HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejtsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaid

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég


A legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.
Utolsó posztok
érkezett válaszod?

Az ősz díjazottjai
az évszak nyertesei

Az õsz férfi karaktere

Bucky
Az õsz nõi karakterei

Sigyn & Daisy & Carol
Az õsz párosa

Eleanne & Wrenor
Az õsz canon karakterei

Lord & Thor & Bucky
Az õsz kedvenc karakterei

Lord & Rocket & Bucky
Az õsz saját karaktere

Reimos
Az õsz elõtörténete

Erik Killmonger
Az õsz játéka

A 5. kaland (I. - II. kör)

Share | 
A topik címe: Helmut Zemo

Helmut Zemo

∆ Hozzászólások száma :
6
∆ Kor :
42A poszt írója Helmut Zemo
Elküldésének ideje Szomb. 07 Júl. 2018, 16:11
Ugrás egy másik oldalra

Helmut Zemo

szuperhõs nevem ide
biográfia

becenév » Ezredes, Parancsnok, Uram
születési idõ » 1976. május 25
születési hely » Leipzig , NDK
kor » 42
play by » cillian murphy
csoport » ellenségek
tartózkodási hely » félúton a pokolba
család » Bárók sora a Zemo családban: Harbin Zemo, Hedemar Zemo, Heller Zemo, Herbert Zemo, Helmuth Zemo, Hackett Zemo, Hartwig Zemo, Hilliard Zemo, Hoffman Zemo, Hobart Zemo, Herman Zemo (nagyapa), Heinrich Zemo (édesapa) és most Helmut Zemo

A Sokoviai csatában vesztette el fiát, és özvegyült meg. Nagyapja a Második Világháborúban a végsőkig kitartott a náci Németország mellett. A háború utáni felelősségre vonások ideje alatt bujkált, a francia-német határvonalnál lőtték főbe, mikor megpróbált átkelni a határon. Apja, Heinrich Zemo egész életét arra tette fel, hogy visszaállítsa a Zemo család hírnevét és becsületét. Fél évvel menye és unokája halála után egy szívroham végzett vele.
jellem és külsõ »
Finom szegletű, sápadt arc, lidérckék üveggolyóbisszerű szemek, rideg tekintet. Gyerekkorában a vigyázói aggódtak érte a beteges-sápadt megjelenése miatt. Nem nőtt túl magasra, száznyolcvan centit súrolja alulról, hetvenöt-nyolcvan kiló közötti testsúlya valamivel átlagfeletti fizikumi erőt biztosít neki, de ez inkább fakad a technikából, mintsem fizikai erejéből. Ruganyos, gyors léptű és mozgású, apja halála után pedig nemcsak nevében, de kinézetét tekintve is egy modern báróra hajaz. Megjelenése kifogástalan, drága, jól szabott öltönyök, ingek és egyéb ruhadarabok.
Tanult, jól iskolázott ember, akinek a politika és az intrika már gyerekkora óta jelen volt az életében. Különösen fogékonynak bizonyult az emberi psziché és viselkedés iránt. Kiváló emberismerővé vált, amit kiváló logikai képességei csak még inkább segítettek. Stratégiai érzéke fiatalon megmutatkozott már, apja fontosnak tartotta, hogy a történelem legjobbjaitól tanuljon. Rengeteget olvasott és elemezte Szun-ce, Nagy Sándor, Hannibal, Caesar, Napóleon, Rommel és a többiek csatáit.
Jól bánik a szavakkal, manipulatív, az emberi természetet jól ismerő és kihasználó ember, aki bár nem tartja magát szükségtelenül erőszakosnak, ha úgy ítéli, hogy szükséges alkalmaznia azt, nem riad vissza tőle. Nagy munkabírású, borzasztóan türelmes ember, többek között ezen két tulajdonság miatt képes nemcsak megtervezni hatalmas volomenű akciókat, de végre is hajtani azokat. Nem élvezi az erőszakot és az ölés sem komfortos neki, ugyanakkor egyik sem idegen számára. Habár gyakran tűnhet úgy, hogy szociálisan érzéketlen, valójában nagyon is jól átlátja az emberi kapcsolatokat és azok miértjeit, működését.

