HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejtsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaid

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég


A legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.
Utolsó posztok
érkezett válaszod?

Az ősz díjazottjai
az évszak nyertesei

Az õsz férfi karaktere

Bucky
Az õsz nõi karakterei

Sigyn & Daisy & Carol
Az õsz párosa

Eleanne & Wrenor
Az õsz canon karakterei

Lord & Thor & Bucky
Az õsz kedvenc karakterei

Lord & Rocket & Bucky
Az õsz saját karaktere

Reimos
Az õsz elõtörténete

Erik Killmonger
Az õsz játéka

A 5. kaland (I. - II. kör)

Share | 
A topik címe: 1. felvonás - Bukottak lázadása

Kalandmester

∆ Hozzászólások száma :
445
∆ Kor :
100
∆ Tartózkodási hely :
Staff rezidenciaA poszt írója Kalandmester
Elküldésének ideje Vas. 28 Okt. 2018, 18:04
Ugrás egy másik oldalra

•• Bukottak lázadása ••

I'm the king, and you are - nothing now!
• Hosszú hónapok teltek el, mióta a világmindenség teljes populációja a felére csökkent pillanatok leforgása alatt. Családok és nemzetek rokkantak bele abba, hogy akit szerettek vagy épp példaképüknek, vezetőjüknek tartottak, a szemük láttára lett eggyé a széllel. A tudósok azóta is keresik a miérteket, a híradók változatlanul is foglalkoznak a jelenséggel, és mindig oda lyukadnak ki, hogy a hősök, akik kezébe helyezték az életüket, kevesek voltak a tragédia megakadályozásához. A világ ilyenkor bűnbakot keres, és természetesen a Bosszúállókhoz és az önjelölt igazságosztókhoz vezették vissza a történteket. Megvetéssel nyilatkoznak a mutánsokról, és mindenki másról, aki részt vett a harcban. A civilek tüntetésekkel fejezik ki gyűlöletüket. Attrocitások, támadások érik azokat a mutánsokat és hősöket, akik bárhol a világon az utcákra merészednek. A Stark Tornyot testőrök védik Manhatten szívében.

Éppen egy hónapja annak, hogy az ENSZ vezetői ultimátumba fektették és kötelezően beszüntették a hősök és a mutánsok tevékenységét világszerte. Ez azt jelenti, hogy napjainkban az ENSZ serege igyekszik megakadályozni és felszámolni minden lázadást, terrorista akciót Földünk minden pontján… több-kevesebb sikerrel. A nyilatkozat szerint, amennyiben a hősök vagy a mutánsok megszegik az ultimátumot, a katonaság azonnal mozgósítja erőit, és a Raftba zárják a parancsszegőket.

A gyász és az elfogadás időszakát éljük. Ennyi idő elteltével a legtöbben beletörődtek már, hogy elveszítették szeretteiket, az árvaházak megteltek, az egyedül maradt gyermekeket más családok fogadták be. Mindenki igyekszik visszazökkenni korábbi életéhez, a munkába temetkezni és elfeledni a 2018. nyarán történt borzalmakat. New York lerombolt részei lassan épülnek, de még mindig vannak olyan negyedek, ahol kizárólag a fosztogatók és az utcai bandák ütik fel fejüket.

Az emberek félnek.

***

Szituáció: Thanos megteremti magának a megfelelő körülményeket hozzá, hogy ellátogathasson Lady Death-hez. Közel egy év elteltével már készen arra, hogy megtébolyodott elméjének szomjúságát csillapíthassa, méghozzá a tökéletes tervvel tarsolyában. Ehhez azonban áldozatra van szüksége...

***

» Általános leírás: A hozzászólásod megírására egy hét áll rendelkezésedre. Amennyiben a partnered/partnereid hamarabb megírják köreiket, lehetőséged van az újabb kör megnyitására. Ha valaki nem írja meg egy héten belül a hozzászólását, a kör újra indulhat (mivel sokan vagyunk, törekedjünk nem megváratni egymást). A Kalandmesternek jogában áll a karaktereket útmutatásokkal irányítani, illetve hozhat be egy-egy körbe/szituációba újabb karaktert, illetve vihet ki, ha eltűnik a játékos, vagy a szituáció úgy kívánja.

