Üdvözlünk az Infinity Marvel frpg oldalán
légy, aki lenni akarsz a marvel végtelen világában
Lépj be közénk
ne rejsd el magad

Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatdoboz
oszd meg velünk titkaidat

Itt tartózkodók
ki jár erre?

Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (71 fő) Hétf. 29 Május 2017, 19:54-kor volt itt.Utolsó posztok
érkezett válaszod?
Díjazottaink
A Tavasz nyertesei


A tavasz férfi karakterei

Logan & Eric
A tavasz nõi karakterei

Norina & Caroline
A tavasz párosa

Pepper & Tony
A tavasz canon karaktere

Shuri
A tavasz kedvenc karaktere

Drax
A tavasz saját karaktere

Vitali
A tavasz elõtörténete

Franklin
A tavasz játéka

A 4. kaland (I. - II. kör)

Share|
If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call?


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Vendég
↷ i still believe in heroes


VendégTárgy: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Vas. 10 Szept. 2017, 17:47

Ghost busters! Or maybe not...


'Csak a huzat volt... csak a huzat volt... a huzat...' - igen? A huzat? Ezzel ámítod magad? És a huzat borzolja fel a tarkódon az összes létező hajszálat, lúdbőrzik tőle a hátad, sőt hovatovább az egész testeden minden négyzetcentiméter? Persze, végül is hazudhatod ezt magadnak, hogy egy kulcsra zárt ajtót be tud vágni a huzat, nem lesz belőle semmi gond. Ugyan Daniel, abban a hatalmas fejedben legyen már egy csöpp ész!
'Akkor is a huzat volt...' - feleselek a belső hangnak, miközben reszkető kézzel markolom az ajtó megkopott lakkozású félfáját és nézek körbe újra és újra az apró lakásban. A televíziót leszámítva csönd honol mindenütt, a félelemtől zakatoló szívem viszont képtelen megnyugodni, gyomromat jeges kéz markolja egyre erőteljesebben és egyre inkább úgy érzem magam, mint egy horror film főszereplője, akinek olyan ijesztésben lesz része, miután megfordul, hogy jó esetben csak rekedtre sikítja magát, a rosszabb esetet inkább nem képzelném el. De nem maradhatok örökké az ajtóban állva! Reszkető lábakkal hátrálok vissza a szűkös szobámat jelentő négy fal közé, ahol természetesen sarokba szorítom magam, a film nézői pedig kukoricát dobálva üvöltenék, hogy azonnal hagyjam el a szobát, mert mindjárt jön a...
'...a nyurga ember.' - fejezem be hangosan a gondolatot, de ellentétben a filmek megszokott sémájával, nem történik semmi váratlan. Az ajtó nem csapódik be magától, nem történik hirtelen áram kimaradás, hogy a fények visszatértével aztán szembetalálkozzak a torz lénnyel, ami kétségbeesetten szeretné, hogyha helyet cserélhetne velem és még maga az Úr sem tudná, hogy mit csinálna, hogyha ez a szerencsétlenség bekövetkezne. Illetve nagyon jól tudom én is, de inkább a tagadás kevésbé megnyugtató útját választom. Gyáva vagy Daniel és csak emlékeztetnélek, hogy attól még, hogy meredten bámulsz ki a szobádból, a tér többi része még mögötted van, úgyhogy akár kán - kán táncot is lejthet mögötted, vagy a személyes dolgaidat nézi át, vagy hever az ágyadban és elakadó lélegzettel nézi a BBC csinos hírolvasó hölgyét. Hátamon az izzadtság jeges cseppjei versenyezve csordulnak végig, tenyerem pedig hozzáér az asztal hűvös üvegből készült lapjához, mégis úgy rántom vissza, mintha legalább több száz fokra lenne fölhevítve. Rendben, már nincs sok a falig és eddig még épp bőrrel megúsztam az egészet, hamarosan elkezdhetek újra hazudni magamnak, hogy csak hallucináltam az egészet, valójában az ég világon semmi sem történt, sőt még az is lehet, hogy a szomszédnál csapódott be az ajtó! Na persze és ő döngött végig hangosan a fél lakáson, ugye?
'Nagyon vékonyak a falak. Igen. Csak ez lehetett. Valamelyik falszomszéd hazaért dühösen, becsapta az ajtót és dübögve közlekedik, mintha a papucsa téglából készült volna. Nem is értem minek aggódtam!' - nevetek föl idegesen, legbelül azonban mégis tudom, hogy az önámítás mestere ma nem én leszek. Nevetésem villámcsapásszerűen csap át ordításba, a horrorfilmből komédia válik, tarkóm pedig meglepő hirtelenséggel találkozik a kemény padlóval. A francos szék! Válogatott szitokszavakkal illetve rúgom arrébb, pontosabban rúgnám odébb a gurulós ülőalkalmatosságot, de az megmakacsolva magát ragad be az ágy kerete és az asztal közé, így mindenbizonnyal az átlagosnál is szerencsétlenebb látványt nyújthatok. Sajgó tarkómat dörzsölve ülök fel az általam kialakított szűk helyen, aminek keretét az ágyam mellett álló éjjeliszekrény és az asztal másik lába adja meg. Egy pillanatra el is felejtkezem arról, hogy az előbb még aggódtam volna bármi miatt is, figyelmemet jobban leköti a most még aprócska púp, ami a padlóval való találkozás helyét hivatott jelölni. Szabad kezemmel támogatásra lelek az éjjeliszekrény képében, ám arról a tényről meg is felejtkeztem, hogy ezt bizony nem arra