HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejtsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaid

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég


A legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.
Utolsó posztok
érkezett válaszod?

Az ősz díjazottjai
az évszak nyertesei

Az õsz férfi karaktere

Bucky
Az õsz nõi karakterei

Sigyn & Daisy & Carol
Az õsz párosa

Eleanne & Wrenor
Az õsz canon karakterei

Lord & Thor & Bucky
Az õsz kedvenc karakterei

Lord & Rocket & Bucky
Az õsz saját karaktere

Reimos
Az õsz elõtörténete

Erik Killmonger
Az õsz játéka

A 5. kaland (I. - II. kör)

Share | 

Jean Grey

∆ Hozzászólások száma :
22A poszt írója Jean Grey
Elküldésének ideje Kedd 06 Nov. 2018, 19:39
Ugrás egy másik oldalra

Jean Grey

Phoenix
biográfia

becenév » Jeanie, Jeannie, Red, Dark Phoenix, Phoenix
születési idõ » 1986.01.01.
születési hely » Worcester
kor » 32
play by » Famke Janssen
csoport » Valaha Xavier alá tartozott... most már független mutáns.
tartózkodási hely » Minnesota, Bena
család » John Grey (apja, halott)
Elaine Grey (anyja, halott)
Sara Grey-Bailey (nővére, halott)
Julia Grey (nővére, halott)
Roger Grey (fivére, halott)
Liam Grey (fivére, halott)jellem és külsõ »
Nehéz lenne megmondani, ki is Jean. Phoenix, vagy a kisvárosi lány? Ha utánozunk valakit, attól mi még önmagunk maradunk. De mi történik akkor, ha a tudását, érzelmeit, emlékeit is átvesszük az egyénnek? Ha egy részét kiszakítjuk a másiknak, és magunkba olvasztva úgy viselkedünk, mint ő, egykoron? Úgy érzünk, mint ő? Úgy gondolkodunk, úgy mozgunk, úgy élünk... Ezen szokott Jean filozofálni. Egyébként visszahúzódó, kedves, megtört, bölcs... De egyben erőszakos, akaratos és óvatos. Ugyan Jean tovább él, de már lehetetlen tőle elválasztani a Phoenix-erőt.
Vörös haját hosszúra növesztve szereti, teste karcsú és magas, arcélei határozottak, szemei zöldek. Az utóbbi időben néha feketére festi a haját.

képesség »
Amikor Jeanről beszélünk, tudni kell egy fontos dolgot: A Phoenix egy külön entitás, amely jön, mikor kéri. Néha tovább marad, mint kéne.

Ennek tekintetében Jean képességei:
- Telepátia - Amióta "együtt él" a Phoenix-szel, sokat fejlesztette a képességét. Képes egyszerre többek gondolatát olvasni, tudatukat megragadni, és közvetíteni a gondolatait. Ezt bármilyen intelligens lény felé megtudja tenni. Az állatok közt is magasabb intelligenciával rendelkezőknél is tudja használni (mint pl delfinek, majmok, varjak, stb.) A határköre ennek egyelőre maximum egy kilométer.
Ezeken felül a telepátia segítségével képes a következő képességeket is használni, bár mikor ezeket használja, akkor nem képes telekinézisre:
    ¤ Telepatikus köpeny - Jean képes magát, egész személyét elrejteni a kíváncsi telepatikus és empatikus tapogatások elől. Ezt a képességét képes kiterjeszteni másokra is, ám ha gondolatot közvetít, nő a lebukás veszélye.
    ¤ Elme burkolása - Hasonló, mint az előző képesség. Annyi a különbség, hogy nem csak a telepaták, de a telepatikus műszerek és technológiák elől is képes elrejteni magát, és másokat.
    ¤ Fizikai pajzs - Fizikai támadások ellen képes pszichikai pajzsot felvonni. Nem csak magát, de másokat is tud védeni ezzel.
    ¤ Telepatikus illúziók - Képes mások elméjével elhitetni, hogy látnak, hallanak, tapintanak valamit, ami valójában nincs is ott.
    ¤ Telepatikus rejtőzés - Képes magát és másokat elrejteni - vagy másnak láttatni - mások elől/előtt. Képessége azokra hat, akik elől el akarja rejteni az adott személyeket, vagy tárgyakat. Minél több emberre kell figyelnie, annál gyengébb a hatás.