- Reagsorrend: nincs.
- A felvonás résztvevői: Lady Death [NJK], Thanos [NJK]

Vissza az elejére Go down

Thanos

∆ Hozzászólások száma :
22
∆ Tartózkodási hely :
meglepetésA poszt írója Thanos
Elküldésének ideje Hétf. 29 Okt. 2018, 14:42
Ugrás egy másik oldalra

bukottak lázadása
Death follows him like a shadow.----------------------------

Sötét lepel alatt úszik. A ráhelyezett áldásnál fogva ez a keserédes átok is finom melegséggel tölti fel. Az univerzumban leborított csillagtengerén lebeg, teljes lila körvonala ázik a szirupos mámorban. Szemeit lehunyva tartja. Bizsergető kaparászás gerince mentén. Felmorran, ahogy testét végül elnyeli a halál...


Kaotikus nyugalom telepedett rá az elmúlt majd' egy év során, mit a menedékhelyén töltött. Nem mintha ne lettek volna bátor jelentkezők, hogy megütközzenek vele, de hát mi sem édesebb a győzelem ízénél. Megtapasztalhatta. Végül sikerrel járt és elnyelte az univerzum felét az a bizonyos csettintés. Bár nem ő hajtotta végre, sikeres volt - más pedig akkor nem számított. Akkor.
Most, ahogy a Titanon merengett, egyre mélyebbre zuhanva saját képében és jelenségében, nem szűnt meg benne a törekvés, a hajsza utáni izgalom. Egy ép, normális elmével rendelkező lény bizonyára nem fontolgatná, hogy többre szomjazik, hogy még többet akar, hogy ezért a többért valami olyasmit tesz, amivel az egész univerzum egy csapásra felborul majd körütte, de Thanos nem egy ép elme tulajdonsoa, ahogy nem is veszi fontolóra miféle kockázattal járhatna mindez. Hiszen halhatatlan, ugyan mi történhetne vele? No, de hát tébolyodott elméje végett fel nem foghatná, hogy amit tenni készül, az valójában igen csak kockázatos és még, ha nyereséggel jutalmazza is tettét a sors, akkor sem biztos, hogy megelégszik majd a koronával. Hisz mi másról is szólna Thanos teljes létezése - ha nem a hatalomról?


Morcona pofával cammog egyik szirtről a másikra, hogy aztán a hegyvidék legmagasabb pontjára álljon. Vet egy pillantást a távolba, de nem gondolkodik sokáig. Torkába mártja a hegyes tőrét, hogy széles sebet húzzon azon, kibuggyantva bíbor vérét, hagyva, hogy folyjon csak.  Elhajítja fegyverét, leveti magát a szirtről. Néma öngyilkosság ez. Fájdalmas, de néma. Egy apró vágás és elhomályosul a sokak által ismert világ, többé nem része a Titán...
Végül, ahogy minden, a lebegése is lassan véget ér. Szemei felnyílnak. Ismét, újfent azon a küszöbön, azon a peremem virrad rá az ébredés nesztelen simogatása, ahol már nincs egyedül többé.
 - Lady Death... - mély baritonja rezignáltan telíti a légüres, sötét teret. Hiába a hívogató játéka az alacsonyan szálló felhőknek és a vékony vízrétegnek alattuk, pontosan olyan hűvös és taszító érzés ezen a ponton ácsorognia, ahogy mindig. A halál semmiféle szépséggel nem bír, ebben Thanos biztos.
- Jöjj hozzám Death, Thanos vagyok. - emelkedik fel féltérdre, hogy eme helyzetével eközben mégis csak kifejezze mélységes hódolatát és tiszteletét a vén és mindenhatalmú entitás előtt. Türelemmel vár, szinte mozdulatlanul. Épp csak állát szegi, hogy megvizsgálja környezetét. Nem nehéz a Halál oltárán ragyogó összegyűrt kövekből létrehozott gyémánt fényét kiszúrnia, túl csillogó csoda az egy ilyen kopár vidékre. De éppen csak egy pillantás afelé, hogy aztán ismét körbe tekintsen. Felemelkedik a vízből méretes termetével, s mozdulatlanul ácsorog. - Megzavartalak? - szája sarka megrándul, ahogy előrébb lép egyet. A víz fodrozódik alatta. Nincs ideje bájcsevejekre. Sokkal fontosabb teendői akadnak, ám ahogy minden királyságban szokás, előbb szüksége volna egy hadseregre.Vissza az elejére Go down