találták ki, hogy bárki is ezzel segítse magát talpra, így a szekrény hamar megadva magát súlyomnak, pontosabban a rossz támaszkodási pontnak dől el az én irányomba, aminek hála kezem lecsúszik róla és minden idáig megmaradt méltóságomat elveszítve ismerkedik meg homlokom közelebbről az ágy fából készült keretével. Lakás - Daniel: 2:0. Egy tompa koppanás kíséretében hanyatlom vissza a padlóra és saját szerencsétlenségemen dühösen ugyan, de nevetve gömbölyödöm magzatpózba, felkészülve arra, hogy életem hátralévő részét egyedül töltöm el az asztal alatt, ahol ha csak fekve maradok talán, ismétlem talán, nem fog semmi baj érni. Hogy lehetek ennyire elbaltázva? Ám mielőtt újból elgondolkozhatnék ezen a mindennapos kérdésen, tekintetem lassan a televízió felé fordítom, amin most már nem Harold Fox és Samantha Brown mondják be a véget nem érő katasztrófa áradatot, hanem egy csapat gyerekből álló kórus énekel tapsolva valamiféle gyerekdalt, aminek dalszövege a tévé alján megtalálható szép kövér betűkkel, hogy a tévé előtt ücsörgő csipetcsapat is énekelhessen velük, ha szeretne. A szöveg fehér színe a dal előrehaladtával pirosra változik, jelezve ezzel, hogy azokat a sorokat már maguk mögött hagyták, fölöttük pedig apró piros gombóc ugrál éppen az aktuális szavakat mutatva. Hogy került ez át ide? Ráestem a távirányítóra? Óvatosan felülve bújok ki az asztal alól és mindenféle támaszkodást mellőzve állok talpra, nehogy a végén még az üveg asztallap a fejemen törjön milliónyi kis darabra. Homlokomat ráncolva tekintek körbe a szobában, első sorban magam körül, hogy merre lehet a televízióhoz tartozó kapcsoló, de pont, amikor szeretném megtalálni és mindezzel megnyugtatni magam, sehol sincs.
'Ilyen az én formám...' - dörmögöm az orrom alá, miközben felállítom a széket és betolom a helyére, még mielőtt újra bemutatnám bravúros hanyatt vágódási magánszámomat. A szövegszerkesztőben a kurzor még mindig ugyanott villog, ahol abbahagytam az élménybeszámolót, türelmetlenül várva arra, hogy újra fölvegyem a történet fonalát ott, ahol abbahagytam. Talán majd inkább holnap folytatom reggel. Beteget jelentek és befejezem. Igen. Ez így lesz jó. Különben sem lehet fájó fejjel írni, csak megerőltetném, abból meg csak a baj lenne.
Kiii fogunk nyííírni, kiii fogunk nyííírni, Daniel, Daniel, meg fooogsz haaalni! Kiii fogunk nyííírni, kiii fogunk nyííírni, Daniel, Daniel, meg fooogsz haaalni!
Ugye, hogy nem szokványos ilyet hallani tapsoló öt évesek szájából? Minden nyugdíjas tempóját meghazudtolva fordulok lassan a televízió felé, ahol a műsorvezető hölgy mosolyogva biztatja a gyerekeket az éneklésre, majd ugyanazzal a mosollyal közelebb sétál a kamerához, mintha meg akarná kérdezni mi a véleményem erről a dalocskáról, amit hirtelen kútfőből költöttek a gyerekek.
'Nem hallod rosszul, Danny. Jön már, úgy bizony! Szeretnél elmenekülni, de nem tudsz, jobb ha feladod. Tőle még az a bezárt fürdőszoba ajtó sem fog megvédeni! Kiii fogunk nyííírni, kiii fogunk nyííírni, Daniel, Daniel...' - kezd bele ő is a tapsolásba, miközben énekli gyászindulómat a gyerekekkel együtt, arcukon vérszomjas mosollyal. Ez már nem vicces. Ám mielőtt a dal okozta sokkból agyam magához térne, újabb inger jut el az agyamig, immáron sokkal gyorsabban, mint ahogy az előző, testem pedig egy apró rezzenéssel reagál az üveg asztallap csikorgására. Lassan odafordulva bontakozik ki előttem a makulátlan fehér öltözet, a fekete ing, a piros nyakkendő, a fehér, karimás kalap, ami alól a vicsorgó aranysárga fogak villannak meg. A szájából folyó nyál rácsöppen a cipőjére, de mintha észre sem venné, nem törődik vele. Szemeimet elöntik a sós, forró könnyek, melyek hamar akkorára híznak, hogy maguktól útnak indulnak az arcomon. Nem akarok sírni, szégyellem magam, de rettegek. Minden porcikám reszket és imádkozom, hogy ne akadjanak össze a lábaim futás közben, de futásról még szó sincs, arra sem tudom magam rávenni, hogy megmozduljak. A tévében egyre hangosabban kántálják a halálomról szóló dalocskát, hangjuk torzzá, túlvilágivá válik, majd hirtelen elnémul. A televízió egy kattanással kikapcsol önmagától, a nyurga ember pedig semmihez sem hasonlítható visítással nyúl utánam, lábaim viszont úgy gondolják, hogy ideje távozni. Önkívületi állapotban ordítva, mintha versenyt rohannék vágtatok ki a szobából és csapom be magam után az ajtót olyan erővel, hogy az majd kiesik a keretből és rohanok egyenesen át az öcsém szobájába, hogy ott találjak búvóhelyet, meneküljek meg a Nyurga embertől, vagy ébredjek föl ebből az egész rémségekkel teli álomból.
'Leo, gyere haza!' - ordítok, szinte már sikítok torkom szakadtából, küzdök a könnyeikkel értelmetlenül és az ágy alá elrejtőzve várom, hogy a hosszú ujjak elkapják a bokámat és lerántsanak a pokolba.