- Telepatikus manipuláció - Képes mások agyát manipulálni.
    ¤ Emlék másítás - Képes törölni, hozzáadni, másítani, vagy gyógyítani mások emlékeit.
    ¤ Tudat-kontroll - Képes mások gondolatai és teste felett átvenni az irányítást.
    ¤ "Megszállás" - Ez a képesség lehetővé teszi, hogy tudati szinten vegye át az irányítást, mintha csak az adott személy testében lenne.
    ¤ Személyiség változtatás - Képes egy egyén személyiségét részben, vagy teljesen megváltoztatni.
    ¤ Elme transzportálás - Képes saját elméjét, emlékeit, tudatát, képességeit átvinni egy másik testbe, ha a sajátját esetleg megölnék.
    ¤ Mentális paralízis - Képes valakit mentálisan, vagy fizikailag ledermeszteni.
    ¤ Mentális altatás - Képes "kikapcsolni" a másik elméjét, ezzel az egyén elveszti az eszméletét.
    ¤ Neurológiai bikázás - Képes más mutánsok agyában az idegi jeleket felgyorsítani, így időszakosan megnövelni az erejüket.
    ¤ Képességgát - Más mutánsok képességeit képes gátolni rövid ideig

- Pszichikai robbanás - képes mások irányába egy pszichikai "töltetet" lökni, amely a fizikai testre nincs hatással, ám az agyban fájdalmat generál. Erősebb támadásnál képes ájulást okozni, rosszabb esetben agyhalált.
- Mentális észlelés - Képes más szuperhumán életformát, vagy mutánst érzékelni maga körül.
- Telekinetika - 50 tonnát is képes megemelni, felemelni tárgyakat, lebegtetni magát, vagy repülést szimulálva mozgatni magát a levegőben.
- Empátia - Ezzel a képességgel képes irányítani, manipulálni, vagy változtatni az érzéseket, hangulatokat. Emiatt a képessége miatt választotta őt méltónak a Phoenix, hogy segítse, mert őt is képes elérni vele.

Fizikai ereje egyébként megegyezik egy átlagos emberi nőével.

Jean képességei Phoenix által felerősítve:
Phoenix alapjáraton felerősíti Jean összes meglévő képességét olyan erősre, amelyet már alig, de leginkább sehogy nem tud kontrollálni. Ilyenkor nem ő irányít, hanem a Phoenix. Megerősödött képességeitől bármilyen mutató kiakadna.
Ez az entitás kozmikus energiáit használja. Képes elpusztítani akaratával szinte bármit, védeni Jeant légüres térben, galaktikus távolságokat megtenni gyorsabban, mint a fény. Molekula és sub-atomi szinten manipulálni az anyagot, illetve képes magára másfajta ruhát "teremteni" (A Phoenixnek elképesztő hóbortjai vannak...)
- Fizikai főnix - Erejét használva alakját tűz veszi körbe madár alakjában, amely mentálisan és fizikailag is képes fájdalmat, sérülést okozni.
- Telekinetikus erőtér - Több, hatalmas súlyt is képes egyszerre megemelni, vagy azzal védeni magát, és másokat.
- Transzmutáció - Képes anyagot alakítani. Pl fát arannyá, növényt kristállyá, és a sub-atomi részecskéket manipulálva akár képes elpusztítani is dolgokat, személyeket.

Fizikai ereje ilyenkor meg van növelve, ahogy gyorsasága, és kitartása is.


elõtörténet »
- Emlékszel? - mások talán hangként írnák körbe, de ez inkább egy érzés. A Phoenixnek nincs hangja. A Phoenix ÉN vagyok. És a Phoenix Jean Grey. - Emlékszel, mikor a kicsi Ennie meghalt? - a mondatra felsejlik bennem kedvenc, szőke kis barátnőm emléke. Alig tizenegy évesek voltunk, mikor elütötték. A tettes úgy hajtott tovább, mintha egy macskát gázolt volna el.
- Nem kell emlékeztetned. - sóhajtom halkan, a gondolataimba mélyedve. Az érzése a sóstóra emlékeztet, amikor először kértem segítségét ennek az erőnek.
- Szerinted ki mentett meg attól, hogy a traumától feltörő képességeid miatt, a haldokló lány elméjével együtt a magadét is vele veszejtsd? - az emléktől máig megremegek. Ilyen fiatalon látni, és érezni a halált... nem csoda, hogy depressziós lettem.
- Nem akartam, hogy kiválassz.
- Ezért zárattál el a professzorral? - a kérdéstől mérges leszek. Nem én akartam őt elzárni! Még csak beleszólásom se volt a dologba. Nem kell gondolnom, vagy kimondanom ezeket. A Phoenix tudja ezt. Én tudom ezt..

