Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaidat

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.Utolsó posztok
érkezett válaszod?
Díjazottaink
A Tél nyertesei


A tél férfi karaktere

Steve Rogers
A tél nõi karaktere

Wanda Maximoff
A tél párosa

T'Challa & Jakira
A tél canon karaktere

T'Challa
A tél kedvenc karaktere

Steve Rogers
A tél saját karaktere

Avery Jones & Pria
A tél elõtörténete

T'Challa & Jakira
A tél játéka

A halloween-i kiskaland

Share|
Black Dog - Penge & Eel


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
216
∆ Tartózkodási hely :
Mindenhol.Tárgy: Black Dog - Penge & Eel Kedd 13 Márc. 2018, 12:44

A hely általában sima rock kocsma, de van színpadjuk, ahol néha fellépnek népszerűbb amatőr bandák. Mint most. A Damned child alig egy éves formáció, de máris nagyon sok fiatal rajongójuk van.


Egy egyszerű sms érkezik a fényben járó telefonjára:

"Szeva Penge!

Lenne itt egy neked való buli. Pár vérszívó úgy gondolja, hogy fiatal fiúk és lányok jók lesznek vacsira nekik. Úgy látszik, ezt csinálják már egy ideje. Ezen a címen megtalálod őket. Esélyes, hogy lesznek a közelben még cimbijeik, úgyhogy próbálok majd segíteni.

Jó pecázást!

Eel"Még van egy fél óra a koncert kezdetéig, de már teljesen tele van a hely. Minden szék foglalt, és a színpad előtti terület is zsúfolásig megtelt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
18
∆ Kor :
52
∆ Tartózkodási hely :
HarlemTárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel Szer. 14 Márc. 2018, 17:04