►××× szó ; 1266► jegyzet: Definitely not
Vissza az elejére Go down

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
79
∆ Kor :
20
∆ Tartózkodási hely :
☣ NYCTárgy: Re: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Hétf. 25 Szept. 2017, 00:51

a szörny az ágyam alatt

Vannak bajok. Jelenleg az a hat szatyor, ami a heti bevásárlás adagját jelenti. Mivel be kellett mennie az egyetemre, mert az egyik előadása lehetetlen időpontban van, miért is ne, nagy önfeláldozásában elvállalta, hogy most ő fogja megvenni a cuccokat. Leonard a várttól eltekintve remekül süt és főz, talán kiélesedett érzékszerveinek köszönheti, hogy eltalálja a megfelelő kombinációkat a fűszerek és az alapanyagok között, vagy családjából az, akit megcsókolt a szakácsok szelleme, ő volt. Igazából, még ha nem is fogja megvallani, szeret a konyhában pepecselni, kikapcsolja, és a másik kedvelt dolgának is áldozhat végül – az evésnek. Magassága, és súlya megkívánja a mennyiséget, amit bevisz. Amikorra már ideköltöztek meggyűlölt minden mirelit ételt, és bár a kiszállított gyorskajákkal nincs baja, az drága mulatság lenne, és még nem milliomos palánták. Így maradt ez. Legalább haszna van, ha mindig csak a bosszankodás tárgya testvére szemében. Na jó, nem mindig, de elég sokszor. Tudja ő, hogy nem szent, és egy aranyos kötényke sem menti fel, azonban egyszerűen ilyen a természete. Biztos a méreg – ahogy magyarázta már sokszor Daniel-nek -, az fertőzi az agyát, azt a központot, ami  a viselkedésért felelt és azért ilyen. Vagy esetleg örökölte. Vagy csak simán selejtes. Pont. Ezek a végeláthatatlan viták már nagyon untatják, azonban talán magának Danielnek kéne kicsit változnia, hogy elfogadja a rosszabbik felét. Vele nem, sosem bántotta, bántaná, a veszekedésen kívül sosem ártott neki, és nem is lenne képes rá, azonban a földön sok milliárd ember él, és ő képes mindegyiket ugyanúgy utálni, mint az alsó régiókban lakó öregasszonyt, aki mindig leskelődik, hogy mikor és hogyan ér haza. Ha sáros a cipő, az a gond, ha részeg akkor rendőrt akar hívni, és amikor egyszer feljött vele egy csoporttársa, mert odakint szakadt az eső, és mert amúgy is miért ne, azt hitte, prostit visz haza. Nem tudja, mivel váltott ki ekkora ellenszenvet, de gyanítja, hogy amikor alaptalan vádakat kaptak a hangos zene, széktologatás, és indokolatlan falfúrások miatt, a büdös, és az egyéb mocskos jelzők nem eshettek jól, amiket az ajtóból kiabált az öreglány felé. Oda se neki, elpatkol egyszer csak.
- Ó bazz… a jegyzetek.. – sóhajt fel, amikor tudomására jut, hogy bent hagyta azokat az egyetemen. Szerencsére a könyvtárban, ahol a szünetben ücsörgött, így elteszik neki – miután akkora betűkkel írta rá a nevét, mint a ház -, de úgy tervezte, begépeli, hogy elküldje azoknak, akiknek kell, és még fizetnek is érte pár dolcsit. Káromkodik egy sort, de biztos nem fog most visszafordulni, ennyi csomaggal meg pláne, mert nem lenne a legjobb kép róla, amint leveszöldséggel, budipapírral, és a vacsorának szánt darálthússal beballag, és keresi a cuccait. Odabent a keményebb felét szereti mutatni, olyat és azt, akit nem érdekel semmi és senki, akitől tarthatnak kicsit, és aki elérhetetlen. Igen, egy kicsi maszk, nem sokkal különbözik attól, ami ő maga. Nem akar a béna, vagy épp a stréber lenni, és ha bár annak is tartják, nem merik kimondani, és épp ez a lényeg. Így, az összkép megoldása érdekében holnapig halasztja a dolgot, mára meg kitalál valami újat. Ott lesz Daniel, akit kiidegelhet azzal, hogy elkapcsolja a tv-jét, vagy épp bagózik a nappaliban, de ihat sört is, vagy játszhat valamit a gépen. Ó, ellesz ő, ettől nem fél.
De, ahogy említettem, vannak bajok. Dan furcsa és veszélyes képességet kapott a sorstól, csak épp más módon, mint az övé. Szeret barangolni, és ha bár ezzel meg pont Leo-t akasztja ki, mit sem törődik a kéréssel, miszerint ne menjen olyan sűrűn, és hosszan. Volt úgy, hogy mikor vitáztak, nem ő, hanem Dan lépett le, csak épp abba a világba, ahova ő nem tudta követni. És az egyik alkalommal nagyon rosszul sült el a dolog. Rosszul alszik – mármint Daniel - , és történnek dolgok, amelyek még nála is elérik azt, hogy lúdbőrös legyen a karja. Magyarul, valami nincs rendben, aztán persze azóta csendes a ház, és nyugodtan hagyja magára a másikat. Így, egyelőre totál ártatlanul lépeget a lakás felé, miközben a szájában lógó cigaretta végét maga elé köpi, eltapossal, és szabad ujjával készül benyomkodni a kódot, amivel bejuthat. És lám, ki várja..!
- Jó napot, Mrs. Handson – morogja felé, szokásosan, gyorsan, hogy minél előbb letudhassa a napi rutint, amit a kedves asszony szívesen rúg fel, ha alkalma adódik rá. És ahogy most is.
- Egész nap csak a zúgolódás és ajtócsapkodás! Ez egy közösség! Felzavarják az itt lakókat..! – meg a holtakat, meg az összes szentet, csak épp megemeli szatyros kezét, hogy ennyi elég, nem kell több. Dühödt sóhajjal áll meg a lépcsőn.
- Nem csak mi élünk itt, nem csak nálunk csapódhat be az ajtó. Menjen kötögetni, mert már megint túl sok a szabadideje..  – azzal elindul, kettesével véve a lépcsőfokokat, háta mögött pedig azt hallgatva, hogy épp miként morog rá az asszony. Komolyan. Ha a legfelső emeleten zajonganak, azért is ők a hibásak.. Ha lenne máshol ennyiért lakás, ami akkora, mint a mostani, ezer örömmel cipelne át mindent. Titokban néha körbenéz, de olyan árakkal találkozik, amitől lejön az életről egyhamar.. Ajh.
- Megjötteeeem! – kiabál, miközben sikeresen bejut a túlságosan csendes lakásba, majd egy gyors fordulóval a konyhapultra pakolja a cuccokat. Ráér kipakolni, csak a húsos táskát vágja kifele menet a hűtőbe gyorsan, és ismét a nappaliba lépkedve tekint körbe.
- Dan, elmentél itthonról? – megy a szoba felé, bekopog, és már nyitna, de az ajtó nem enged. Meglepve emeli meg a szemöldökét, és fülét az ajtó lapjára tapasztja. – Csak nem nővel vagy?  – vigyorodik el, azonban semmi erre utaló hangot nem hall. Épp lépne el, amikor viszont más, és nagyon nem ideillő dolgot igen: hörgés és kaparászás, nagyon halk. Talán a tv..? Az ajtó azonban ekkor enged, és megnyílva tekintheti meg, hogy nincs bent senki és semmi. Abszolút üres, a gép megy, kicsi rumli a tv csendes. Ezek szerint elment.
- Hát jó  – vonja meg a vállát, és indul át a saját szobájába, közben pedig előszedi a telefonját, és csörgeti testvérét, azonban a hang a házon belül csörren fel. Remek. Mordulva nyomja ki, hiszen akkor itthon hagyta a ketyerét. Jellemző rá.
- Legközelebb a fejét hagyja itthon – ül le az ágyra, mit sem sejtve, hogy vére az alatt kuporog, és rágyújt. A lakás most csendes, nyugodt, és békés. Persze, azok a valamik kicsit érdekesek voltak, ami hallott, de mivel minden lakásban van tv.. nem figyel oda rá. Békésen eregeti a füstöt.