képesség »
Kiváló taktikus és stratéga, beszél oroszul, németül és angolul is, kódtörő tapasztalatok, képzett lövész és közelharcos, illetve mérnöki ismeretekkel is rendelkezik (fegyverek, bombák terén)

elõtörténet »
A Zemo család gyökerei egészen 1480-ig nyúlnak vissza. Ekkor III. Frigyes Német-Római császár nemességet és egy Lipcsétől délre lévő kisebb birtokot (Zeulniz) adományozott Harbin Zemo-nak elismerése jeléül, a helyi lázadókkal vívott harcokban. Nem volt szokatlan, hogy a bárókat saját fiaik becsvágyból megölték és átvették a helyüket, ezt a fajta versengést a Zemo család előnyösnek gondolta, jellemerősítőnek. A Hétéves Háború fordulópont volt a család történetében, ekkor emelkedtek a legvagyonosabb családok közé. Hartwig Zemo részt vett a harcokban, amivel a család becsületét és hírnevét szolgálta. A háborúból jóhasznot húzó Zemo család a 18. század közepére az egyik legvagyonosabb nemesicsaládnak számított. A fordulópont a 20. század elején történt, mikor Hermann Zemo jó kapcsolatot kezdett el ápolni Hitler-rel és a náci ideológiával. Az NSDAP fontos tagjaként a kezdetektől fogva jelen volt, Hitler hatalomra jutásával pedig a Zemo család hatalma csúcspontján volt. A világháború fordulópontja után sem fordult el Hitlertől és a Führer mellett maradt. A szövetséges erők megállítására szólította fel Hitler az utolsó vérig harcolva. A szövetséges csapatoknak komoly veszteségeket okozott, mustárgázt vetett be több alkalommal is, próbálva így feltartani az ellenséget. A Zemo-kastélyt a szövetséges erők lerombolták, de Hermann Zemo és családja eltűntek. Háborús bűnösként szerették volna felelősségre vonni, de nem tudták elfogni. Egy szövetséges őrjárat szúrta ki, mikor próbált átkelni a francia-német határon. Harminckétszer lőttek belé, a testet jelöletlen sírba eltemették.

Vele együtt a Zemo családot is. Heinrich Zemo álnéven, egy kis francia faluban nőtt fel a család távoli rokonainál, ahonnan Párizsba került egyetemre. A fiatal Heinrich ekkor már tudott a származásáról, és radikalizálódott. Ennek ellenére remek eredményekkel végezte el az egyetemet, és visszatért a Világháború óta lakatlan és lerombolt Zemo-kastélyba, hogy újraépítse azt. Heinrich a következő évtizedeket azzal töltötte, hogy helyreállítsa a család megtépázott becsületét, és tette mindezt sikerrel. Tanulva apja hibáiból nem kötelezte el magát egyetlen uralkodó, vagy politikai ideológiai mellett sem, csak a profitmaximalizálására törekedett, tudta ugyanis, hogy az új világban már nem a politikai ideológiák jelentik a hatalmat, hanem a pénz.

