Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaidat

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 18 felhasználó van itt :: 10 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendégA legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.Utolsó posztok
érkezett válaszod?
Díjazottaink
A Tél nyertesei


A tél férfi karaktere

Steve Rogers
A tél nõi karaktere

Wanda Maximoff
A tél párosa

T'Challa & Jakira
A tél canon karaktere

T'Challa
A tél kedvenc karaktere

Steve Rogers
A tél saját karaktere

Avery Jones & Pria
A tél elõtörténete

T'Challa & Jakira
A tél játéka

A halloween-i kiskaland

Share|


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
1
∆ Kor :
23
∆ Tartózkodási hely :
még bizonytalanTárgy: Zora Anabelle Biskup Pént. 16 Feb. 2018, 02:02

Zora Anabelle Biskup

Mist / Fátyol
biográfia

becenév » Zozo, Zoa, Ana
születési idõ » 1994. április 17.
születési hely » Csehország, Európa
kor » hamarosan 24 éves
play by » Astrid Berges-Frisbey
csoport »a testvériség mutánsai
tartózkodási hely » New York, a Testvériség búvóhelyén
család » említésre sem méltó
Karina Rozalie David és Marcel Biskup egyetlen gyermeke. Európában látta meg a napvilágot, de 5-6 éves kora körül, amikor a képességei egyre inkább kezdtek megmutatkozni, Amerikába került új gyámjához, Dr. William Mitchell felügyelete alá.jellem és külsõ »
⚹ Rassz: kaukázusi
⚹ Magasság: 170 cm
⚹ Súly: 54 kg
⚹ Testalkat: sovány, törékeny
⚹ Szemszín: zöld
⚹ Hajszín: barna
⚹ Hajhossz: lapockáig ér
⚹ Haja: egyenes, kócos
⚹ Bőrszín: sápadt fehér

Ruházata, öltözködése változatos, viszont többnyire farmert és edzőcipőt hord. Nem rí ki a többi ember közül, megjelenése teljesen hétköznapi, átlagos. Frizurájával nem sokat törődik. Ha ideges, rágja a körmét. Ha ráismer, kérjük, azonnal hívja a következő telefonszámot: Dr. William Mitchell, +1 91 94 44 35

⚹  ⚹  ⚹

Jellemre olyan, mint a formázatlan agyag, egy massza csupán, aki most kezdi kitapasztalni a saját alakját. Az esetében nehéz arról beszélni, mit szeret és mit nem, hiszen eddig csak korlátozott mértékben fért hozzá a külvilág dolgaihoz, épp ezért nehéz azt is megállapítani, milyen ember, hiszen keveset tapasztalt még. A reakciói nehezen kiszámíthatók, de az biztos, hogy fiatalsága és elveszettsége ellenére is meglehetősen talpraesett. Talán olykor gyámolatlan kissé, hiszen teljesen egyedül van a világban, de attól még karmol és odaszól, ha kell; habár jobb szereti elkerülni a konfliktusokat. Ereje olyan számára, mint a lélegzetvétel; ha egy kicsit is feszélyezve érzi magát, rögvest kihasználja a képességét és eltűnik mások szeme elől. Az biztos, hogy ha döntés elé állítják, akkor az esetek nagy részében inkább megfutamodik, mintsem hogy harcoljon, hiszen ez az út sokkal könnyebb számára, és nincs egyelőre semmi az életében, ami arra biztatná, hogy merje a nehezebb, járatlan ösvényt választani. A létezése teljesen céltalan.

Az, ahogy másokhoz áll, elég sokat elárul a jelleméről. Mint fogságban nevelkedett állat, akit most először engednek ki a szabadba: bizalmatlan és gyanakvó, mégis hihetetlenül naiv. A saját kis életterében felépített szabályait és igazságait próbálja érvényesíteni az egész világra, és ez rengeteg félreértéshez és konfliktushoz vezet. Nem igazán jön ki jól az emberekkel, nem élvezi a társaságukat, nem vágyik a közelségükre, és ezt igyekszik is a tudtukra adni, emiatt sokan gorombának vagy tiszteletlennek tarthatják. Az igaz, hogy nem valami nagy empatikus lélek, nem finomkodik másokkal és nem is az a türelmes fajta, hiszen eddigi élete során ugyanilyen bánásmódot kapott a környezetétől, hát ezt viszonozza. Viszont aki megértéssel és szeretettel nyit felé, ahhoz idomulni fog, és szép lassan talán felveszi új környezete ritmusát is majd.