18 +: Káromkodás és profán erőszak sejtetése


Penge és Eel

Ritka az olyan alkalom, amikor nem kell sokat dolgoznom egy kis infóért. Általában napokig járok az informátorok nyomában és hol vicsorgással, hogy ököllel győzöm meg őket arról, hogy érdemes beszélgetnünk.
Erőszakos vagyok?
Határozottan. De csak annyira amennyire szükséges. Ez a világ nem éppen arról híres, hogy kedvességgel és szép szavakkal bármi értékelhetőt is el lehetne érni. Hatványozottan igaz ez a megállapítás, ha az agyaras férgek is képbe kerülnek.
Szóval csak annyira vagyok kemény, mint amennyire a szolgák ellenállóak. Normál embertől nem is várnék semmilyen segítséget. Általában túl bambák ahhoz, hogy észrevegyék, hogy mi folyik az orruk előtt. Ha valami csoda folytán mégis veszélybe kerülne a vámpírvilág titka, akkor a Mystikos szekta benyúl kicsit a hírekbe, meg kidob a piacra még egy Alkonyatot és el van altatva a gyanú.
Ezeket figyelembe véve azért érthető, hogy mennyire emelkedik meg a szemöldököm, amikor a közelharcra is alkalmas kőkori mobilomra jön egy SMS egy tippel.
Ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Kevés olyan ember van aki tud ezeknek a vérszívó piócáknak a létéről és még kevesebb, aki mer nyomozni utánuk. Az olyan, aki meg tudja, hogy kihez kell fordulni már-már olyan ritka fajta, mint amilyen én vagyok.
Nehezemre esik elhinni, hogy valaki csak úgy jószántából rábök a térképre és ad egy célpontot. Ahhoz túlságosan szemét ez a világ.
Ráadásul az álneve is sokat sejtető. Ha szorulna a hurok, akkor tuti csak magamra számíthatnék.
Talán ő is egy másik vámpír, aki így akarja kiiktatni az riválisait? Vagy esetleg tényleg egy olyan ember, aki tud bizonyos dolgokról és azt is tudja, hogy kihez kell fordulni?
Nem tetszik nekem ez az egész, de ki kell találnom, hogy ki ez a tag és miként jutott el hozzám.
Ahhoz pedig el kell mennem erre a koncertre.
Magamhoz veszek néhány ezüst karót, két UV gránátot, egy pisztolyt és a kardomat.
A disznóbelezőm feltűnő ugyan, de nem a szokásos bejáraton fogok bemenni.
A felszerelésem kiegészítem még két flaska ezüst nitrát koncentrátummal is, majd az orromra biggyesztem a napszemüvegem és elmotorozok a megadott helyszínre.
A zene már egy háztömbnyire jól hallhatóan dübörög. Nem szeretnék maradandó halláskárosodást szenvedni így egy kis koncentrációval letompítom a fülemet.
Japánban tanultam ezt a trükköt az ottani vívómesteremtől. Már csak ezért megérni az embereknek kicsit jobban elmélyedni a meditációban.
Leparkolom a motort, majd bemegyek egy közeli sikátorba.
Egy könnyed ugrással a harmadik emelet magasságáig repítem magam, a tűzlétrát megragadva felmászok a tetőre, ahonnan nekifutásból átugrok kocsma tetejére.
Most jön a terep előkészítése.
Az épület tetején lévő víztározóba beleöntöm az ezüst nitrátot. Az oldat nem lesz halálos a vérszopókra nézve, de annyira bőven elég, hogy meg tudjam különböztetni őket a Csordától.
Kiállok az épület párkányára, majd leugrok a sikátorba. A földet érésem kecses, mint egy tornász talajfogása a gyakorlat végén. Egy ilyen esés egy átlagos halandó számára elég súlyos sérülést jelentene, de számomra annyi, mintha egy székről ugranék le.
Beleszagolok a levegőbe és az orromat egyből megüti a jellegzetes húgyszag, ami vámpírbűzzel keveredik.
Próbálok nem fintorogni, mert ez lesz a beugróm a klubba. Követem a szagot, ami egy ablakhoz vezet, Ha jól sejtem a mosdóé.
Nekirugaszkodok és elkapom a párkányt, majd behúzom magam az ablakon keresztül.
Innentől fog kezdődni az igazán érdekes része a dolognak.
Előszedem az öngyújtómat és meggyújtok egy guriga WC-papírt, amit a füstjelző felé emelek.
Az oltó rendszer az egész épületben kiold én pedig kilépek a mosdóból a kocsmába.
A közönség visítozva menekül, többen pedig fájdalmasan kiabálnak.
Az ezüst nitrátos víz olyan színt kölcsönöz a vérszopók bőrének, mintha jól megkapta volna őket a nap.
Kijelöltem a célpontjaim. Innentől kezdve jöhet a hamugyártás.


 megjegyzésed
A hozzászólást Eric Brooks összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 27 Márc. 2018, 17:11-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
216
∆ Tartózkodási hely :
Mindenhol.Tárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel Kedd 20 Márc. 2018, 10:01

Tényleg elég jól sikerül kijelölni a célpontokat. Egészen konkrétan a banda az, akik látványosan szenvednek, és próbálnak menekülni pár rajongó és menedzser kíséretében a backstage irányában. Mindenki más a főbejáraton át tolakszik kifele az épületből. Vannak azért pár százan, nem kicsi ez a rock kocsma. Persze a kezdeti kapkodásban azért összetört pár pohár és sörösüveg, de ez a közönség viszonylag kis pánik mellett igyekszik kifele. Valószínűleg azt a keveset is az okozza, hogy a víz nem tesz jót az okostelefonoknak.
A backstage-ből aztán van út kifele a hátsó utcára, és a kivezető folyosón már oltórendszer sincs. Ami egyébként annyira nem nagy dolog, mert tök üres az egész, szimpla festett tégla. Nincs nagyon, ami meggyulladjon egy tűznél. Szükség esetén a két menedzser simán szembefordul egy esetleges üldözővel, hogy időt nyerjen a sztároknak.
Egy fekete kocsi vár a bandára, meg a belőle kiszálló három fegyveres. Egész masszívak ők is, meg a pisztolyok is, amiket szorongatnak. Napszemüvegben és zakóban feszítenek. Egy a kocsi előtt, a nyitott hátsó ajtónál, kettő pedig a kocsi túloldalán, fedezékből céloz a kijáratra.
Ha sikerül mindenkit beterelniük az autóba a bandából, rögtön pattannak be ők is, és indítják az autót. Persze azt nem tudják, hogy bekerült egy-két extra a járgányba, amíg nem figyeltek...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
18
∆ Kor :
52
∆ Tartózkodási hely :
HarlemTárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel Kedd 27 Márc. 2018, 17:36

