznáható fotót! Fontos, hogy a játékostársaid tudjanak arcot társítani a karakterednek! Hidd el, nekik is könnyeb lesz úgy írni.
Ez alól kivételt képeznek a képregényes, esetleg Marvel rajzfilmes karakterek, akikről képeket, gifeket a profilkép kivételével a profil három képes részébe (lásd "∆" jelnél), illetve játékreagokba nyugodtan bele lehet tenni. Ám, ha a karakteredről vannak használható filmes gifek, képek, igyekezzünk azokat előnyben részesíteni!
A chaten viszon nem szabályozzuk, hogy milyen képet használsz! Nyugodtan linkelj oda rajzfilmes képeket, ha az esik jól!

ITT is találhatsz méretezett képeket a karaktered avatarjáról.

→ A html-kódolásban nem lehet mindenki jártas, így ha kérdésed, óhajod, sóhajod, panaszod támad ez ügyben, bátran írj a staffnak, ugyanis a karakterlap kitöltésében találkozni fogsz vele!

→ A karakterlap megírásában törekedj a színvonalas fogalmazásra!
Nem szeretjük a szóismétlést, mert a szóismétlés gyakran ingerli a szemet, hiszen a szónak az ismétlése rettentően irritáló ismétlés tud lenni.
A szinonima használat, a változatos szókincs megnyerő tud lenni. Az összecsapott, hanyag előtörténeteket nem áll szándékunkban elfogadni. Az igényes előtörténeted megírása neked is fontos, hiszen ezáltal fogsz bemutatkozni a többieknek, hogy ki vagy és mire vagy képes.

→ A karakterlap megírásában törekedj még arra is, hogy az adott karakter az oldalon megalkotott világ egyik méltó tagja legyen!
Ezalatt azt értjük, hogy játékhű és a világunkba illő karaktert alkoss!

→ Az karakterlapod elfogadása után foglalj avatart! Ezzel megelőzheted, hogy karakterednek hasonmása érkezzen az oldalra.

→ Az oldalon multiszabályozás van! A karakterek számát nem szabályozzuk, viszont mérlegelj, hiszen az inaktív karaktereket egy idő után töröljük! Minden felhasználó legfeljebb hat canon karaktert vihet el, a többi keresett illetve saját karakter legyen!
Amennyiben 3 karakternél többet szeretnél hozni, szeretnénk, ha minimum a 20-20 reagod meglenne mindhárom karakterrel, hiszen annak semmi értelme, hogy futószalagon hozzuk a karaktereket, és aztán ne játszunk velük. Utána természetesen regelheted a következőket!
Úgy véljük, amennyiben a hat canon egymástól eltérő világban szerepel (és ez a mi világunkban, ahol lassan kétszáz canonról beszélünk) elfogadható, nincs probléma belőle! Ám igyekezz úgy választani, hogy ne okozzon problémát a játéktéren! /Ha általad korábban megalkotott képregényes karakterből időközben készül film, akkor az adott karakter nem számít bele ebbe a hatba./

♦ Játék ♦

→ Az első játékodat csak a karakterlapod elfogadása után kezdheted el, addig csak a Félkész karakterlapok topikba írhatsz! Ez alól az oldalon található Játékok (Megosztós, Ha melletted ébrednék, stb.) sem kivételek.

→ A játéktéren a másik karakterét semmilyen módon nem irányíthatod, nem mozgathatod, nem beszélhetsz helyette!
Nem ölheted meg, csak ha a felhasználóval előzetesen megegyeztettél!

→ A játéktéren, a karaktered beszédét külön színnel jelöld, hogy az olvasónak könnyebb dolga legyen! Különüljön el, hogy mik a gondolatai, cselekedetei és mi az, ami a másik partner számára is hallható.

→ Az oldalon nem írható olyan hozzászólás, amely kisebb vagy nagyobb mértékű változókat hoz a világunkra vagy a karaktereinkre! Nem szeretjük az öntörvényű Erős Pistákat!

→ Tiszteld meg a partnered azzal, hogy nem néhány mondatos hozzászólással válaszolod meg az ő hozzászólását! Játék során igyekezz az igényes megfogalmazásra, te sem szívesen olvasol összecsapott választ!

→ Amennyiben a játékotokban +16-os, +18-as tartalom található, a hozzászólás elején jól láthatóan jelezzétek mindketten!

→ A játéktéren vonatkoztass el a valós érzelmektől, hiszen nem szeretnénk, ha az oldalon két ellenséges karakter felhasználói között ellentéteket szülne a játékuk!

→ A lezárt játékokat archiváltatni szükséges!

→ Ha inaktív státuszt szeretnél, nincs más dolgod, mint jelezni felénk az arra kijelölt topicban. A szabályokat illetően, aki inaktív státuszba kéri karakterét, egy hónapon át maradhat játéktéri hozzászólások írása nélkül ebben a státuszban, viszont azt követően két-három reagot köteles megírni. Amennyiben nem változik a helyzet, és nem ír hozzászólást egy hónap múlva, a staff tagjai törölhetik őt.

♦ NJK karakterek ♦

→ Bárki regisztrálhat NJK (Nem -teljes értékű- Játékos) Karaktert, amely megírásához ITT találsz sablont.

→ Az NJK karakterlap megírására is két hét áll rendelkezésedre, amelyet majd a staff fogad el egy rövid szöveg formájában, ugyanis a karakterek elkészítése nem igényel hosszadalmas munkát.

→ NJK karakterként is foglalnod kell arcot!

→ A profilodban (a csoport résznél) mindenképp jelezned kell, hogy NJK karaktert hoztál!