Lady Death

∆ Hozzászólások száma :
10
∆ Tartózkodási hely :
mindenholA poszt írója Lady Death
Elküldésének ideje Kedd 30 Okt. 2018, 15:40
Ugrás egy másik oldalra

Lady Death
bukottak lázadása
Néma fátyol zuhan rá. Elcsendesett alakja eggyé olvadt már az univerzummal. Nem létezik igazából, de mégis érezni. Alak nélkül pihen, hogy szunnyadó léte figyelhesse fentről, hogyan viselik a túlélők az egyensúlyt. Nem érez. Nincs jelenléte - és egészan addig nem is ölt alakot, amíg egy ismerős sziluett bele nem csöppen a holttérbe, amely őt jelenti. Ekkor formális körvonalakba épül, hogy úgy léphessen a Titán színe elé. Arca érzelemmentes, fakó, halovány. Kopott tekintete, nincs benne élet. Nem játszik mimikájával. Szentélye felragyog, ahogy megérkezik.

- Mit akarsz itt Titán? - áramlik lassú, hófehér talpaival a vékony vízrétegen. Egyre közelebb, mégis elég távol Thanostól ahhoz, hogy érinthesse. A szövetei fakultak, csontjai látszódnak. Palástját húzza maga mögött. Nem kell a szavakkal játszania Thanosnak, mert Lady Death pontosan tudja, hogy a torkát díszitő heget tulajdon kezei okozták.
- Nem volna szabad játszadoznod az áldásommal. Ahogy neked adtam, úgy el is vehetem tőled. - utal a titán halhatatlanságára, miközben elfordul tőle. Az öreg entitás íriszeiben tündökölnek a csillagok, a lelkek, az élet. Hiába halott, hatalma van fölöttük.
- Ha nem a halálod akarod véglegesíteni, úgy meg kell kérjelek rá, hogy térj vissza a testedbe. - bólint serényen, s már emelné is fejére a csuklyáját, leolvasztva arcáról bőrét, felfedve valódi formáját. Egy mozgó csontváz a lila anyag alatt.
Távozna, hogy visszatérhessen oda, hová való. Eggyé olvadna az univerzummal. Nincs ideje az önkényes, megalomán lila lényre.
Senkire sincs, hiába végtelen...


 dallam  

Vissza az elejére Go down

Kalandmester

∆ Hozzászólások száma :
445
∆ Kor :
100
∆ Tartózkodási hely :
Staff rezidenciaA poszt írója Kalandmester
Elküldésének ideje Vas. 04 Nov. 2018, 18:29
Ugrás egy másik oldalra

•• Bukottak lázadása ••

I'm the king, and you are - nothing now!
Szituáció: Folytathatják megkezdett társalgásuk, Thanos eközben pedig sikeresen végrehajthatja tervét.

***

» Általános leírás: A hozzászólásod megírására egy hét áll rendelkezésedre. Amennyiben a partnered/partnereid hamarabb megírják köreiket, lehetőséged van az újabb kör megnyitására. Ha valaki nem írja meg egy héten belül a hozzászólását, a kör újra indulhat (mivel sokan vagyunk, törekedjünk nem megváratni egymást). A Kalandmesternek jogában áll a karaktereket útmutatásokkal irányítani, illetve hozhat be egy-egy körbe/szituációba újabb karaktert, illetve vihet ki, ha eltűnik a játékos, vagy a szituáció úgy kívánja.