18 +: Profán erőszak


Penge és Eel

A színpadon álló banda látványosan agonizálni kezd, ahogy az ezüst-nitráttal felturbózott oltóvíz a bőrükhöz ér.
Meg sem lepődöm a dolgon.
A Kárhozottak királynője óta, minden harmadik agyaras a rocksztár trükkel próbálkozik, hogy könnyen csillapítsa a vérszomját és egyéb testi igényeit. Szánalmas és amatőr egy trükk, ha engem kérdezne valaki. A rocksztárok kapcsán már amúgy is csak a hedonisztikus drogfüggő képe lebeg az ember szeme előtt. Ezt még megfejelni a vérszívással és azzal a ténnyel, hogy a here-vámpírok nem tudják manipulálni az áldozat emlékeit.
Gondolom ezért hajtanak a szétszívott és alaposan betintázott gruppikra....
A kis szúnyogok még véletlenül se a tömeggel egy irányba kezdenek el menekülni. Okos kis rohadékok az már tuti.
Néhány lépésben neki futok, majd egy lendületes ugrással a tánctér felett húzódó árkád korlátába kapaszkodok és onnan tovább lendülök a lelógó lámpákra.
Tarzan módjára lengek be a színpad felé, majd egy kecses szaltóval ledobbantok a világot jelentő deszkákra és folytatom azoknak az átkozottaknak az üldözését.
A banda menedzselésével foglalkozó két tag jó ötletnek tartja, hogy megpróbáljon feltartani.
A folyosó teljes szélességét lefedve közelítenek felém és a tartásuk elég nehezen félreérthető.
Az ilyen esetekben nem érdemes tökölni, át kell venni a kezdeményezést.
Megszaporázom a lépteimet, majd jobb oldali falról lendületet véve egy Superman-ütéssel állcsúcson vágom az egyik fickót. Látványosan vágódik oldalra a feje, miközben nekivágódik a társának, én pedig hallok valami szakadásfélét is. Nagy valószínűséggel kiugrasztottam az állkapcsát a helyéről. A sokktól nem fogja érezni még vagy öt percig, de vigéckedni nem lesz ideje.
A támadás lendülete felborítja a másik fickót is, akinek a fejére már csak egy precíz taposó rúgást kell kiosztanom.
A két jómadár elintézése nem sok időt vesz el, de hallom, hogy közben a sikátorban álló kocsiba betuszkolják a vérszopókat és felbőg a motor.
Kicsit túl sok időt csesztem el a két szekussal.
Megszaporázom a lépteimet és miközben kirohanok az utcára előszedem a pisztolyomat.
Bár előnyben vannak, azért nem veszett még az helyzet.
Kirobogok az ajtón és célba veszem a kocsi kerekeit, majd tüzelek.
Nagyon remélem, hogy elég biztos volt a kezem ahhoz, hogy kilőjem a gumikat....


 megjegyzésed


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
216
∆ Tartózkodási hely :
Mindenhol.Tárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel Pént. 06 Ápr. 2018, 09:07

Azok a testőrfélék valószínűleg aludni fognak egy darabig, aztán nagyon fájni fog valamilyük, mikor végre magukhoz térnek. Ez persze nem hatja meg a menekülőket, akik balszerencséjükre hamar defektet kapnak az egyik lövéstől. Ettől ki is farol a kocsi, de a sofőr továbbra is nyomja neki a gázt, úgyhogy lassan megint gyorsulni kezdenek. Igaz, pár másodpercig álló helyzetben maradnak, amíg kipörög a kerék. Ez támadhatóvá teszi őket.