Amit szabad vele: ölelgesd, etesd édességgel, simogasd a fejét, mesélj neki vicceket, amiket úgysem ért, ajándékozz neki könyveket, vidd fel magas helyekre és mutasd meg neki a kilátást, itasd meleg dolgokkal (kakaó, tea, forrócsoki), bugyoláld be három réteg paplanba, főzz neki, vidd ki a viharba (de csak pár percre), adj neki virágot, nézd titokban, ahogy rajzol

Amit nem szabad vele: ne zárd be sehova még véletlenül sem; ne adj neki zöldséget, ne próbáld lekorlátozni, kerüld vele a hideg helyeket, ne tegyél hirtelen mozdulatokat mellette, ne erőltesd, hogy használja az erejét, ne emelj rá kezet, ne hazudj neki, ne nézd, ahogy rajzol

képesség »
kaméleon: legfőbb és legerősebb képességének köszönhetően teste képes bármilyen színt és mintázatot felvenni, ezáltal hibátlanul bele tud olvadni a környezetébe. "A kaméleonokhoz hasonlóan az alany mélyebb és felszíni bőrrétegeiben három különböző pigment található, és ezek különböző koncentrációja révén jönnek létre a különböző színek, melyek az alany testén láthatók. Színét nem csupán a pigmentjei kombinációja határolja be, de hozzájárul a jelenlévő fény intenzitása, a külső hőmérséklet, az alany saját hőmérséklete, tehát ezek együttesen adják azokat a lehetséges színárnyalatokat, melyeket képes felölteni az adott pillanatban. Az utóbbi évek során az alany rendkívüli fejlődést mutatott a sorozatos kísérleteknek köszönhetően, és ma már képes különböző mintákat és textúrákat is felvenni, valamint képes hajára, körmeire és ruházatára is kiterjeszteni az erejét. Kivételt képeznek azonban a fogak és a szemgolyók, illetve az alany rögtön levedli álcáját, amint valaki fizikai kontaktusba lép vele. Érintés hatására megszűnik az egész..." részlet Dr. Mitchell feljegyzéseiből

Érdekesség továbbá, hogy a hüllőkhöz hasonlóan ő maga is hidegvérű, avagy "változó testhőmérsékletű", ezáltal nem képes teljes mértékben szabályozni és egy szinten melegen tartani a testhőjét. Hőmérséklete a környezet hőjéhez idomulva változik, épp ezért nagyon hamar kihűl és a hideg időket nehezen viseli.

fotokinézis: nem tudni, hogy ezen képességei Dr. Mitchell kísérleteinek szüleményei, vagy már eleve Zorában voltak, és csak a doktorral töltött idő alatt kezdtek el megmutatkozni. Mindenesetre képes bizonyos szintű fénymanipulációra, mely egyelőre még nem feltétlenül tudatos és akaratlagos, sokkal inkább az érzelmi állapotához, a hangulatához igazodik. Részlet: "(...)Azon a héten az egész utca egyszerre borult sötétségbe. Eleinte nem sejtettem, hogy ennek köze lenne az alanyhoz, amíg nem láttam a saját szememmel, hogyan erősíti fel a pince gyér lámpáinak fényét pusztán a sírásával. Az alany képességei körülírhatók a mesterséges fények kiterjedésének és erősségének manipulálásával, ám ezek sikeressége többnyire véletlenszerű. A természetes napfény feletti kontroll egyelőre nem mutatkozott meg nála, további kísérletek szükségesek."

Érdekesség, hogy mivel a fényt manipulálja, ennek lévén képes az árnyékok formájával is játszani.