- Kate, minden rendben? - a férfi mély baritonjára összerezzenek és felkapom a fejem. Joshua, a matektanár. Azt hittem, kiürült a tanári, és már csak én görnyedek a dolgozatok felett, de úgy tűnik, tévedtem. Nehéz visszaszednem a gondolataimat a jelenbe. Elengedek rá egy kis mosolyt.
- Igen persze. Csak a dolgozatok... most se tanultak semmit. - próbálom kihúzni magam a dologból, mire a férfi együttérzően hümmög.
- Igen, tudom... nehéz rávenni őket. Kitartást, ne felejtsd el lekapcsolni a villanyt. - int mosolyogva, majd kimegy. Amíg be nem csukja maga mögött a füstös üvegű ajtót, addig figyelem, majd visszanézek a lapra. Ez még az első dolgozat, és csak az első kérdést javítottam ki. Még 25 másik, ezen kívül várat magára. Halkan sóhajtok és hátra dőlök.
Néha elfognak ezek a nosztalgikus hangulatok. Visszaemlékszem az X-menre, arra az életemre. De minden fenekestül felfordult, mióta a Sós-tónál "meghaltam". Mikor a Phoenix új életre keltett önmagából és az én tudatomból összegyúrva "valamit". Tényleg Jean Grey lennék még? Vagy most már lehetek Katherine McFairstare?
Sajnálom, hogy cserben hagytam a többieket, de idő és távolság kell nekem. A professzor elől is sikerült elbújnom, azt hiszem... Gondolom. Neki nem esik nehezére megkeresni senkit, és nem tudom örökké fent tartani a pajzsomat. Írhattam volna egy levelet, hogy nem megyek vissza az iskolába a szabadságomról, de... Mit írtam volna? Hogy sajnálom?
- Koncentrálj. Dolgod van. - jut eszembe a munka. Hangos sóhajjal tűröm fülem mögé a fekete hajam, és fogok neki a dolgozatok javításának.
Két órába telik, de kijavítom mindet. Már rég sötét van, este 9-10 körül járhat az idő. A kocsimhoz lépek, már elő is kapom a kulcsot, hogy az öreg, rozoga szedán ajtajába dugjam. Mikor kinyitom a vezető ülés felőli ajtót, visszapillantok az iskola ablakára. Csak égve hagytam a villanyt.
Sétáljak vissza? Megfogadtam magamnak, hogy csak akkor használom a képességem, ha muszáj... Mióta Phoenix meg-megjelenik, félek használni. Nem tudok uralkodni magamon olyankor. Most még is, egy apró gondolat, és a tanári szoba falán a kapcsoló lefelé mozdul. A szobára pedig ráül a sötétség.
- Megszegted a fogadalmad. - szinte elégedettséggel tölt el a hang, de közben zavar is. Valahol ez talán fejlődésnek is mondható.
- Csitt. - a haza út rövid. Az utcák üresek. A csendes kisváros éjszaka olyan nyugodt, mintha nem élne itt senki. A levegő friss, az erdő közel van. A boltok nyolckor zárnak, csak egy benzinkút van nyitva. Veszek ott egy üdítőt és haza kocsikázok. Bekapcsolom a tévét, leülök és elmerengek az életemen. Jó döntéseket hoztam? Bölcs volt újra kezdenem?
-"...ezúton is nyilvánítjuk részvétünket az érintetteknek..." - a híradó ezen mondata ragadja meg elmém és felnézek a képernyőre. A szalagcímen "Borzalmas pusztítás: világunk felére csökkent" áll. A térdeimre támaszkodom, és homlok ráncolva kezdem nézni a híreket hogy lássam: miként pusztítja el világunk felét egy titán.