A hozzászólást Leonard Atkinson összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 31 Dec. 2017, 11:54-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
↷ i still believe in heroes


VendégTárgy: Re: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Vas. 22 Okt. 2017, 09:56

Ghost busters! Or maybe not...


Tudjátok mi a legborzasztóbb a jelenlegi szituációban? Még mindig úgy érzem magam, mint aki egy horror filmben szerepel, ráadásul egy nagyon gyengében, amire a pénzt nem szívesen adják ki, otthon pedig csak azért hajlandóak megnézni, hogy tanulás előtt tartsanak a diákok átlag egy és fél, egy és háromnegyed órányi szünetet, az átlag ember pedig elaludjon a televízió előtt a késő éjjeli adás közben, mialatt a film főhőse, jelen esetben én, az ágy alatt kuporog, könnyeivel és tüsszentési ingerével küszködve nézi a félig nyitott ajtót, ahol megjósolhatóan hamarosan felbukkan két pipaszárláb, viszont ennél több nem történik. Pár másodperc elteltével a pipaszár lábak el fognak tűnni az ajtóból, a főhős megnyugodhat, de utána minden átlag és unalmasnak mondható horrorfilm momentumaként felbukkan a riadalom és menekülés tárgya az ágy mellett, sárga fogait pedig a néző is megcsodálhatja közelről, miközben pokolbéli üvöltés hagyja el a körülbelül fejméretűre nyitott száját. Természetesen mindenki számított erre a jelenetre, így épphogy a kisujjuk rezzent meg, a legfélősebbek is csak ugranak egyet, melyet társaságban köhintéssel próbálnak palástolni, hogy ne tűnjenek Nyúl Bélának. A folytatást pedig már mindenki tudja. És tudjátok mi a legszomorúbb ebben az egészben? Hogy a statisztikák - na persze, statisztikák, mert napi szinten történik ilyen egy átlag amerikai családnál - szerint ez pontról pontra így fog történni. A főhős a legbénább főhős, akit hordott a hátán a Föld, mert lássuk csak, hogy minek kellene történnie: Daniel annak teljes tudatában hagyja el a testét, hogy egyetlen rossz, óvatlan mozdulat, bamba másodperc és a Nyurga ember megkaparintja magának a csont és hús kényelmes börtönét, ő pedig örökké az asztrális világban reked, de számolva a következményekkel, mégis szembeszáll a mindennapjait megkeserítő démonnal.
'Nem lennék a közönség kedvence, bátran ki merem jelenteni.' - közlöm magammal a lehető leghalkabb hangerőn, ám ennek a suttogásnak annyi értelme van, mint egy ateistát elküldeni egy vasárnapi misére, hogy attól majd megváltozik a hitről való elgondolása. A Nyurga ember tudja, hogy hol vagyok és mégsem jön. Remegésem kissé alábbhagyott az ágy alatt eltöltött rövid idő múltával, könnyeim lassan fölszáradnak az enyhén poros arcomról, melyet az ágy alatti ritkás takarításnak köszönhetek. Hozzáteszem még mindig jobb, mintha az egyik pár zokninak a felével néznék farkasszemet, vagy egy rég elveszett alsónadrággal, esetleg egy meg nem evett pizzaszelettel, dobozával együtt, vagy... á, ne is ragozzuk tovább! Mindenki jobban jár vele.
Mozdulatlanul, meglepő módon eseménytelenül telnek el a végtelennek tűnő percek, amíg meghallom a bejárat felől érkező kulcs csörgését a zárban, a jól ismert hangot, ami nem tartozhat senki máshoz a világon, mint a család legfiatalabb tagjához, akivel megosztom a mindennapjaimat, de nem mozdulok az ágy alól. Meredten bámulom tovább a félig kinyitott ajtót, a korábbi elgondolás pedig, mely szerint üvöltve fogok kirohanni hozzá és kötelezem rá, hogy keressünk valakit vagy valamit, ami segít nekem megszabadulni ettől a rettenet, átok képességtől, szertefoszlik, mert nem hogy az ágy alól nem merek kimászni, a számat nem merem kinyitni, hogy bármiféle hangot kiadjak magamból, aminek nem is kellene igazából kerek mondatnak lennie, elég egy bátor férfira jellemző fejhangon történő sikoltás. De képtelen vagyok még erre is. Akkor sem szólok semmit, amikor engem szólongatva, keresve megy a szobám felé, ahol bezárva hagytam a rémet, ami természetesen, hogyha akarná, egyetlen mozdulattal tépné ki az ajtót a helyéről olyan könnyedén, mintha egy papírt tépne szét. De a rém sem csinál semmit. Elment volna? Neeem, ilyen könnyen nem adja fel, nem adhatja fel. Ha már a televíziós műsorba akkora energiát fektetett bele, egy zárt szobaajtó nem fogja megállítani, és mégis. A korábban már elképzelt pipaszár lábak valóban megjelennek az ajtóban, csakhogy ezen pár tulajdonosa előbb gyújtaná fel a fehér nadrágját, hogyha lenne neki, mintsem, hogy azt hordja és még élvezze is a viseletét, a fehér, makulátlanra suvickolt cipőről nem is beszélve. Leonard arra alig tudja magát rávenni, hogy ledobja  a cipőjét egy kiadós nagymosásra még a jó idő beállta előtt, nemhogy minden apró koszra odafigyeljen. A lábán lévő lyukas zoknit nem is említve. Az ágy rugói fájdalmasan nyikordulnak a fejem fölött, szobámban pedig közepes hangerőn fakad dalra mobiltelefonom, majd hallgat el miután Leo zsörtölődve bontja a vonalat. A beálló csöndet az öngyújtó halk, félreismerhetetlen kattanása töri meg, nem sokkal utána pedig a szárított dohány orrfacsaró szaga kezd terjengeni a szobában, az ablak természetesen csukva van, ahogy azt már megszokhattam, így a lakásban minden gond nélkül szétterjedhet a füst és a szag. A bennem szunnyadó háziasszony, aki keménykötésű és sodrófával elverné Leonardot ezekért a botlásokért ezt nem hagyja annyiban, úgyhogy némi biztonságérzettel felvértezve gurulok ki az ágy alól, se szó, se beszéd nélkül fölkelek és lépek az ablakhoz, hogy a függönyt félrerántva tárhassam szélesre a két szárnyú ablakot. A friss, csípősen hideg levegő hamar kitisztítja a tüdőmet és orrjárataimat, majd szinte megfelejtkezve a nemrég történtekről fordulok öcsém felé, akinek arcán a leplezetlen meglepettség ül. Ajkai csücsörítve, egy újabb slukkra készen állva várják, hogy támogathassák Leot a tüdőrák felé vezető nyíl egyenes úton, de a keze nem mozdul, a cigaretta füstölög lustán, teszi a dolgát.
'Szerinted már hányszor kértem, hogyha dohányzol, akkor nyiss ablakot? Segítek; amióta ideköltöztünk, körülbelül két naponta.' - hallja vajon? Látom rajta, hogy még mindig nem tudja hirtelen megjelenésemet elhelyezni életének bármely színterén, így további szónoklatba értelmetlen lenne belekezdenem. - 'De amúgy sz...' - a szó fennmaradó két betűje torkomra forr, amikor Leonard televíziója minden előzmény nélkül bekapcsol magától és megjelenik rajta a tapsoló gyerekkórus, élén az elmebeteg nővel, aki biztatja őket, hogy minél hangosabb, annál jobb. A halálomról szóló dal most is életidegennek hat ennek a sok nem több, mint öt éves gyereknek a szájából és úgy érzem, hogy most már készen állok arra, hogy ordítva rohanjak ki a lakásból.
'Gyere, gyere, gyere, mennünk kell.' - jelentem ki tárgyilagosan, mintha csak egy bevásárlásról lenne szó. Sietősen veszem ki kezéből a félig már leégett cigarettát és nyomom el a hamutálban, hiszen nem lenne jó, hogyha leégne a lakás, miközben az életünket próbáljuk megmenteni. Csuklóját erősen megragadva húzom fel az ágyról és el nem engedve rohanok ki a szobából, át a nappalin, ahol a televízió önálló életre kelve zengi a már jól ismert dalt, a nő pedig jó ízűen kacagva figyeli menekülési kísérletünket. Kattannak a zárak. Nem a jó irányba és ezt még a hangos dalolászáson keresztül is hallani lehet. Becsapódnak a szobák ajtajai, a televízió egyre hangosabb, már szinte nem is hallok semmi mást, közben pedig kénytelen vagyok realizálni magamban a tényt, hogy életem utolsó perceiben ezt a szörnyűséget fogom hallgatni, hacsak nem szedem össze magam és teszek az ellen, hogy a világ legbénább főhőséből a legjobb legyek. Valahogy a vásznon könnyebbnek tűnik.

►××× szó ; 1077► jegyzet: Definitely not
Vissza az elejére Go down

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
79
∆ Kor :
20
∆ Tartózkodási hely :
☣ NYCTárgy: Re: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Csüt. 02 Nov. 2017, 21:35