- Reagsorrend: nincs.
- A felvonás résztvevői: Lady Death [NJK], Thanos [NJK]

Vissza az elejére Go down

Thanos

∆ Hozzászólások száma :
22
∆ Tartózkodási hely :
meglepetésA poszt írója Thanos
Elküldésének ideje Szer. 07 Nov. 2018, 20:59
Ugrás egy másik oldalra

bukottak lázadása
Death follows him like a shadow.----------------------------

Bölcs dolog hátat fordítani egy gyilkosnak? Thanos kifinomult érzékkel viseltet a Lady hangszíne iránt, hiába annak a külvilág szerinti semleges jellege. Így hát a Titán pontosan tudja miféle unalmat társít arca és jelenléte mellé az entitás. Ami hiba. A lila óriás felemelkedik és lágy ritmust diktálva nevetgél a másik fenyegető tartásán.
 - Kérlek, csak látni akartalak. Olyan bűn ez? - féloldalra húzott szájjal szisszent fel. Váza kiemelkedik a sötétből, ráesik a gyémánt fénye, megcsillan vértjén. Mély levegőt vet, rezignálnak csontjai sóhaja alatt. A Lady elfordul tőle, elsétálna, magára hagyná, visszaejtené a valós síkba, az életbe. Csakhogy hiba hátat fordítani egy őrült gyilkosnak.
- Tudod Death... - léptei fakóak, ahogy a víz fodrozódni kezd alatta és a halványuló árnyhoz beszélve közelebb merészkedik a gyémánthoz. - Meg kell, hogy köszönjem neked az eddigi munkádat. - kezéből az összegyűjtött energiával a Lady sziluettjére lő, másik markával a magára hagyott gyémántra kap rá. Meglehet, hogy Thanos megkapta, amit kért, de közel sem azt, amire várt. Tervének egy része megvalósult, a továbbiakért pedig had küzdjön egy a Death nélküli világban. A szivárvány áramlása beborítja teljes testét, ahogy tenyerébe szorítja. Felüvölt a hirtelen belé hasító erő súlya alatt, majd a szentély tulajdonosára vezeti a gyémánt fényeit.
- Fölöttem már nincs hatalmad. Senkinek sincs... Így hát nem látom hasznod többé. - rávezetve a végtelen erőből merített hatalmát - egyszeriben a valóságmanipulációját használva kiszaggatja Lady Death a létezés síkjáról, s New Yorkba, a Ravencraft intézetbe száműzi. Minden elme, s minden lélek tudatába azt vésve ezáltal, hogy a nő: elmeháborodott sorozatgyilkos.

Amint ezzel végez, már a valóságba lépve emeli fel a követ a Titanon, megcsodálva annak bűverejét és végtelen ajándékát.  - Elég legyen már az ostobaságból... - harsogja, a kő pedig izzani kezd az öklében, ahogy egyszeriben éles robbanással hasít szerte szét maga körül mindent, s szakít át időn, téren és dimenzión, hogy táplálhassa erejével tervét...  - Öljétek meg mind. - szól a felébredő seregének.  - Nekem még van egy kis dolgom. - érkezik sziporkázó felhőben a hajója élére, mellkasába csapva a gyémántot, beleolvasztva ezáltal a felerősített vértjébe, uralva innentől a teljes hatalmát...
Vissza az elejére Go down

Lady Death

∆ Hozzászólások száma :
10
∆ Tartózkodási hely :
mindenholA poszt írója Lady Death
Elküldésének ideje Vas. 11 Nov. 2018, 09:43
Ugrás egy másik oldalra

Lady Death
bukottak lázadása
Felettébb nehéz uralnia az egyensúlyt. Az ő hatalma végtelen, olyan világi dolgokból épül fel a váz, melyet ő maga jelent, amit halandó fel nem foghatna. A Lady minden és mégis semmi. Evégett, az örökkébe hasító hatalom miatt nem érez rettegést, vagy félelmet a titánnal szemben, sőt. Így eshet meg, hogy hátat fordítva eggyé válna a világegyetemmel megint, s venné fel valódi alakját az univerzum medrében. Nem reagál Thanos kérdésére sem. S hiába hallja és érzi lábai alatt a víz finom fodrozását, nem tekint vissza a lila óriásra. És itt hibázik.
A fenyegető hangnemre már megtorpan áramló mozgása és visszafordul. Épp csak válla fölött tekint hátra, izzó marás csapódik kivetült alakjába, hogy gyengítse és sebezze – mire józaneszét és hatalmát használva reagálhatna bárhogyan is, Thanos már magába olvasztja a kő erejét, ezzel hasonló szintre növelve erejét, akárcsak övé. Ajkai elnyílnak, nem különben szemei, s már szívná is magába a Thanosra ejtett áldását, hogy elvegye tőle a halhatatlanságot és véget vessen életének, de késő.
- Nem teheted. Ha felborítod az egyensúlyt, annak súlyos következményei lesznek… - tiltakozna, bár oly gyenge védekezés ez, s hiába indul el a sötét árnyék, hogy neki csapódjon Thanosnak, a következő pillanatban már nincs ott többé.