További képességei nem ismertek.

elõtörténet »
Tenyeremmel beborítom a hideg fémet, homlokomat nekitámasztom az ablakul szolgáló kukucskálóretesz felett. Mélyeket lélegzem, míg az első dörrenés fel nem csendül odakintről, melyet tompa léptek puffanása követ. Egy, kettő, négy, hat, nyolc... A kulcscsomó ismerős csörgése és az a jókedvű dudorászás, mellyel az öreg a zárba illeszti a megfelelőt, görcsbe rántja a gyomrom. Hátrébb húzódom, egészen a szemközti falig hátrálok, testem automatikusan felveszi a tapéta ezüstös mintáját. Visszafojtom a lélegzetem, és amint kinyílik az ajtó, összeszorítom az ajkaimat és lehunyom a szemem.
Két mély dörrenés, ahogy az öreg belép a szobába. Megtorpan a küszöbön, kutató pillantása végigvándorol az üresnek látszó szobán; érzem, ahogy rajtam is áthalad, és kényszerítem minden izmomat, hogy hagyják abba a reszketést. Aztán a léptei ismét felhangzanak, ahogy leteszi a legközelebbi asztalra az ebédemmel megpakolt tálcát és elindul körbe a szobában. Hallom, hogy az ujjai végigcirógatják a falakat, tenyere végigszánt az ágyon, lábával óvatosan tapogatózik maga körül. Nem nyitom ki a szemem, mert azzal lelepleződnék, inkább igyekszem minél halkabban lélegezni és ügyelni rá, hogy meg se moccanjak.
Ezúttal az ablak melletti bemélyedést választottam búvóhelyemül, mert mire idáig eljut, idegességében felszínessé válik. Ha egy kis szerencsém van, elcsalhatom olyan messzire a nyitva felejtett ajtótól, hogy kirohanhassak rajta. Gyorsnak kell lennem, de elégszer gyakoroltam az elmúlt hetek során; lendületet venni a falról és sprint az ajtóig.
Hirtelen két kéz ragadja meg a karomat, és ahogy riadtan levegő után kapok, reflexből kipattan a szemem. Az öreg kölnije csípi az orromat, kegyetlen mosolya nem tükröz semmi biztatót számomra.
- Megvagy, kicsim. Nagyon szereted a bújócskát, nem igaz? - hangjából az évek során kiveszett minden negédes csengés. Száraz és számító, és ahogy elránt a faltól, álcám semmivé foszlik az ujjai közt. Olyan szorosan markolja a karomat, hogy felszisszenek, de meg sem próbálok ellenkezni. Nem kell nagy erő, hogy legyűrj egy 9 évest. - Kitaláltam egy sokkal jobb játékot neked. Miért nem megyünk át a dolgozószobámba?
A dolgozószoba, ahogy ő hívja; a fehér szoba, ahogy én, mivel annyi lámpa és neoncső sorakozik a plafonon, hogy az egész szoba vakító fényárban úszik. Minden fehér, a szekrények, a székek, az asztalok és az ágy is. Egyedül a szíjak barnák, amivel rögzíteni szokott, ha pánikrohamot kapnék.

Ahogy kivonszolt a padlásszobából, akkor pillantottam meg először. A tetőtéri ablak egyik párkányán ücsörgött, kíváncsian forgatta a fejét, ahogy jobbra-balra ugrándozott. Gyönyörű, kék kismadár volt, karcsú, törékeny szárnyakkal. Sosem láttam még kék madarat, de olvastam róla az egyik mesekönyvemben: Kék Madár, maga a boldogság, és kalitkája az emberi szív. Az én kalitkám ez a fémajtós szoba, és a fehér szoba, és a satuként karomra kulcsolódó ujjak. Mégis hogy lehet ketrecben az, aki szabadon szárnyalhat a felhőfoltos égen?