a szörny az ágyam alatt

Amikor eldöntötték, hogy közösen folytatják együtt az életüket, méghozzá messzi földön, úgy gondolták, hogy ez lesz életük legnagyobb kalandja, a legnagyobb utazás és végtelen lehetőségek tára. Megnyílik előttük egy olyan világ, amelynek talán vége sincs, és nyakig merülhetnek benne. Messze volt az otthontól, de nem véletlen. Menekülni akartak abból az életből, amelyben addig éltek, és amelyben a család nemigen volt az, aminek lennie kellett volna, vagy még annyi sem. Egyszerű gyermeki lázadás, amely abből nőtt ki, hogy a szülők mennyire elfoglalt emberek voltak, és mennyire érezték egyedül magukat. Nem volt gond azzal, lesz-e honvágyuk, hiszen mindig is ketten voltak egymásnak, és ez sok kilóméterek ezrei megtételével sem tudott vátozni, és soha nem is fog. Az új világ pedig, mint megannyi fiatalt és kíváncsi lelket magába fogadott, előttük sem zárkózott be. Valóban szuper volt minden, de persze volt abban elég valóság is, amely már nem volt cukormáz és álom. A számlák, a lakáskeresés és minden megoldásra váró feladat rájuk zúdult, pontosabban inkább Daniel nyakába, aki már keresőképes volt, munka előtt állt, és vállalta a családfő szerepeét, amibe  Leo persze annyira, amennyire tudott, segített neki. Nem egy a legkönnyebb az egyetem mellett, és sokszor még így is vitáztak ezen, de nem mondhatta, hogy semmit sem tesz. Azonban, ezek néha eltörpültek azok mellett, amikkel odabent küzdöttek. Daniel veszélyes kalandjai néha nem sültek el a legjobban, mondhatni, ezek miatt már lassan meg is őszült, azonban, egy bizonyos ideig nagyobb katasztrófa nem érte őket.
Aztán megtörtént, amelyet annyi, de annyi alkalommal magyarázott neki, és amire valószínűleg akkor sem hallgatott volna, ha fizetnek neki.
Nem olyan rég kezdődtek a jelek, amelyekre érthetően nem figyelt, mert sosem hitt az ilyesmiben, még akkor sem, amikor testvére minden egyes alkalommal részletesen számolt be kalandjairól, amit képessége által láthatott. Laikus volt, földhöz ragadt alak, akinek lassan nyílt meg az új világ. Egy nagyon veszélyes világ. Mintha csak egy zs-kategóriás reality lenne valamely csatornán, ahol egy magát médiumnak hazudó alak kutatott volna a pirítóson megjelnő arcok, és a meglibbenő függönyök rejtélye után. Nem hitte volna, hogy egyszer bele is csöppen.
Az első jelek nem érdekelték, egyiküket sem, egyszerű véletlennek gondolták. Aztán azt kezdte észrevenni, hogy Daniel egyre feszültebb - és nem csak amunkahelye miatt -, a pánik jelei és a rémület foltjai szennyezték be. Sosem volt ennek a híve, nem vette túlzottan komolyan, csak amikor a szeme láttára vagdosta a dolgokat a földre. Nem mondhatni, hogy akkor félt a legjobban, de kezdte elhinni, hogy valami ideragadt, és kezdett mérges lenni, hiszen ő megmondta. Testvére sokszor hiheti azt, hogy Leo felelőtlen, és nem gondolkodik, pedig néha könnyen észrevesz, összekapcsol dolgokat, és észre is vesz apróságokat. Mióta testvérének jelentéseket kell írnia arról, amiket lát, és ő átolvassa, igencsak megnyílt az a szem. Hálát ad valahol, hogy nem neki kell ilyen teherrel élnie, nem ő lenne ehhez a bölcsebb.
A "Nyurga emberrel" azonban nem foglalkozott egy ideje, mintha csak az a valami rejtőzne előle, vagy igazat adna annak a kis érzésének, hogy nem is létezik. Logikusan ez lenne a legjobb lépés, hisz akkor nagyobb fájdalmat tudna okozni Dan-nek azzal, hogy saját öccse nézi bolondnak a viselt dolgai miatt. Ezt ott szúrta el, hogy sosem nézné annak, még ha épp nem is hiszi el a dolgokat, nem fogja a testvérét őrültnek vélni, és ezzel a lelkébe tiporni. Veszekdnek máson eleget, ha épp úgy adódik. Az a tény pedig, hogy egy lélek képes hozzákapcsolódni testvéréhez és úgy idetévedni, olyan dolog, amire nem akar gondolni. Titkolja, de ettől a gondolattól valahogy képes rosszul lenni. Ez az ő terük, nincs helye itt senkinek.
-  De szar ez a matrac .. -morog magában, mikor amaz megnyikordul, de kifejezett baja nincs, tekintve, hogy minden éjjel ezen tobzódik. Mondjuk az nem lenne épp kellemes ha nyikorogni kezdene, mert hát ha nem is az az éjjel forgolódós fajta, de akadnak olyan esetek amikor nem kéne a ricsaj, főleg nem az alsó szomszédnak. Tökmindegy. Elbambul, miközben az első adag slukk leér, és ezzel egyetemben mozdul valami. Mire feleszmélne, és üvölthetne, hogy mi a szar mászik ki az ágy alól, már testet is ölt testvére poros, de nagyon is igazi személyében. Szemei nagyra nyílvan pislognak a fiú hátára, ahogy az az ablaknál terem és már tárja is kifeje. De a meglepetés, az esetleges kérdések, meg az a tipikus "mi a f.sz?" helyzet helyett máris magyarázni kezd. Megint. Ilyenkor nem szereti, a sosem volt anyuka szerepét vette át, vagy valami mást, de a tény, hogy bosszantja, még akkor is, ha neki van igaza, és tényleg kinyithatta volna.
- El se kezd - forgatja meg a szemeit, és épp szívná tovább, hogy ezzel is bosszanthassa kicsit, no meg a kérdéseivel, amely már megérett benne, de ideje sincs, változik a szín. Fejét a hang irányába kapja, és az eddig néma televízió életre kel, és már dől is belőle a nótácska. Elsőre fel sem fogja, mi az, még aranyosnak is hinné, de amikor kiérti az aranyos hangok között a való értelmet. És akkor ő még azon lepődött meg, hogy az ágy alatt fetrengett?
- Mi a szar ez..? Dan.. Dan! - a cigaretta nem érdekli, a szorítás és a rángatás azonban annál inkább. A tv egyre hangosabb, ők pedig sietve távoznak, mielőtt még átkapcsolhatna valami rosszabb műsorra, amiben nem az a legszörnyűbb, hogy emberek verik egymást káromkodva. Kicsit botladozik, de végül nem esik pofára, azonban kicsit nekiütközik a másiknak, miközben lefékeznek és a futásnak egyelőre vége.
- Mi törtrénik itt.. megmagyaráznád? Meg a.. mit kerestél az ágyam alatt.. - fújtat egy sort, és az ajtók csapódnak. A szobája fele pillant, amely már a zárt ajtó mögött pihen, és ami baj, mert olyan zár van rajta, amit csak belülről lehet bezárni, kivülről pedig csak egy kilincs. Csapdába estek a nappaliban?
- A jó édes... ez már nem vicc.. - amit ő annak hitt valamikor, és amin képes volt nevetni. A konyha felől is hallatszódik a muzsika, hiszen van ott egy kisebb rádió, amit főzései alkalmával használ, és ami most átvette az átokláda szerepét. - Ha kihúzom is szólni fog, ugye? - sóhajt, és idegesen tűri hátra kusza tincseit, miközben körbeforog, és próbál normális döntést hozni. Az ablak ugye nem játszik, mivel a sokadik emeleten vannak, hacsak..
- A tűzlépcső.. ha azt elérjük - pillant a nyílászáró felé, de most nem tudja felidézni, hogy a lakás melyik felén is van, és az melyik szobából nyílik. Oké, akkor jöhet a pánik. Most ő ragadja meg a másik kezét, és forgatja magával szembe.
- Gondolom.. nem teázni jött.. hogy intézzünk el valamit, ami.. ami nem él és nem is látom..? Hogy néz ki? Mit akar? Hatnak rá az olyan cuccok, mint a filmekben? Tudod a kereszt, a szenteltvíz, a só.. ilyenek. Dan, nem tudom mit csináljak vele.. - komolyan. Ez neki magas. Csak annyit tud, hogy a bejárat fele húzódik, mert ha törik, ha szakad, ő innen ki fog menni, bármi áron.
- Zárt ajtó, zárt ajtó, tudom, de kiszaggatom ha addig élek is.. Hacsak nincs jobb ötleted - reméli, nem most fogja itthagyni, és testéből kilépve alkotni. Ha az a terve, akkor mérges lesz, még ennél is jobban. Berezelt, nincs mese.


A hozzászólást Leonard Atkinson összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 31 Dec. 2017, 11:52-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
↷ i still believe in heroes


VendégTárgy: Re: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Vas. 24 Dec. 2017, 21:31

Ghost busters! Or maybe not...