Közben messziről már hallani, hogy a mindenféle hatóságok villogó-szirénázó járművei közelednek. Borítékolható, hogy jön a tűzoltóság és a mentők is egyből, hiszen egy nagyobb létszámú rendezvény volt bejelentve a helyre, ahonnan a tűzjelzés érkezett. Ez azt is jelentheti, hogy a biztonság kedvéért küldenek majgy egy rendőrautót is.

Néhány személy közeledő lépteinek zaja is ide hallatszik, akik esélyesen nem Penge cimborái, de szeretnének találkozni vele. Vannak, akik az épületből közelítenek, valaki pedig a kis utca túlsó feléből. Még messze vannak, az éppen kikaparó kocsi közelebb.
Utóbbiból a hátsó ablaknál ki is nyúlik egy kéz és egy fél fej, hogy néhány lövést megeresszen kedvenc vámpírvadászunk felé. Nem úgy tűnik, hogy még sokat szeretnének találkozni vele, ami eddigi kapcsolatukból következtetve végülis érthető.

Közben sms érkezik: Szeva! Van egy kis extra zűr. Ha lesz időd, nyomd be a headsetet, aztán dobom az infót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
18
∆ Kor :
52
∆ Tartózkodási hely :
HarlemTárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel Kedd 10 Ápr. 2018, 15:56

18 +: Profán erőszak


Penge és Eel


Utólag visszanézve, rálőni a kocsira nem volt éppen a legátgondoltabb dolog.
Kerülnöm kellene a hatóságokat, mint ördögnek a szentelt vizet, de most, hogy szólóban dolgozok lesz még néhány kezdeti botlás.
Az előre tervezés sosem volt az erős oldalam. Amíg élt, Whistler feladata volt a bonyolultabb akciók terveinek kidolgozása, az enyém meg a kivitelezés. Kell majd egy kis gyakorlat, míg leszokok az improvizációról.
Már a tűzgyújtás sem volt a legelmésebb dolog, amit ma elkövettem, de egy sikátorban eldörrenő lövés egy szórakozóhely közelében felhívja a yardok figyelmét.
Annyit sikerül elérnem, hogy lelassítsam a kocsit. Akármilyen jó a sofőr, a kanyarokban meg kell majd dolgoznia a kocsi irányításával és a jármű egyenesben tartása se lesz könnyű feladat a számára. Ez még egy vámpírnak is kihívás, nemhogy egy embernek.
Nem maradt sok időm hidegre tenni ezeket a Lestat utánzatokat, mert megüti a fülem a szirénák hangja.
Ha mázlim van, akkor még senki ne hívta a zsarukat és maximum a mentők fognak kijönni, de akkor sem lenne túlságosan jó dolog itt maradni, hogy magyarázkodjak. A hatóságok annak ellenére is nehezen vennék be a vámpírok létezését, hogy az egész világ látta már Thanost és tudnak a legfőbb varázslóról is.
Az kocsi után iramodok, majd  lendületet felhasználva elrugaszkodom és felugrok az egyik tűzlétra korlátjára. Csak egy annyi időre kapaszkodok meg, hogy összeszedjek annyi energiát, amivel folytatni tudom az utamat és keresztirányban a szemközti épület tűzlétrájára ugrok.
A két ház falra erősített korlátai között ide-oda ugrálva haladok előre a sikátorban.
Az utolsó ugrásommal egy kifeszített szárítókötelet célzok meg, majd azon körbefordulva egy szaltóval a kocsi tetején landolok.
Az ablakon kinyúló kezet megragadom és egy határozott csavarintással eltöröm.
A többieknek is tartogatok egy kis meglepetést.
Ököllel beverem a limuzin tetőablakát, amire a sofőr megint rálép a gázra.
A lendület majdnem leránt magával, de sikerül megkapaszkodnom a tetőn lévő lyukban és a másik kezemmel élesítek egy foszformagos UV-gránátot.
A bombát, bedobom az utastérbe, majd mind a két kezemmel megkapaszkodok és felkészülök a fényes villanás kontrollvesztésre.
Odabent annyira bepánikoltak, hogy eszükben sincs kiugrani a mozgó járműből, így foszfor által generált mű napfény gyorsan elintézi őket.
A kocsi kifarol, de mielőtt még felborulna egy hátra szaltóval leugrok róla és neki iramodok a legközelebbi sikátornak.
Ott csak néhány másodpercre állok meg, míg leellenőrzöm a telefonomat és felveszem a hozzá tartozó headset-et.
- Hallgatlak! - szólok a titokzatos jóakarómhoz, miközben leszedem az egyik aknafedőt
Jobb olyan helyre bújni, ahol a hatóságok nem keresnének. A bűzt le tudod mosni magadról, de a gyilkosság vádját már nehezebb tisztázni.... megjegyzésed