Fáradt, ugyanakkor dühös tekintettel figyelte a vele szemben ülő férfit Helmut. A vele szemben ülő öregember jól tartotta magát, bár a hetvenedik életévét súrolta, megjelenése fiatalosabb volt a koránál.
-Tessék. – pillantott Helmut az öregemberre, ahogy a méregdrága cigarettákat rejtő dobozt az asztalra tette és felé csúsztatta. – A kedvenced.
-Hallgatlak. - mosolyodott el az öreg, miközben rágyújtott. Tetszett neki, hogy ajándékot hoztak a számára.
Helmut mindig is jól kezelte az érzéseit, de most úgy érezte, hogy felrobban. Gyűlölte az apját. A vele szemben ülő férfitól nem kapott szinte semmit, csak fájdalmat és szenvedést. Rideg volt vele, mikor épp vele volt, és kemény. Szükségtelenül kemény.
-Tudod, hogy mit akarok. – pillantott fel apjára a fiú.
-Hallani akarom.
Helmut sejtette, hogy az apja nem fog engedni. Ahhoz túlzottan is szerette, ha igaza van. Jól ismerte az apját, még ha kiismerhetetlennek is hitte magát. Az egész életét arra tette fel, hogy a semmiből várat építsen, féltette azt, mindent ennek rendelt alá. A saját fiát is. Hallani akarja, hogy igaza lett.
-A feleségemet és a fiamat megölték. Az unokádat … -  halkan, dühösen beszélt Helmut. – Te pedig azt akarod, hogy azt mondjam, igazad volt?
-Nem ismertem őket. Nem engedted, hogy megismerjem őket. A fiúért kár, akármilyen is vagy, Zemo vagy, ő is az volt. – tárgyilagos, rideg. Pont, amilyen régen is volt, egy kicsit se változott. – Elbuktál, most pedig itt vagy, hogy a segítségemet kérd.
Jól összefoglalta. Hosszú másodpercekig csak némán nézték egymást. Egyikük sem kedvelte a másikat, de összekötötte őket a vér. Helmut nem akart az apja legértékesebb befektetése lenni, így inkább maga mögött hagyta az egészet és felépített helyette egy új életet. Egy új családot.
-Szükségem van az örökségemre. – szólalt meg végül Helmut.
-Miért?
-Az az én dolgom.
-Nem. – csóválta meg mosolyogva a fejét Heinrich, szívva egy slukkot. – Az örökséged nem létezik, emlékszel? Lemondtál róla, mikor elmentél. Nem az örökséged kéred, hanem az én pénzem. Mit akarsz vele, fiú?
-Azért mentem el, mert nem akartam a befektetésed lenni. A saját magam ura voltam …
-És mire mentél vele? – vágott közbe Heinrich. – Azt hiszed nem figyeltelek? Ezredes … katona lettél. Mit gondolsz, mitől voltál jó katona? Sokat költöttem rád, én miattam vagy ilyen, nekem köszönheted azt, ami vagy! – bökött a fia felé, külön hangsúlyozva a ”miattam” és ”nekem” szavakat.
Helmut nyelt egyet, ahogy megacélozta a vonásait. Nem akart belemenni felesleges szócsatákba az apjával. Lejátszották már ezeket a köröket, akkor sem volt értelme, most sincsen már.
-Hydra. Ismerős? – pillantott kíváncsian az apjára, de tudta a választ. – Fanatikusok. Ideológisták. Tudom. – bólintott, nem engedve, hogy közbe szóljon az apja. – De megvannak az erőforrásaik, az eszközeik, a lehetőségeik, amikre szükségem van.
-Arcátlan kölyök … menj innen! Takarodj! – kiáltotta el magát, de köhögésbe torkollott a dühe.
-De nem adják csak úgy oda. Te is tudod, hogy működik az üzlet. – hiszen kész vállalatbirodalmat épített fel, hogy újra tényezővé tegye a Zemo családot. – Tekintsd úgy, hogy beérett a befektetésed. Ezt akartad, nem? Hogy átvegyem a helyed.
-A helyem? – nevetett fel Heinrich. – Megakarsz ölni, fiú? Kamerák vannak mindenhol, őrök az ajtó mögött, elég … -  görnyedt össze köhögve -  …elég szólnom nekik.
-Ismerlek. Nem változtál semmit. Lenéző vagy, szereted fitogtatni a hatalmad, az eredményeid, éhezel az elismerésre még most is. Emlékeztem arra is, hogy mit szívsz mióta megtudod venni. – pillantottam az asztalon heverő cigarettás doboz felé. – A szokások rabja vagy. Kiszámítható, túl következetes. Azt hitted idejövök segítséget kérni? Megmondtam, hogy soha többet nem kérek tőled semmit.
Heinrich mondani akart valamit, de nem tudott. Csak köhögött és köhögött, a szék karfáját markolva. Láthatóan fájdalmai voltak.
-Elveszem tőled. – mondta Helmut, ahogy felállt a székéből és az asztalon lévő cigarettás dobozért nyúlt. – Felépítetted, gondoztad, most pedig … elveszted. – jóleső könnyedséggel jöttek a szájára a szavak. Elégtételt érzett, hogy elveszi az apjától mindazt, amitől ő többnek érezte magát. – Hozzád se kell érnem hozzá. Ennyire könnyű dolgom van. – suttogta apjának, ahogy leguggolt mellé és mélyen a szemébe nézett. – Helmut Zemo báró. Jól cseng. – furcsa, hogy ami elől menekül az ember, végül utoléri, így, vagy úgy. A cél viszont szentesíti az eszközt.
-Le kellett volna szoknod róla. A cigaretta öl – költözött egy halovány mosoly a szám szegletébe, ahogy megforgattam a cigarettás dobozt a kezemben, mielőtt a zsebembe csúsztattam volna azt.


user neve » pár év » Loki

Vissza az elejére Go down

Bruce Banner

∆ Hozzászólások száma :
719
∆ Kor :
49
∆ Tartózkodási hely :
☢ with H e r o e sA poszt írója Bruce Banner
Elküldésének ideje Szer. 11 Júl. 2018, 18:57
Ugrás egy másik oldalra