→ NJK karakterként maximum 2-3 játékot kezdhetsz, ugyanis ezek a karakterek célirányosan egyes játékokhoz készülnek, amelyeket a staff vagy a játékosok hirdetnek meg.

→ A karakter megbeszélés szerint megölhető, de ha megszereted a játék folyamán, és szívesen megtartanád, akkor ezt jelezned kell a staff felé, és újabb két hét áll rendelkezésedre a teljes karakterlap megírására.  

→ Amennyiben lemennek a játékok, amelyekben az NJK karakterek játszottak, és a felhasználó nem jelentkezik 1 hétig a staff valamelyik tagjánál, a karaktere felszólítás után törölhető.

♦ Kaland ♦

→ A hozzászólásod megírására egy hét áll rendelkezésedre. Szigorúan vesszük ezt, így ha nem tudod hozni a reagod, kéretik jelezni valamelyik admin felé.

→ Az újabb kört mindig a Kalandmester nyitja. A Kalandmesternek jogában áll a karaktereket útmutatásokkal irányítani, illetve hozhat be egy-egy körbe/szituációba újabb karaktert, vagy vihet ki, ha eltűnik a játékos, esetleg a szituáció úgy kívánja. A Kalandmester utasítasait mindig követni kell, kivéve azokat a részeket, amiket feltételes módban fogalmaz meg.

A kaland során kéretik mellőzni a trágár kifejezéseket! Ahogy a marvel filmek alatt sem hallunk folytonos "anyázást, kurvázást" úgy mi sem szeretnénk, ha átmenne a József városi piacra a történetfonalunk.

♦ Amiért törlünk! ♦
*Mielőtt bárkit törölnénk inaktivitás, eltűnés miatt, legalább egy figyelmeztető-privát üzenetet küldünk!*

→ Ahogy fentebb leírva található, ha két héten belül nem készülsz el a karakterlapoddal, automatikusan törlésre kerülsz! Amennyiben jelzed valamelyik staff tag felé, hogy időre van még szükséged, a törlés alól mentesítve vagy, illetve, ha inaktív csoportba kéred a karaktered! - Amennyiben az inaktív csoportba helyezteted magad és további egy hónapon keresztül nem hallunk felőled, akkor viszont törölnünk kell. Az inaktív csoportból csak és kizárólag akkor kerülsz vissza az eredeti csoportodba, ha legalább három hozzászólást megalkotsz.

→ Ha a játéktéren nem alkotsz egy hónapon keresztül egyetlen hozzászólást sem, törlünk az oldalról. Már a heti egy reag sem teljesíthetetlen, a havi egyről ne is beszéljünk! Ez alól felmentés nincs, csak és kizárólag, ha előtte jelzed a hiányzás-naplóba, hogy több, mint egy hónapig/beláthatatlan ideig ne számítsunk rád!

→ Valamelyik staff tag, illetve felhasználó nyilvános sértegetése miatt törlésre kerülsz. Az oldalon nem egyszer megtörtént, hogy találkoztunk ilyennel. A staff nevében szólva, úgy érezzük, nem adtunk erre okot. A személyes problémákat nem a játéktéren, illetve a nyilvános fórumokon való pocskondiázás fogja megoldani, valamint mindkét staff tag rendelkezésetekre áll, hogy megbeszélhessétek, ha valami gond van.

→ Aki átirányított IP-ről érkezik, és elkezd trollkodni az üzenőfalon, illetve a szabályzatba és az oldalba nem illeszkedő karaktert hoz létre, kérdés és felszólítás nélkül töröljük!

→ Illetve, aki egy hónapon keresztül nem jelentkezik, az törlésre kerül. Főként, ha canon karaktert foglal. Egy hónapban belépni és írni egy hozzászólást nem lehetetlen.

Új szabályozás:

- Amennyiben egy játékosra három, vagy annál több panasz érkezik, a staff lépéseket kezdeményez. Felveszi a kapcsolatot az adott játékossal, és a megbeszéltek szerint ad neki időt, vagy vál meg tőle azonnal.

- CANON karakterek esetén elvárt a havi minimum 1 reag. Úgy gondoljuk, hogy ez teljesíthető, ha már kulcsfontosságú karakterekről beszélünk. És ez alól nincs kivétel! Mindenki eszerint tartson a kezében fontosabb karaktereket! Amennyiben nincs lehetőségetek játszani, vagy inaktív lett a játékostársatok - tehát nem a Ti hibátokból nem tudtok írni -, azt természetesen megértjük. Ez esetben kérlek írjatok ránk, hogy tudjunk rólatok! Megpróbálunk segíteni!

- A történtekre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy bevezetünk egy új szabályt az oldalon. A staff a mai naptól (2018. 10. 17.) minden az oldalon meglévő canon karakter hozzászólásait olvasgatni kezdi, s amennyiben karakteridegennek véljük a canon kijátszását, úgy a karaktert minden további nélkül elvesszük a felhasználójától. Ezt a módszert eddig nem szerettük volna alkalmazni, ám tanulva a hibáinkból, úgy döntöttünk mi is meglépjük ezt a szigorú lépést.

♦ Jó játékot kívánunk! ♦
•• Oldal szabályzat ••

Everybody Wants To Rule The World !
Nem hozható karakterek

- Az alábbi karakterek az oldal életében lezajlott három kaland valamelyike során életüket veszítették, vagy a későbbiekben fontos szerepet szánunk nekik az oldalon, emiatt nem hozhatóak.

Odin
Thadeus Roos
Fekete rend tagjai
Lady Death
Thanos
Wong

♦ UPGRADE ♦

Vissza az elejére Go down
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Elsõ lépések :: Információk-