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
216
∆ Tartózkodási hely :
Mindenhol.Tárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel Szer. 18 Ápr. 2018, 16:34

- Szeva! Először is HÚZZ EL ONNAN, de gyorsan! Futás! - emeli fel a hangját Vitali.
Penge hallhat is egy jó kis becsapódást az aknafedél közelében. Lehet vagy két-háromszáz kilós a cucc, ami odaérkezett. Érezni is, ahogy földet ért, és hallani a beton behorpadását hangos reccsenés formájában. Éri egy ütés az aknafedőt, mire az elsőre csak behorpad. Következőre be is szakad.
- Van rajtad valami jeladó. Kábé olyan magasságban, mint ahol a telefonodat hordod. Meg kéne szabadulni tőle. Plusz az új barátod, aki éppen meg akar szeretgetni, hát nincs egyedül. Szemben lesz egy kereszteződés, ott ha balra mész, szerezhetsz egy kis előnyt. Ezek oda nem férnek be.
És tényleg, húsz méterrel arrébb a baloldali járatba egy normál ember is csak előre hajolva fér el. Viszont mikor beszakítja az első melák annyira a csatorna lejáróját, hogy beférjen, kiderül, neki is van lőfegyvere. Szerencsére nem céloz túl profin, kis mozgással már meg lehet annyira zavarni, hogy az első pár lövés biztosan mellé menjen. Egyébként egy gigantikus pisztolyról beszélünk, ami ökölnyi darabokat szaggat le a betonról.
Az üldöző sisakban van, teljesen fekete öltözékben. Olyan, mint egy kommandós páncélba öltözött Dwayne Johnson némi szteroiddal tovább pumpálva. Nem beszél, csak fut, öl. Legalábbis valószínűleg ez a célja.
- Nem tudom, mi a francok ezek, de annyit elcsíptem, hogy alapvetően ellened meg a durvább mutánsok ellen találták ki őket. Bocs, erre tényleg nem számítottam. Próbálok után nézni, hogy mi a gyengéjük. Addig ha átmentél a szűkösön, jobbra, egyenes, kétszer balra, jobbra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
18
∆ Kor :
52
∆ Tartózkodási hely :
HarlemTárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel Szomb. 21 Ápr. 2018, 14:57

18+: KáromkodásEel & Penge ©️️️️️


Nem éppen a legelmésebb ötlet úgy belemenni ilyen akcióba, hogy nem tudsz egy árva szót sem az informátorodról. Még akkor sem, ha tudod, rutin melóról van szó és készülsz a meglepetésekre is.
Hogy is mondta Whistler?