•• Kedves Helmut! ••

Elfogadva!
Amikor ellenséges karakternek írom, hogy "Kedves XY!" a megszólításban, mindig mosolygok, hiszen többnyire olyan karaktereket fogadok el a csoportotokba, akik simán, mosollyal az arcukon vágnák át a torkomat, ha az a céljukat szolgálja. És mostmár, hogy a Hydra elkezdett ilyen szépen terjeszkedni, bevallom, kezdek betojni! Very Happy
Másegyébként a lapodból sugárzott az elegancia, az az iszonyatosan jó karakterhűség, amit Helmut Zámó bárótól elvár az ember. A pb.-d sokkal ütősebb, mint a filmes, ahogyan a stílusod is. Engem megvettél kilóra! Very Happy
Bár nincs szuperképességed, de a Te képességeid is olyanok, amelyek szintúgy hasznosabbak tudnak lenni, mint egy-egy szupererő.
A lapodban visszautaltál a múltadra, betekintést nyerhettünk a nemesi családod előéletébe, majd megismerhettük, milyen "csellel" váltál a család fejévé. Nagyon sajnálom a feleséged és a fiadat, szörnyű dolgok történtek Sokoviában. Sad

A lapod egy az egyben kifogástalan volt, még helyesírási hibát sem találtam benne. :3
Örülök, hogy megérkeztél és köszönöm az élményt, amit alapod olvasása nyújtott!
Nincs más hátra, mint előre! Foglalj arcot utána pedig irány a Hydra bázis! Üdv az oldalon! :3


∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
Vissza az elejére Go down

Sinthea Shmidt

∆ Hozzászólások száma :
80
∆ Tartózkodási hely :
♛ UnkownA poszt írója Sinthea Shmidt
Elküldésének ideje Szer. 11 Júl. 2018, 22:25
Ugrás egy másik oldalraBáró úr!  
Egyre jobban belemelegedek ezekbe a köszöntésekbe, de hát nem tudok elmenni a dolog mellett, mégis csak a Hydra, és jól mondja Brucie, hogy lehet ok félni Very Happy Mert valóban, nem mindig a szipi-szupi képesség az, ami legyőzhetetlenné teszi az embert, és ezt te nekünk be is bizonyítottad tökéletesen a lapodban!
Érdekes, hogy minden rokon HZ monogramú, kicsit talán még zavaró, nem is tudtam, hogy ennyi német férfinév van H-val Very Happy
Na jó, eltértem a témától, visszatérve a lapodra és rád!
Úgy hiszem, ez a keresettem is jó kezekbe került, ésssss alig várom, hogy játszunk, főképp hármasokat, amibe Grace is részt fog venni. Csak úgy jó a buli Wink
Fogsz te még nekünk fejtöréseket okozni, úgy érzem, ha apucit így lapátra tetted. Ügyes húzás, és ki gondolná elsőre, hogy gyilkosság? A boncolás eredményére meg már égen-földön túl leszel, úgy hogy mindegy. Annak is nagyon örültem, hogy a Hydra bekerült a lapodra, és elég jó, körmönfont indokkal, amiből jókat fogunk tudni építkezni. Amúgy az ET-dben leginkább az apa-fia párbeszéd tetszett a legjobban, pár sorban felmutattad, hogyan állsz a világhoz, a családodhoz, mit akarsz és mit nem, és ezért mit vagy képes megtenni. Több lett sokkal, mint a CW-s féle Zemo, és más is, aminek viszont én kimondottan örülök. A filmbeli más téma, más lapra tartozik. Ezért is jó, hogy pb váltás történt, és ahogy fentebb említették, találtál egy a karakteredre illő alanyt sikeresen. Vagy nekem legalábbis elnyerte a tetszésemet :3
Úgyhogy nálad is csak csorgatni tudom a nyálam, meg csillogó szemekkel nézlek, hogy milyen szép lettél, és mááár piros, és mááár készülhetsz, hogy be foglak támadni, még akkor is, ha kicsit el vagyok én itt csúszva mindenfelé, mindenhogyan.
Köszönöm, hogy erőt és energiát fektettél a karakter elkészítésében, megrajzolásában. szeretés 2  Remélem jól fogod érezni magad a bőrében. <3 és hát, vár ránk a világ, hogy lassan leigázzuk Very Happy
Hail Hydra Cool
 

Vissza az elejére Go down

A poszt írója Ajánlott tartalom
Elküldésének ideje
Ugrás egy másik oldalra

Vissza az elejére Go down
 

Helmut Zemo

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Elsõ lépések :: Karakteralkotás :: Elkészült karakterek :: Ellenségek-