Csak mondja. Egyre csak beszél, be nem áll a szája. Aggódik, fél, menekülne, kibújna a kulcslyukon is, hogyha tehetné, de mivel még a küszöb alatt sem fér ki, így rettegését azzal igyekszik palástolni, hogy végeláthatatlan szómenésbe kezd, kérdésekkel és ötletekkel bombáz, agyam pedig szinte már füstöl tőle és a televízióból, rádióból szóló gyerekzsivajtól. Elég! Tenyerem Leonard szájára tapasztom és érzelmektől mentes arccal, mégis félelemtől csillogó szemekkel nézek rá, s csóválom fejemet, hogy ez nem az az időpont, amikor mindent elő fogok neki adni töviről hegyire, mégis ahhoz, hogy tudja miről van szó, mire számítson és mi elől kell az életünket megmenteni, nagyon röviden össze kell foglalnom a történteket.
'Leo... ne haragudj, de rettentően sokat beszélsz és pont most kéne az, hogy kicsit hagysz gondolkodni, mert ahogy látod te is, nagyon kevés az időnk! Leegyszerűsítve és tömörítve; az utóbbi időben többet voltam odaát, mint amennyi a megengedett lenne, ennek hála rám akaszkodott egy élősködő. Ennek az élősködőnek az a célja, hogy engem minél távolabb csaljon a hazavezető úttól, eltévedjek, ő pedig beköltözhessen a mi világunkban maradt testembe, amit kedvére irányíthat és használhat. Rendkívül gonosz, undorító, de ravasz, mert sikerült a bizalmamba férkőznie, csak akkor vettem észre, hogy baj van, amikor már nem tudtam sehogy sem lerázni, ezzel együtt pedig magammal hoztam a mi világunkba. Akkor fogjuk rendesen látni, hogyha ő azt akarja, nekem viszont megvan az az előnyöm, hogy a másik világon fel tudom vele venni a harcot, mert ott nem tud elbújni előlem. Ez viszont problémákat okozhat elég hamar, mert a testem üres marad és hogyha mások is vannak itt, akkor bárki belém mászhat.' - fejemben zakatol a gépezet, de nem jutok semmire. Se előre, se hátra. A lakás fényei egyre haloványabban világítanak, a rádió és a televízió egyre torzabban szólnak, míg végül tarkómon a hajat egy velőtrázó sikoly borzolja fel, ami a konyhában lévő rádióból robban ki. Most már nem vagyok olyan bátor, mint amilyen az előbb voltam, pedig még kezdtem is büszke lenni magamra némileg, hogy végre összeszedtem kellő mennyiségű erőt és bátorságot ahhoz, hogy ne csak magamat, de az öcsémet is megvédjem a ránk leselkedő veszélytől, most viszont úgy érzem, hogy magamat sem tudnám megóvni. Szánalmas vagy Daniel újfent. A sikoly hangos pukkanással robbantja szét a rádió hangszóróit és nem marad utána semmi más, csak recsegés és némi szikra, ennek köszönhetően ijedtemben összerezzenek és kezeimet ökölbe szorítva nézek farkasszemet az adás nélküli televízióval. Nem tudom mikor némulhatott el, mikor tűnt el a kép, de a szokásos fekete, szürke sávok vonulnak végig rajta. Elcsöndesült a lakás, a saját szívverésemet és talán még Leonardét hallom egyedül. Ezzel még nem végeztünk.
'Gyorsan, most próbáld meg kinyitni az ajtót!' - nézek az öcsémre és ha kell még taszajtok is rajta egyet, ha nem indul el azonnal. Hangos csattanás, majd még egy. A tévé oldalai döndülnek ilyen hangosan, majd beszakad a műanyag ház, ezt pedig ismerős hörgés követi. Azt kérdezted, hogy hogyan is néz ki a Nyurga ember? Hát most megláthatod. Csorgó nyállal, arcán dühödt vicsorral mászik ki a televízióból, mintha egy mesefigura kelne életre, csak ő nem hoz boldogságot a gyerekeknek, nem nevet együtt a szülőkkel, nem játszik együtt senkivel, inkább felfalná őket és ez még a finomabb verzió. A konyhaszekrények önálló életre kelve kezdik el csapkodni ajtóikat, ugyanúgy ahogyan a szobákból kihallatszik, hogy csapódnak a ruhásszekrények ajtajai hihetetlen erővel. Csörömpölés hallatszik a szobám felől és némán, magamban felzokogva gondolok az összetört öltözőtükörre, amit a szekrény ajtajára erősítettem még az összeszereléskor, most pedig valószínűleg szilánkosra törve hever a parkettán, melynek hála a hét év balszerencse épp most rúgta be az ajtót és köszönt rám hangosan. Nem elég ez, még az is kell?
'Leo, az a baj, hogy ellene nem használnak azok a módszerek, mint amiket a filmekben használnak. És ez azzal jár, hogy...' - befejezetlen marad a mondat, én pedig a földön hasalok a fejemet védve, miközben a kanapé kettétörve repül be a konyhába és zúz össze mindet, ami az útjába akad, míg a Nyurga ember harsányan nevetve mászik ki a képernyőből és áll talpra. Tagjai úgy recsegnek, ropognak, mint a fák ágai, amikor a viharos szél cibálja őket, s kerek, kalapos fejét Leonard felé fordítja.
'Le...o...nard...' - emeli fel hosszú kezét és mutat az öcsém felé, majd érmeként csillogó szemeit rám emeli és gonoszan vigyorogva villantja meg undorító, nyáltól csillogó fogait. Felfogtam a szándékát és mielőtt mozdulnék, a szörnyeteg köddé válik. Leo! Mint akit puskából lőttek ki, úgy kelek fel a földről és rohanok testvérem felé, mégsem volt elég a lendület és az időzítés, ugyanis a Nyurga ember magával rántotta Leonardot a sziklaszilárd falba és eltűnt vele. Megrázkódik az egész lakás, a falra felszögelt képkeretek üvegei mind megrepednek egytől egyig, a lámpák izzói pedig egymás után durrannak szét, míg végül teljes sötétség uralkodik a lakásban. Most mit csináljak? Idióta kérdés, tudom, hogy mit kellene csinálni, de lefagytam teljesen. Nem ezt csinálják a hősök a filmekben. A falba kapaszkodva fülelek és verejtékező homlokomat megtörölve hallgatom a parketta nyikorgását, mintha járkálna valaki a lakásban. Beszél, pontosabban suttog, egyre közelebbről és közelebbről lehet hallani, míg végül egy teljesen sápadt, szinte már fehér női arc fel nem bukkan előttem, épphogy össze nem ér az orrunk. Szemei vérben forognak, bűzös lehelete megállíthatatlanul fészkeli be magát az orrjárataimba és kéretlenül a hajamba markol, mintha ki akarná tépni.
'Ha nem mész érte, elveszíted!' - ordítja, s azzal el is tűnik, egyedül a néma lakás visszhangozza a szavait. Elveszíthetem a testvéremet. Örökre. Ideje hősnek lenni.
A következő pillanatban, mikor kinyitom a szemeimet már az ismerős kékes fekete világban vagyok egy zseblámpával a kezemben.
'Jól van kuglifej. Hogyha az élők között akarsz járni, legyen, de hogyha végezni akarsz az öcsémmel, előbb rajtam kell túljutnod.' - hevesen kalapáló szívvel indulok el a családi házak mellett, ami a régi angliai kertvárost idézi vissza, ahol Leonarddal felnőttünk, leszámítva azt, hogy minden kihalt és sivár. Dühöm és sietségem ellenére ügyelek arra, hogy senki nem vegyen tudomást rólam, ne szimatolják ki testemet a fizikális világban és lehetőleg még azelőtt kijussunk, hogy bárki észrevehetne. Hol lehettek? Hová vihetted?
'Az isteni! Itt rohangálok céltalanul, mint egy eszement az idő meg csak fogy.' - állok meg és világítok körbe a házak és szellemek rengetegében. Hová vitted az öcsémet?