Sokat gondolkodom rajta, mekkora lehet odakint a világ. A padlásszoba ablakából messzire ellátni; látom a kalapként csúcsosodó fákat, amik katonás rendben sorakoznak a házunk körül. Messze, a távolban fehérlő dombok festik kékre a tájat - hegyek. Télen, amikor a fák levetik bundájukat, kirajzolódik egy betonút pár száz méteres részlete is előttem. Nagyjából 7-8 autó jár arra egy nap. Olyankor az ölembe veszem a vázlatfüzetemet és felvázolom őket. Próbálom elképzelni, kik ülnek bennük és hova tarthatnak. Próbálom megsaccolni, milyen messziről jöhettek és milyen messzire utaznak. Vajon meddig tart a világ? Olvastam, hogy több mint 7 milliárdan élünk benne. Egyszer kiborítottam a gyöngyeimet a padlóra, hogy leszámoljam az emberiséget, de körülbelül négyszáznál elfogytak a gyöngyeim. Az apró, színes golyók egészen beterítették a szobám padlóját, pedig alig félezret sikerült csak összekaparnom; akkor vajon mekkora padlásszoba lehet az egész világ, ha 7 milliárd embernek nyújt otthont?
Nem sok emberrel találkoztam az elmúlt két évtizedem alatt. A szüleim évente párszor küldtek egy levelet, vagy esetleg felhívtak telefonon, Dr. Mitchell pedig gondoskodott róla, hogy havonta egyszer egy nő meglátogasson. Furcsa kérdéseket szokott feltenni és kínos dolgokról beszélgetünk. A Kék Madárral együtt öten vannak csupán. Néha szoktam látni az ablakból embereket, ahogy különböző logókkal díszjelzett autók leparkolnak a ház előtt, hogy ételt vagy postát hozzanak, ám sosem beszélgettem még velük.
7 milliárd ember, és én egész életemben csupán néggyel találkozhattam. Ha újjászülethetnék, Kék Madár lennék, magasan szállnék az égen, hogy ne érhessen el senki, és addig nem nyugodnék, míg el nem érném a világ végét.