"Készíts egy tervet! Kezd neki a végrehajtásának! Ne lepődj meg, ha valami elszaródik! Improvizálj!"

Perpillanat a "Valami elszaródik" résznél járok és nem sok esélyét látom annak, hogy megússzam rögtönzés nélkül a dolgokat.
- Nem kell kétszer mondanom! - mondom miközben leugrok a kanálisba
Nagy összegben mernék fogadni rá, hogy ha egy szimpla halandó próbálkozna meg ezzel a trükkel, akkor a combcsontjai körülbelül a vállöv magasságában állnának meg. Mármint abban az esetben, ha bele szeretnének állni egy ilyen zuhanásba.
Nagy szerencsémre nekem sokkal erősebb és tömörebb csontszerkezetem van, mint a Csorda bármelyik tagjának, így a földet érés után szinte azonnal tovább tudok menni.
- Mi a.... nézek hátra elharapva egy káromkodást, amikor meghallom a becsapódás hangját
Nem tudom, hogy mi vágódott rá a csatornafedőre, de az biztos, hogy még egy erőemelőnek is lenne problémája, ha arrébb akarná rakni.
Legalább tíz kiló aszfalttal vegyes beton zuhan a csatornába a nem várt erőhatás eredményeképpen, majd a következő dübbenés után az aknafedő fémes hangon csilingelve csapódik neki a csatorna padlójának.
Nem éppen jó előjel.
Nem várom meg, hogy leküzdje magát ide, aki ezt okozta és a rejtélyes jóakaróm utasításait követve vetem bele magamat a new yorki csatornarendszer bűzös labirintusába.
Egy szűkebb szakaszon megállok és gyorsan átvizsgálom magamat. Az övcsatomra ragasztva találok gomb elemnagyságú korongot. Az ujjaim könnyed mozdulatával ketté töröm, majd behajítom a szennyvízbe.
- Van tipped, hogy sikerült bepoloskázniuk? - mondom miközben tovább indulok
Ha válaszol is, nem értem mit mond a hirtelen feldördülő lövések hallatán, amik féltéglányi darabokat tépnek ki a falból.
A fickó elállja a tovább vezető utat, így kicsit trükköznöm kell.
Behúzódok egy befolyóba és elhajítok egy UV gránátot. Amennyire láttam sisakban volt, de merem remélni, hogy az ilyen helyzetek ellen nem véd a fejfedője.
A villanás után egyik kezemben a géppisztolyommal, másikba a kardommal cikázva felé irdamodok.
Az ilyen szterodidon hizlalt szuperlények nem éppen a legjobb reakcióidővel bírnak.
Zavarásként megeresztek néhány sorozatot, hogy elvegyem a kedvét a Shcwarzeneggerkedéstől, majd elbukfencezek mellette.
A gurulás közben felállva egy vágással az Achilles inát célzom. Nem túl szép taktika, de meg kell próbálnom lerázni magamról. Úgy meg, hogy nem tud lábra állni vajmi kevés esélye van a sikeres üldözésre.
Nem nézem, hogy sikeres volt-e a támadásom, hanem őrült iramot diktálva sprintelek tovább követve a megadott útvonalat.
- Iparkodj az infókkal! - szólok a fülesbe
Nagyon remélem, hogy nem fogom túlságosan megbánni ezt a melót...

They call me, Blade.

And I hunt those who feast on

humans.


Music
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
↷ i still believe in heroes

Tárgy: Re: Black Dog - Penge & Eel

Vissza az elejére Go down

Black Dog - Penge & Eel

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Wakai Kasai
» Szépségverseny [Event]
» Black Iron Castle
» Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok
» Képek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Univerzum - Játéktér :: Föld :: New York :: Szórakozóhelyek-