►××× szó ; 1021► jegyzet: Definitely not
Vissza az elejére Go down

↷ i still believe in heroes

avatar
∆ Hozzászólások száma :
79
∆ Kor :
20
∆ Tartózkodási hely :
☣ NYCTárgy: Re: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Kedd 02 Jan. 2018, 02:00

ndsᴉpǝ poʍu

Ki ne pánikolna, amikor a lakás önálló életre kel, amikor a tévében gyilkos dalok mennek, ráadásul úgy, hogy ilyen csatornára elő se lehet fizetni. Tipikusan azon horrorfilmek elemei, amin eddig röhögött, és amiről úgy hitte, hogy sosem fordulhat elő ebben az életben, se vele, se mással. Hát, itt az ellenpélda, a saját kis filmje, ami tök jó lenne, hozhatna pénzt is, de.. nem fog. Ezzel nem dicsekszik el senki sem, úgy gondolja. Ez.. ebből elég volt ennyi is, köszöni szépen, csakhogy az őrület egy pillanatra sem akar szűnni.
Daniel nyirkos tenyere csapódik arcára, ezzel jelezve, hogy most átlépte a határt, és nem ő az, akit meg kell rázni, hogy nyugodjon meg, és kicsit moderálja magát. Mordul csak válaszul a tettre, és ebben az istentelen zajban igyekszik arra figyelni, amibe belekezd. Arra, hogy kevés az idejük, amolyan „nem mondod?” pillantással forgatja a szemeit, lapozhat, eddig ő is tökéletesen tisztában van, a történet többi része lehet a fontos, csak azt úgy néz ki, későbbre tartogatja. Aztán szép lassan csöpög minden, ő pedig ellöki a szája elől a kezet, de meg se szólal, csak az eddiginél feszültebb, idegesebb arccal fogadja be azt, amit hall. Amióta felfedezte Daniel a képességét, azóta lépked vele ő is az úton. Amikor először ugrott ki a testéből, tisztán emlékszik, hogy mentőt hívott, és már-már zokogva figyelte, hogy testvérét próbálják újraéleszteni. Aztán rájött, hogy erre többé nincs szükség, csak ha nem akar felhajtást. Igaz, ő sosem léphetett arra a helyre, azonban eleget hallott, és tanult róla, amellett, hogy az időközben megjelent saját képessége is bonyolította az életét. Szentbeszédbe akkor kezdett, amikor az első kopogószellem keserítette meg életüket, de az, a mostani helyzethez képest csak egy poharakat lelökdöső, komisz kiscica volt.
- Megmondtam, b.zdmeg. Ezt pofázom! - üvölt rá, tehetetlenségében, az idegességtől vezérelve. Egyszerre akarja is őt bántani, meg nem is, és nem tud dönteni, mert szétreped a feje, zakatol, és egyszerűen képtelen bármit is átgondolni. Lehetetlen. - Jó nagy idióta vagy.. mióta bízunk meg egy.. ilyenben?! Komolyan csodálom, hogy még élsz, és te vagy az. Hogy miért vagyok biztos? Ilyen hülyeséget egy Casper sem tenne a te testedben. Komolyan mondom az eszem megá.. - mondaná még ő is, csak épp a rádió úgy dönt, beadja az unalmast és egyszerűen szétrobban. Ha erre nem jön fel ide senki, nem hívnak rendőrt, tűzoltót, terrorelhárítót, akkor semmire sem. Már az első hangok után kellett volna, vagy most, amikor a robbanással kísérve üvölt egyet, meg úgy.. zeng a lakás. Mégis, mintha nem történne odakint semmi sem. Szinte várja, hogy berúgja valaki az ajtót, szétlőjék a zárat, vagy szirénák foszlánya jusson be az ablakon át. Akármi a külvilágból, ami normális és nem ez. Lehet hogy a lenti lakásokban volt először, és mindenkit elintézett? Ha már ilyen képtelen mesék jutnak az eszébe, ott már komoly gondok is lehetnek. Elég komolyak.
És aztán csend. Halálos, mély, kézzel fogható, olyan, ami már fáj. Fizikailag. Fülei csengenek a nagy zenebona után, zihál, szíve vadul kalapál, tenyerén pedig apró vércsíkok csordulnak ott, ahol saját, le nem rágott körmei a húsba vájódtak.
- Mi..? - ráncolja a homlokát, mint aki a nagy zajtól süketté vált volna. - Jó, jó, na. Megyek! - menne, de alig indul el, amikor a fájó csend megszakad. A tévé, amelyet akciósan, szerencsével szereztek meg a karácsonyi őrület után, a két ünnep között, most megadja magát, és elhagyja eddigi formáját. A lakás újra életre kel, mozdulnak a bútorok, az eddig a szekrény tetején felejtett csetreszek szanaszét törnek. De mit érdekli ez őt, amikor megpillantja azt, amit nem is akart igazán; ezt az elcseszett szörnyeteget.
- Mi a bánatos isten ez.. - sápad el most már teljesen láthatóan, nem rejti el azt sem, hogy retteg. Ez nem egy nagyszájú ember, akinek nekimehet, nem is egy olyan „hős” akit a képernyőn – a darabokban álló romhalmaz emlékén – láthatott, nem olyan, amivel tudna bármit kezdeni. Nyögne valami, hogy mit használna most ellene, imát, vagy ördögűzést, de a kanapé indul meg, ő pedig elvetődik, hogy ne ez ölje meg. Szar lenne. Térde fájdalmasan koccan a parkettán, melyen a szőnyeg sem puhít, de az örömhír az, hogy nem csapta agyon. Fellélegezve dől hátra, pillant testvére felé, hogy ezt eddig túlélte, talán valami ötlete is lenne, amikor..
Egy rántás. A ronda kezek ragadják meg őt, és hiába kiált, küzd, az ismert lakás ha még romos is, de kellemes képe eltűnik, ahogy hangja ereje is, majd úgy minden. Rúg, kapálózik, harap, de.. semmit sem ér, valahova elcipelte, vagy épp megölte, és ezek az utolsó emlékképei.
Elég szar, ha erről kérdezné valaki.
Csend. Talán kiüthette egy időre, de mikor ismét tudatánál van, a nemrég történtek helyett mély csend fogadja. Még kissé kába, tapogatózik, de valami mégse kerek. Aztán eszébe jut, és úgy pattan fel, mint akit megböktek.
- Takarodj..! - üvölt a semminek, látszólagosan, hisz úgy tűnik, egyedül van... valahol. De hol? Sötét, szürke, nyirkos világ, hideg és rideg, nem hasonlít semmire sem. Ledobta itt, vagy csak elment a testvéréért, és mindjárt visszaér? Fogalma sincs, de ha azt hiszi az a valami, hogy csak úgy leül, és várja a halált, vagy a rosszabbat, akkor lesheti.
Megteszi az első, bátortalan lépést.
Aztán még kettőt.
- Daniel! Merre vagy? - kiált a semmibe. Ismerős, mégis ismeretlen. Fogalma sincs mi ez, de nem akar addig maradni, míg pontosan megtudja, mi is az. Azonban.. nem akar nagyon elkeveredni sem, hátha nem talál vissza, vagy épp olyan helyre keveredik, ami nem lenne számára kedves fejezet. Persze, az is lehet, hogy ez a túlvilág, és ő most megy a kiszemelt állomása felé, lefele. Vagy fogalma sincs.
- Senki nincs ezen a pusztulat helyen? - ez már halkabb, elveszettebb, sehol a düh, vagy épp az erő. Tanácstalan. Fogalma sincs. Amennyire eddig boldogult egyedül, úgy kezdi azt érezni, hogy nem ér semmit sem; mégis csak szüksége van valakire. De sose vallaná be.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
↷ i still believe in heroes