14 évvel később

Kislányként bármit megadtam volna ezért a pillanatért.
A Times Square emberforgatagának közepén állok, körülöttem ismeretlen arcok hömpölyögnek, mégsem figyel rám egyikük sem. Akár álcázom magam, akár nem, mások számára láthatatlan vagyok; annyira meg akartam ismerni a házon kívüli világot, ám amikor az öreg először megbízott valami feladattal, már akkor rájöttem, hogy a világ egyáltalán nem kíváncsi rám. Nem köt hozzájuk semmi, és egy lány, akinek nincs kapcsolódási pontja a külvilággal, épp olyan, mintha nem is létezne. Mintha burok venne körbe, valahányszor közöttük sétálok; áttetsző fátyol, mely eltakar, és ilyenkor gyakran azon kaptam magam, visszavágyódom a padlásszoba ismerős falai közé, vissza az ábrándozó kislány szerepébe, aki naiv vágyálmokat dédelget a kinti, csodálatos világról. Aztán eszembe jut, hogyan váltam el az öregtől, és kiráz a hideg.
Az esőtől vizes fürtjeim az arcomra és a ruhámra tapadnak, pólóm és farmerem elnehezül a sötét, ázott foltoktól, melyek jeges takaróként beborítanak. Minden izmom reszket a hidegtől és a kezem annyira lehűlt, hogy nem is érzem a tenyeremben szorongatott pendrive-ot. Tudom, hogy ha nem találok hamarosan egy helyet, ahol felmelegedhetek, akkor a testhőm drasztikusan lezuhan. Mintha tűvel szurkálnák a fejem, az emlékképek, melyeket eddig sikeresen elnyomtam, meg-megrohamoznak. A fagyasztó kamra, ahova az öreg percekre bezárt... A jeges fürdők... A vibráló kövek izzása a bőrömön...
Szétnyitom a tenyerem és a benne őrzött pendrive-ra meredek. Azt hiszem, erre már semmi szükségem. Fogalmam sincs, mit tegyek vele, hiszen sosem kérdőjeleztem meg az öreg terveit. Elmondta, hova menjek és mit lopjak el, én pedig megtettem. Nem érdekelt, mi az, mire szolgál és bele sem gondoltam, ártok-e vele valakinek. Miért érdekelne, amikor a világot sem érdeklem? Az adatok, amiket a bankból loptam el, a tenyeremen hevernek, és a legkisebb mértékben sem aggaszt, mi lesz velük. Az öreghez nem mehetek vissza, még mindig a fülemben csengnek az utolsó szavai. "Te ostoba ribanc! Mit tettél?!" Semmit. Én ugyan semmit. Megelégeltem, hogy kihasznál és bábként kezel, és szembeszálltam vele. Megütött. Akkor éreztem először igazi, nyers haragot. Elöntött. Mint a fejemen kopogó esővíz, mely lassan legördül az egész testemen, olyan volt a harag is, csak forró, izzó, mint a láva. Ráordítottam, aztán elfehéredett minden és össze kellett szorítanom a szemem. A fülem csengett, az öreg fájdalmasan üvöltött, de nem láttam és nem is hallottam semmit, zsongott körülöttem minden és szivárványos pöttyök lepték el könnyező szemem. Az ajtóhoz botorkáltam és kimenekültem, de így is percek kellettek, mire visszanyertem a látásom nagy részét. Az öreg az arcát, a szemét markolva fetrengett mögöttem a még mindig vakítóan fénylő falak között, de többé már nem érdekelt, magam mögött hagytam a padlásszobát, a fehér szobát, a jeges szobát, az egész házat és csak mentem.
Az öreg elvette az egész világot tőlem és arra kényszerített, hogy a kalitkámba zárva, messziről gyönyörködjek benne. Hát én meg elvettem az ő világát. Most megtudja, milyen érzés bezárva élni.
Úgyhogy a farzsebembe süllyesztem a pendrive-ot és tovább indulok az utcán. Minden egyes lépés szúró fájdalommal jár, ahogy az esővíztől tovább csökken a testhőm. Az öreghez nem mehetek. Haza nem mehetek. Csak egyetlen gondolat tart még életben: vannak mások is. Az újságcikkeket és a feljegyzéseimet ugyan a házban hagytam, de semmi szükség rájuk, minden információt és képet gondosan memorizáltam. Vannak mások is. Olyanok, mint én, akik különleges képességekkel élnek, jelmezeket húznak magukra, vagy csak a legváratlanabb pillanatokban feltűnnek. Meg fogom találni őket. Meg kell találnom őket.

A zsibbadás végighangyázik az egész testemen, minden lépés egyre nehezebbé válik. Mire eljutok a bárhoz, melyet szintén internetes kutatásaim segítségével fedeztem fel, már alig vagyok tudatomnál. A bentről kiszűrődő fény és meleg csábító, ám mielőtt átfagyott ujjaimmal a kilincsért nyúlhatnék, a szemem sarkából kéklő derengésre leszek figyelmes. Szemembe lógó, vizes fürtjeim alól pillantok fel a lámpaoszlop tetején ücsörgő madárra, kinek kék tollai szinte világítanak a sötétre mázolt égbolton. Ismerős kíváncsisággal forgatja a fejét, mintha engem méregetne, majd szárnyait szélesre csapva elrugaszkodik az oszlopról, aprócska alakja belevész az esőfüggönybe.
Eszembe jutnak a gyerekkori történetek a Kék Madárról, a boldogságról, melynek kalitkája az emberi szív. Akkoriban nem értettem, hogy a Madár, aki kedvére szárnyalhat a kéklő égen, miért nem lehet szabad. Akkoriban még úgy gondoltam, hogy a padlásszoba az én börtönöm, és ha onnan kiszabadulhatnék, elindulhatnék felkutatni a világ végét. Ám most, hogy kijutottam, semmivel sem érzem szabadabbnak magam. Talán a Kék Madárnak igaza volt, és a kalitka nem az, ami négy fal közé zár.
A kalitka maga az emberi szív.
A kalitka én magam vagyok.

Innen pedig nincs kiút...

Blue » sok » sok

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Zora Anabelle Biskup

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Elsõ lépések :: Karakteralkotás :: Félkész karakterek-