X

Hűvös, párátlan levegő veszi körbe. Kopott ruhában ücsörög, egy sötét börtön padlóján. Döbbenetében megmerevedett izmokkal pillant körbe, majd a rácsokra, majd a falakra, majd ismét tulajdon kopott bőrére. Tenyereit vizslatja, forgatja maga előtt. Arcát érinti, hajába kap. Megismerkedik küllemével előbb, majd a csuklóira rögzített kötésre pillant. A falakra felkarcolt vonalakra, majd az elszórt ételmaradékokra maga körül. Nem lát mást, s nem érez többet sem. Kell egy kis idő, amíg száraz torkán nedvesít annyira, hogy ajkait szétnyithassa – hát még ahhoz, hogy mozogni kezdjen, s felemelkedhessen helyéről. Az emlékek rohanvást csapódnak a koponyája falaiba, felvésve rájuk miféle uralomra tört a titán, s hogyan kerítette hatalmába az egész világot, amit ismer. Death persze nehezen birkózik meg az érzelmekkel, mindeddig nem volt szüksége rá. Tenyerei a szomszédos falakra csapódnak, ahogy azokra támaszkodva végül felemelkedik ültőhelyzetéből. Tulajdon lábain indul el a rácsok felé, amikbe belekapaszkodik.
- Van… van itt valaki? - hangja rekedtes, fejét enyhén megtámasztja két vasrúd között. Remegnek tagjai, éhségét és szomjúságot érez. Kétségbeesést és haragot. Mindezek egyikét a milliárd évei során egyszer sem tapasztalhatta, csupán hírből. - Van itt valaki? - ismétli a kérdést. A remény megcsillan sötét, poros, koszos szemeiben, amikor egy halandó őr felbukkan, mellén viselve a Ravencraft Intézet nevet, majd meg se áll a nőig.
- Kussolj már el ribanc. - csap oda ahol a Lady Death arca pihen épp. El is találja őt, mert a végtelen hatalom mellett, az érzéketlenség mellett azt is megszokta már, hogy érinthetetlen. Így egy eltört orr azért bizony fájdalmas lehet. Arcához ér, hátrébb húzódik. Kérdőn, gyanakvón méregeti az őrt.
- Ki kell jutnom. Veszély közeleg.  - – nem adja fel, bár azért már távolságtartóbb. Az őr pedig csak hahotázni kezd, szólva a „srácoknak”, hogy jöjjenek, mert móka várja őket. Az elkövetkezendő egy órában pedig Death megtapasztalja mi jár a sorozatgyilkosságot elkövető halandóknak, s próbálja megérteni, hogy ez a büntetés, vajon hány lelket törhet meg…


 dallam  

Vissza az elejére Go down

Kalandmester

∆ Hozzászólások száma :
445
∆ Kor :
100
∆ Tartózkodási hely :
Staff rezidenciaA poszt írója Kalandmester
Elküldésének ideje Vas. 11 Nov. 2018, 19:48
Ugrás egy másik oldalra

•• Bukottak lázadása ••

i'm the king, and you are - nothing now!
» Az 1. felvonás véget ért. Itt találod a következő felvonásod.
Mindenkinek köszönjük szépen a játékot!


***

Vissza az elejére Go down

A poszt írója Ajánlott tartalom
Elküldésének ideje
Ugrás egy másik oldalra

Vissza az elejére Go down
 

1. felvonás - Bukottak lázadása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Univerzum - Játéktér :: Kaland játékok :: 5. Kaland :: 1. Kör-