VendégTárgy: Re: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call? Szomb. 10 Feb. 2018, 19:57Ghost busters! Or maybe not...
 Ismerős nyikorgás üti meg a fülemet valahonnan a közelből. Nyik - nyiknyik, nyik - nyiknyik, nyik - nyiknyik. Ez pont olyan, ami hamar felidegesíti az embert, legszívesebben a fogát csikorgatná, befogná a fülét, behúzná a nyakát, mégis bármit tesz, az idegesítő nyikorgás, csikorgás nem marad abba. A régi hintánk csinálta ezt, ami a hátsó udvarban lett felállítva és apa akárhányszor megolajozta, ugyanúgy nyikorgott tovább pár nap elteltével, mintha hozzá sem ért volna.
'ÉS hogy utálták a szomszédok.' - emlékszem vissza halkan suttogva a kerítésen való átkiabálásokra és fenyegetésekre, melyek nem kifejezetten ránk vonatkoztak, hanem a régi, szeretett hintánkra. Természetesen Leonardnak mindig is nagyobb volt a szája, mint nekem, így amíg én búslakodva ültem csöndesen a hintában és szégyelltem magam, amiért egyáltalán ki mertem menni az udvarra, Leo kis műanyag katonákkal támadta meg a szomszédokat, melyek vödör számra álltak a szobájában, pontosan azért, mert folyton elszórta őket - főként a szomszéd kertjében -, utána pedig sírt, hogy elfogytak, pontosabban eltűntek a katonái. Az észveszejtően idegesítő csikorgásnak köszönhetően, mondhatni vakon találom meg a hang forrását és boldog-boldogtalan emlékekkel eltelve állok meg az olajzöldre mázolt kerítés előtt, melynek kapujára ki volt függesztve egy VIGYÁZZ! A KUTYA HARAP! táblácska, amit teljesen fölösleges volt kirakni, mert aki csak ránézett Rénóra, a husky és labrador keverékre, rögtön láthatta, hogy egy törpehörcsög nagyobb veszélyt jelentene, mint az a kutya, aki rögtön hanyatt vágta magát annak, aki elment a kerítés előtt egy kis pocak simogatás reményében. Rénóval 15 boldog évet töltött el a család, mielőtt áttétes gyomorrák következtében el kellett altatni, mégis talán a legjobban Leonardot viselte meg, aki pont annyira vette ki a részét a nevelésből, amennyire muszáj volt. Szomorúan mosolyogva simítok végig a fémlapba vésett kutya fején a figyelmeztetés alatt, majd nyitok be a kapun és lépek a házig vezető rövid, murvával teleszórt útra. Otthon, édes otthon! Amikor apa újította fel az udvart, anya mindenképpen murvát akart kő helyett, mert a murva teljesen alkalmas relaxációs séták megtételére, ellazítja a testet, kitisztítja az elmét és nagyon szépen néz ki, amikor elázik az esővíztől. Nevetségesen nézett ki, ahogy rótta a köröket, oda - vissza, fel és alá a murvás úton, természetesen mezítláb, hogy a természet még közelebb legyen hozzá és Természetanya segítsen neki az alkotásban. Erre a célra tökéletesen megfelelt volna az egész udvart beterítő fű, de addig nyüstölte vele apát, míg végül megadta magát felesége akaratának és járólap helyett murva lett. Lépteim alatt csikorognak az apró kődarabkák, de a rövid út feléig sem jutottam még el, amikor megtorpanok és úgy kapaszkodom lámpámba, mintha az képes lenne kihúzni a pácból és most akarná tőlem elvenni valaki. Mély dúdolás zavar bele a hinta egyenletes nyikorgásába, harmadikként pedig a veranda padlójának fájdalmas, lassú nyikordulása csatlakozik be. Nem kell sokáig keresnem az új hangok forrását; lámpásomat a ház bejárata felé irányítom, a veranda sarkában pedig egy hintaszékben ülő, pocakos alakot pillantok meg. Nem is emlékszem, hogy lett volna valaha hintaszékünk! Világos szalmakalapját mélyen az arcába húzta, de őszülő szakálla még így is kikandikál alóla. Farmer lehetett valamikor, legalábbis az elnyűtt, fehér trikójából, a kantáros, koszfoltos farmerjából és a vádliig érő sötét gumicsizmából ítélve. Dúdolásában nem zavarja meg a hinta és a padló nyikorgása, sőt mintha ez adná meg neki az ütemet. Nyugalom, nem vett észre, még nem. Újabb lépéseket teszek meg az úton, de ismételten megtorpanok, amikor két sikító kislány egymás kezét fogva rohannak el előttem. Nincs időm jobban megnézni őket, mert amilyen hamar felbukkantak, olyan hamar el is tűntek, viszont a sikítással egy időben tisztán kivehető volt egy sörétes puska betárazásának hangja. A farmer nem dúdol, nem hintázik, a parketta nem nyikordul, helyette feltűnik egy újabb szereplő a színen; a feleség, illetve megjelenéséből ítélve töltheti be a ház asszonyának szerepét. Haja zilált, piszkos szőke, elnyűtt otthonkáját a konyhai kötény ellenére is piszokfoltok borítják, az előkéről nem is beszélve, ami úgy néz ki, mintha most lépett volna ki egy mészárszékről, arcán mégis olyan széles mosoly ül, mintha megnyerték volna a lottót. Bár azt biztosan nem egy puskával a kezében közölné a férjével, hacsak nem egyedül akarja élvezni a nyereményét. Egy lövés és még egy. Nyakamat egészen behúzva követem figyelemmel az eseményeket, de mintha egy akadozó filmet néznék. Mozgásuk gépies, szaggatott. A kalap volt, nincs, a férfinak először a fél feje tűnik el a helyéről, nem sokkal később a belsőségei látnak napvilágot, de sehol egy elkenődött véres folt, vagy egy testből származó maradvány.
'Oké, ideje menni.' - adom ki magamnak suttogva a parancsot, de mielőtt léphetnék egyet is, a házaspár a semmiből feltűnik előttem, mind a kettejüknek eszelős vigyor húzódik végig az arcán, még a férjnek is, akinek a fél feje szétkenődött valahol a kertben. Tudják! Minden eddigi óvatosságomat félredobva kerülöm meg őket és vágtatok a ház irányába, ahol szinte beesek az ajtón és kapkodom tekintetem a lehetséges útvonalak között. Merre menjek? Fel a lépcsőn? Be a nappaliba? A konyhába? Le a mosókonyhába? A folyosó végén a vendégszobába vagy rögtön jobbra az első gardrób szekrénybe?
'Uram segíts!'
'Az nem fog!' - reflektál valaki rögtön az Úrhoz intézett szavaimra, a hanghoz pedig pillanatokon belül gazda is társul. A nappaliból egy fehér menyasszonyi ruhás alak lép elő, arcát leheletvékony fátyol takarja, de biztos vagyok benne, hogy ez most nem a tisztaságát hivatott jelezni. Két kerek, sárga szeme úgy guvad ki az üregéből, hogy majd kiesnek onnan, szájában megszámlálhatatlanul sok tűéles fog, melyeket vér borít, arca pedig széthasadt ajkai vonalának mentén, hogy elbűvölő, sok fogas mosolyát mindenki láthassa oldalról is. Tartása kissé görnyedt, szürkés bőrrel borított kezei hatalmas fekete karmokban végződnek. Lábait takarja a földig érő ruha, ezért pedig hálával tartozom, bár most annak látványa lenne a legkisebb bajom. Azt már megtanultam, hogy én erősebb és hatalmasabb vagyok az itt ragadt lelkeknél, mert élő vagyok, na de mi a helyzet a démonokkal? A lény fejét hátravetve tátja el óriási száját, torkából túlvilági vonyítással elegyedő ordítás tör fel, ami jelezheti a harc kezdetét, vagy pedig elindította a visszaszámlálást, hogy mennyi van még hátra az életemből, mielőtt apró cafatokra tépked. Ezeket a rövid másodperceket kihasználva inalok a mögöttem lévő konyhába és a kétszárnyú tolóajtóval mit sem törődve rohanok át az ebédlőbe lélekszakadva. Pillanatok állnak csak rendelkezésemre, hogy kitaláljam, hogy hogyan bánok el ezzel a szörnyeteggel itt lent, na meg azzal odafent és szabadítom ki Leonardot a csávából, arról nem is beszélve, hogy a testem egyedül van egy paranormális jelenségektől hemzsegő lakásban és ha nem vagyok elég gyors, valaki más veszi tulajdonába. Csak ezt éljem túl, soha többé nem jövök ebbe a világba!

 szószám: 1065 || Definitely not ||
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalom
↷ i still believe in heroes

Tárgy: Re: If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call?

Vissza az elejére Go down

If there's something strange in your neighborhood, who you gonna call?

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Tank008

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Infinity Marvel :: Archívum :: Archívum :: Félbemaradt játékok-