Mardos a bűntudat. Én is ott lehettem volna. Segíthettem volna. Tudtam volna bármit tenni? Bármit megtudok tenni. Ehelyett én dolgozatokat javítottam az iskolában...
Bementem másnap a munkahelyre, de a gyerekek nem jöttek el. A szülők, a gyámok, a szomszédok, vagy a hatóság nem engedte be őket. A tanári kar fele hiányzik. Joshua is. Pedig mintha már alakult volna közöttünk valami. Ma nem dolgozunk, mindannyiunkat haza küldenek, további értesítésig. Félek. Egy gondolat fogan meg bennem. Lebukhatok. Megéri a kockázatot. Bena mellett található, hatalmas tóhoz, a Winnibigoshish-hez száguldottam. A part üres volt, és ez volt a szerencsém. Aranyló tűz vett körbe, karjaim kitártam, szemem lehunytam. Kiterjesztettem az elmém, egy konkrét irányba: A Xavier birtok. Mindenkit, akit lehet, leellenőrzök. Tudom, hogy valószínűleg, aki érzékeny rá, az megérzi, de nem tehettem róla: tudnom kellett, hogy a szeretteim élnek-e még.
Elengedem magam, Phoenix visszahúzódik, én pedig a földre esek. Nem a fáradtságtól, a sírástól. Sokakat vesztettünk, és én nem tettem semmit. Elbújtam a félelmeim elől. Ha fontolgattam is eddig, hogy haza megyek, most már tudom, hogy nem lehet. Kiutálnának, gyűlölhetnek. A kicsinyes vágyaim, egom többet jelentett, mint a velük töltött idő, és elmenekültem, ahelyett, hogy a segítségükkel szembe néztem volna a valósággal és a terhekkel. Menekülni mindig könnyebb. Letörlöm a könnyeim és felnézek az égre, mintha onnan akarnám kiolvasni, mit tegyek, mert nem tudom eldönteni. Visszamehetnék...

...de veszélyes vagyok!
Megéri a kockázatot.
Nem. Nem éri meg...


Echo » 13 év» Singularity

Vissza az elejére Go down

Bruce Banner

∆ Hozzászólások száma :
719
∆ Kor :
49
∆ Tartózkodási hely :
☢ with H e r o e sA poszt írója Bruce Banner
Elküldésének ideje Szer. 07 Nov. 2018, 21:43
Ugrás egy másik oldalra

•• Kedves Jean! ••

Elfogadva!
A Professzorom szíve is repes az örömtől, hogy megérkeztél az oldalra. :3
Eleinte furcsálltam, vagyis nem számítottam rá, hogy Te úgy írod majd Jeant, mint aki hátat fordított korábbi életének. Végülis annál hatásosabb lesz a belépőd a szükség óráiban! Very Happy
Az írásmódod nagyon rendben van, és tetszik ez a kettősség, amiben beszélgetsz a Főnixel. A szavakkal mesterien bánsz, szépen formálsz mondatokat, és vannak saját elképzeléseid. Ez tetszik! Azzal, hogy másfele vitted a karaktert, mesterien új játéklehetőségeket, új szálakat vittél a karaktered életébe. Attól függetlenül fáj a szívem, hogy elmenekültél önmagadtól. (És hiányoltam a családfelsorolásból a mutánsokat Very Happy)
A Professzor és a kollégáid szeretnek, és ha valaki egyszer méltó utódja lehetne Charlesnak, az Te vagy. Ezért remélem mielőbb visszatalálsz az útra, amin elindultál, megtalálod régi éned, és otthagyod a mostani életed. Egyébként tetszik az elgondolás, hogy Jean maradt tanár és nem mondjuk orvos lett egy kis kórházban. Örülök, hogy gyerekek között maradtál.
A karakterlapod képességleírása az, amit mindenképpen kiemelnék. Gyönyörűen összefoglaltad azt a hatalmas erőt, ami Jeanben rejlik. Látszik, hogy sokat dolgoztál vele, volt utánajárás rendesen. Ha valaki, akkor én tudom milyen az, amikor egy erősebb kisbarát lakik az emberben. Very Happy A Te Főnixed ereje a legerősebb mutánssá tesz, aki egykoron még Apokalipszist is képes volt elpusztítani.
Az előtöridben pedig kimondottan tetszett, hogy leírtad, a Főnix igenis ott él benned, és beszél hozzád. Az is megragadott, hogy mekkora fájdalmat okozott egykori társaid elvesztése. Várunk vissza a Birtokra! <3

Örömmel fogadlak a mutánsok közé. Arcot foglalnod nem kell, átírtam a canon leírást foglaltra. Így nincs más dolgod, minthogy elkezdj játszani. Köszöntelek az oldalon! :3


∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
Vissza az elejére Go down
 

Jean Grey

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Elsõ lépések :: Karakteralkotás :: Elkészült karakterek :: Független mutánsok-